Ve 30 u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
25.10.24 21:53
@Jakces píše: Více

To by nebyla vůbec blbá varianta, naopak. Ale museli byste být nastavení stejně. Jestli ty chceš víc, asi to nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.10.24 21:56
@topazio píše: Více

Pokaždé stejný, odpověď stejná a pak zase bác. Asi budu muset udělat bác teď já a vyřeší se to samo, ať tak nebo tak. Hlavně být reálný a odprostit se od citů, to není úplně jednoduchy, ale jinak to asi nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 21:58

@SussieS vím, že je to stará diskuze, ale my díky rodičům a společnému uskromnění ve velkém domě máme nyní velký svůj dům, v něm rodinu…s rodiči máme vztahy perfektní, naopak oni byli proti rozhazování peněz za nájem :mavam: takže někdo He honem honem, ať jdou děti s holým zadkem pryč a jiní rodiče se mohou přetrhnout, aby se děti a vnoučata měly dobře a my už zase dál zajišťujeme naše děti na budoucnost, aby měli vzdělání a dobře placené práce :srdce:

• Citovat
  • Upravit
26
25.10.24 21:59
@terien píše: Více

Pokud by to bylo na stejno, tak je to víc než dobra varianta.. Jenže není a od ni jsem tento navrh nedostal, kdybych ho dostal, věděl bych na cem jsem. Vědět na cem člověk je, je tak trochu vyhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
26.10.24 13:25
@Anonymní píše: Více

Jednoznačně se dá říct, že je to trapné, bydlet ve 30 letech u rodičů. V tomto věku už by měl být člověk samostatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
26.10.24 13:47

Maminka mi řekla, že kdyby bylo nejhůř, mám u ni dveře otevřené, dokud bych se nepostavila na vlastní nohy. Takže mi to blbé nepřijde, pokud to reálně využiješ na zotavení a šetření. A ne přemýšlení nad tím, jestli by nějaký muž takovou ženu chtěl. Raději by ses měla zaměřit na vydělávání peněz, dát se dokupy mentálně po rozchodu a až budeš někde bydlet sama, tak potom přemýšlet o nějakém muži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
26.10.24 13:57

@Jakces asi už si na to zvykla a vlastně nic měnit nechce. Asi bych se zeptala jak si to dál představuje. kdo ví jestli by vůbec dokázala bydlet bez rodičů. Sice říká že chce rodinu, ale nechová se tak. žila někdy vůbec samostatně? Aby to pak nedopadlo že otěhotní a uteče zpět k rodičům. nejspíš jakýkoliv vztah padnul na tomto a nedivím se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
26.10.24 16:51
@Jakces píše: Více

Pokud by skutečně chtěla, tak už s tebou bydlí. S největší pravděpodobností ji to vyhovuje tak jak to je. Ať už z toho důvodu že u rodičů má 100% servis. A nebo ze strachu, že by došlo k rozchodu a ona by skončila na dlažbě.
Bohužel pro některé lidi je ten strach z vážných vztahů až tak svazující, že si ho podvědomě (a nebo i velmi vědomě) sami sabotují, aby nemuseli skutečně řešit nějaký problém.
Přece jenom doma je doma, má tam všechno vychytané, svoje zvyky, zlozvyky, rodiče, a k tomu ušetří. Jakmile si někdo zvykne na pohodičku, tak se do „horšího“ jít nechce. A co si budeme… vést svou vlastní domácnost, uklízet, vařit, prát, nakupovat, spořit, opravovat… Pro každého to není.

Tady pomůže si sednout a s klidem to vážně probrat. Chceš? Nechceš? Chci to vědět, protože bych si v budoucnosti přál to a to a to teď nejde. Jak to vidíš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vepřoidka
26.10.24 17:19

Dokud má každej KDE bydlet tak je to dobrý, a je jedno jestli rodina nebo partneři.
Protože u rodičů jste aspoň v jakémsi bezpečí pokud vás nevyhodí, ale v podnájmech můžete vyletět ani cvaj.
Dnes je trendy se tlemit rádoby nesamostatnosti, ale naopak kdo žije takhle a spoří je mnohem fin. gramotnější než blb v páru kterej utratí vše a pak fňucí, že se málo platí.
Takže v poho a užívejte, jen závidějí že jste se měli kam vrátit. Proto tolik bab pořád pendluje od chlapovi k chlapovi…ony už se nám vracet nemají :lol:

• Citovat
  • Upravit
2350
26.10.24 17:27

Co se týče první zakladatelky, nepřide mi divné, že bydlí u rodičů. Proč by mělo? Už bydlela jinde, nedopadlo to, tak se vrátila. Pokud to nevadí ani rodičům, má možnost ušetřit peníze a není úplně sama. Až bude cítit, že je čas se opět osamostatnit, udělá to. Ať už sama nebo s novým přítelem. Do spolubydlení bych tedy osobně něchtěla.

Moje, zatím teda studující dcera, bydlí s přítelem a kdyby se nedejbože rozešli, může se KDYKOLIV vrátit domů. A pokud by jim s přítelem nastala situace finančně neudržitelná, mohli by sem přijít oba dva. Neříkám, že by to bylo nejideálnější, ale přeci bych je nenechala pod mostem :roll:. Její přítel je super, mám ho moc ráda a jí samozřejmě taky :srdce:.

Obávám se, že se do budoucna může stát, že opět spolu bude žít více generací a budou za to ještě vděční, že mají vůbec, kde bydlet :(.

Co se týče přítelkyně od @Jakces, mám pocit, že ji to takto vyhovuje. Možná je zvyklá na své pohodlí a klid a rodinu už zakládat nechce. Myslím si, že kdyby dítě opravdu chtěla, už by jste na něm pracovali nebo by alespoň ona podnikala kroky, aby bylo co nejdříve, např. to stěhování.

Jak vychází s Tvým dítětem? Nemá strach, že by se o něho musela starat nebo se mu nějak věnovat? Nemůže ji vadit jeho přítomnost, i kdyby jednou za 14 dní na víkend?

Je pravda, že já už se taky nechci nikam stěhovat. Jsem tedy o 6 let starší než Tvá přitelkyně, mám už skoro 22 letou dceru a další dítě již neplánuji, v tom to mám jiné, ale za mě je v tomto věku ideální bydlet každý sám a vídat se. Třeba ještě někdy změním názor, ale zatím ne.

U mě by případně také mohl být problém v tom, že chci zůstat ve městě, kde bydlím, nechci jít na vesnici. Muži s domem na vesnici, zase nechtějí jít do města. Takže celkem neřešitelná situace :think:.

Nemá Tvoje přítelkyně problém s Tvou vesnicí? Např. horší dostupnost autobusové nebo vlakové dopravy než v její vesnici, je daleko od města, kde pracuje, či od místa, kde bydlí její rodiče? Nebo se jí prostě to místo nelíbí jako takové?

U vás je potřeba si o všem pořádně promluvit, bez urážení se a nafukování. Měla by Ti místo toho narovinu říct, jak si vaši společnou budoucnost představuje, abys věděl, zda má smysl s ní být a neztrácel nadále čas.

Nemá ona strach, že s Tebou bude budovat život ve Tvém domě, kde ji nebude patřit ani klika od dveří a když vám to náhodou nevyjde, odejde jen s igelitkou, i když třeba do domu dá svou energii a možná i nějaké finance? Zatímco by to mohla dávat do domu svých rodičů, který jednou zdědí?

Držím Ti pěsti, abyste si o tom dokázali v klidu promluvit, říct si navzájem i své obavy a jaké jsou vaše představy o budoucnosti, aby ses mohl dobře rozhodnout, co dál :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.10.24 17:37

@Prelesta Dotaz zakladatelky je z roku 2016. :zed: Ta už jistě problém vyřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
26.10.24 17:44
@topazio píše: Více

Já vím, ale jsou tady i nyní na ni reakce. Proto jsem i k tomu napsala svůj názor. Třeba to zrovna čte někdo, kdo je v podobné situaci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21962
26.10.24 17:45

Xxomyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.24 08:35

Nejlepší je to škatulkování, že jakmile někdo bydlí s rodiči, má automaticky “mamahotel”, ačkoliv to může být úplně samostatná fungující jednotka.
Důležitější snad je, pokud je dotyčný/ná ochoten se následně sestěhovat s novým partnerem ne? Dnešní povrchnost trapnosti vyhodnocovat a dávat 🚩na základě toho kde bydlí. :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky