Ve 30 u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5866
22.10.16 20:09

@anupati Přesně. Moc lidí nemyslí dopředu. Oni ani ty úroky nebudou pořád takhle nízko a to to pak bude lítat. Lidi jdou nadoraz a pak už na to ani mít nebudou. Jsem jednoznačně pro spoření, co to jde. Zvlášť, když rodiče nejsou proti a pomoc uvítají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
22.10.16 20:10

@SussieS Tak ja myslim, ze neni potreba slovickarit, jestli to bude 6 mesicu nebo 8…Na to, abych ti odpovedela, bych musela znat presne prijmy zakladatelky a jake budou vydaje na bydleni a veci, ktere hradit musi, jako pojistky, tel.apod.Pokud pulka inkasa cca 3 tisice a dalsi 2 prihodi jako vyraz vdecnosti…tak jsme porad na 5 tisicich. A tady se otevira dost velky prostor.Hele,i kdyby nasetrila 40 tisic…tak mi to prijde podstatne lepsi, nez mit rovnou holou rit.Ale jen muj nazor, tvuj ti neberu. Kazdy si zije svuj zivot sam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.10.16 20:10
@Anonymní píše:
S tím co jsem dosud nastřádala jsem počítala, že za 2 roky u rodičů naspořím celkem na 1/4 bytu v Praze nebo 1 byt 40 min za Prahou. Jen právě, abych kůli úsporám neprohloupila.Ale právě se ptám vás všech, protože víc hlav víc ví.

A počítala jsi taky s tím, že ceny nemovitostí neustále rostou, a ty tvoje úspory se stejnou rychlostí zhodnocovat asi nebudou?
Hele jak myslíš, když tobě nevadí bydlet u rodičů - pořád kalkuluju s tím že je to jeden pokoj - tak tam bydli. Jsou tu tací, kteří by do toho nešli, i tací, kterým to přijde úplně normální… můžeš se samozřejmě ve svém okolí setkat s nevolí, stejně jako tady. To už je ale na tobě, jak se s tím popereš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
22.10.16 20:13
@Tecumseh píše:
Můj názor je, že bydlet u rodičů není rozhodně žádná ostuda. Je lepší si spořit, než rozhazovat za nájmy abys pak ve finále čuměla na čtyři stěny. Na každého se vyprdni a až potkáš toho pravého, tak alespoň budete mít nějakou kačku do začátku.

asi tak… já jsem od našich odešla v 31 v době, kdy jsem potkala mého manžela… a nemám pocit, že bych byla „divná“ a ani v nejmenším jsem neměla já ani naši pocit, že bych na nich jakkoliv „parazitovala“…do té doby nepřišlo ani mě ani našim blbý, že jsem s nimi…vždycky jsem našim pomáhala a bylo nám veselo, byli jsme spolu rádi a společný čas jsme si uměli užít a přitom respektovat soukromí jeden druhého… táta mi vždy říkal, kde bys jinde měla být… nechtěla jsem platit za nájem v bytě, kde bych byla sama a čuměla po večerech do zdi… Byť jsem přispívala i našim, tak jsem byla schopná našetřit si dost vysokou částku na to, abych si pak zlepšila hypoteční podmínky na další byt.

Souhlasím s tebou, každýmu je do toho prd, ať si to každý zařídí po svém… nikdo tady tazatelku nezná, neví, jaký má vztah s rodiči, atd., každýmu je po tom prdlajs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880

Já to napíšu takto..
Moje sestřenice se ve 40 rozvedla a teď odjela bydlet na větší domek k rodičům.. Vůbec mě to nepřišlo blbé..
Oni mají k 70, jsou užá rádi, že jsou rádi, ona má své, oni taky.. Nevím, sice na jak dlouho, ale podle jejich slov a i jak jsem mluvila s tetou, tak nikdo problém nevidí..
Pokud to vyhovuje obou stranám, tak proč ne.. a lidi.. to většinou je tak buď závidí a nebo nezávidí a pletou se do čeho nemají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
@Anonymní píše:
S tím co jsem dosud nastřádala jsem počítala, že za 2 roky u rodičů naspořím celkem na 1/4 bytu v Praze nebo 1 byt 40 min za Prahou. Jen právě, abych kůli úsporám neprohloupila.Ale právě se ptám vás všech, protože víc hlav víc ví.

Opravdu zvládneš dát stranou 21.000 měsíčně + si platit jídlo, ošacení, zábavu apod?
V tvé situaci se jeví jako stěhování k rodičům nejrozumnější řešení. Ale divné to je každopádně, určitě to leckoho odradí. Ani ne to že jsi u rodičů, ale že za období které si měla věnovat šetření a myšlení na budoucnost, si rozházela všecko co jsi vydělala. Schválně spočítej kolik to dělá za ty léta milionů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.10.16 20:14

@anupati Však jasně, každej ať si to udělá podle svého nejlepšího vědomí a svědomí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
@Janasas píše:
Já to napíšu takto..
Moje sestřenice se ve 40 rozvedla a teď odjela bydlet na větší domek k rodičům.. Vůbec mě to nepřišlo blbé..
Oni mají k 70, jsou užá rádi, že jsou rádi, ona má své, oni taky.. Nevím, sice na jak dlouho, ale podle jejich slov a i jak jsem mluvila s tetou, tak nikdo problém nevidí..
Pokud to vyhovuje obou stranám, tak proč ne.. a lidi.. to většinou je tak buď závidí a nebo nezávidí a pletou se do čeho nemají :mrgreen:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880

Podle takové teorie, tak každý dvougenerační rodina je divná :mrgreen: :nevim: nebo jaký je v tom rozdíl? Jestli tam bydlí celá rodina třeba v horním patře a nebo jenom dcera, která si třeba teprve chce založit rodinu, najít přítele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.16 20:17

@SussieS

Omlouvám se, ale jak jsi prosímtě přišla na to, že nemám vůbec nic a nic jsem neušetřila. Myslím, žes to tu několikrát psala. Není to nějaká extra suma. Ale nějaké úspory samozřejmě mám.

• Citovat
  • Upravit
9880
22.10.16 20:18

Já bych to udělala takto..
Neřešila bych co tady kdo co poradí, zůstala bych u rodičů a pokud bych si našla přítele, a vadilo by mu to, tka bych si hledala bydlení..
jak jsme psala o sestřenici, tak ta teda přítele má a je mu to fuk, dokonce u nich už pomalu bydlí- mají teda dvě patra..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
22.10.16 20:19
@Anonymní píše:
Ahoj, v 18 jsem se odstehovala s kamarady do najmu a pak k priteli. Po 5 letech jsme se rozesli s pritelem a ja se po necelych 13 letech ve 30 vratila k rodicum. Nechce se mi platit za najem a prijde mi rozumnejsi si radsi sporit. Chtela jsem se zeptat jak na takovou zenu pohlizi jini? Je to trapne bydlet ve 30 u rodicu? Moc uspor nemam, hodne jsme cestovali po svete a take platili najem takze nebylo moc z ceho sporit. Panove, vadila by vam skoro 31 leta pritelkyne, ktera zije s rodici?

ne mě by nevadila.Jen nechápu, proč se ti nechce platit ten nájem, když se na všem sama podílíš? Oni tě k sobě vzali zpět a příjde mi jen malinko, že si toho nedokážeš vážit…nebo je někde v knížkách napsáno, že ve třiceti musíš být samostatná? Stačí jen trošku pokory ke svým rodičum a uvědomovat si určitý věci, bez kterých by jsi tu určitě nebyla… :kytka:

Příspěvek upraven 22.10.16 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.10.16 20:19
@Anonymní píše:
@SussieSOmlouvám se, ale jak jsi prosímtě přišla na to, že nemám vůbec nic a nic jsem neušetřila. Myslím, žes to tu několikrát psala. Není to nějaká extra suma. Ale nějaké úspory samozřejmě mám.

Kde jsem napsala, že nic nemáš? :nevim: Jen jsem psala že za půl roku (který to někdo dával jako příklad) toho moc našetřit nezvládneš, to je krátká doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
22.10.16 20:20
@Anonymní píše:
Ahoj, v 18 jsem se odstehovala s kamarady do najmu a pak k priteli. Po 5 letech jsme se rozesli s pritelem a ja se po necelych 13 letech ve 30 vratila k rodicum. Nechce se mi platit za najem a prijde mi rozumnejsi si radsi sporit. Chtela jsem se zeptat jak na takovou zenu pohlizi jini? Je to trapne bydlet ve 30 u rodicu? Moc uspor nemam, hodne jsme cestovali po svete a take platili najem takze nebylo moc z ceho sporit. Panove, vadila by vam skoro 31 leta pritelkyne, ktera zije s rodici?

Je to jedno, zda bydlíš u rodičů nebo kdekoli jinde. Podstatné je, jaká jsi v posteli, u plotny, zda neprudíš a jaký máš vztah k dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.16 20:21
@vilda1 píše:
Opravdu zvládneš dát stranou 21.000 měsíčně + si platit jídlo, ošacení, zábavu apod?
V tvé situaci se jeví jako stěhování k rodičům nejrozumnější řešení. Ale divné to je každopádně, určitě to leckoho odradí. Ani ne to že jsi u rodičů, ale že za období které si měla věnovat šetření a myšlení na budoucnost, si rozházela všecko co jsi vydělala. Schválně spočítej kolik to dělá za ty léta milionů :-)

Já jsem, ale vše nerozházela. Nebo jak jsi k tomu došla? Jinak dát stranou 21 tisíc měsíčně určitě nezvládnu. To bych se nedostala vůbec mezi lidi a zůstala sama bez přátel a všeho co mám ráda. Stala by se, ze mě zapšklá stará panna. To radši už ten nájem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky