Ve 30 u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12884
7.5.21 09:00

Záleží jestli jste s tím ok všichni doma. Na ničem jiném. Ti, co to kritizují a odsuzují jak je to divné se pak budou divit, až ty díky úsporám budeš kupovat byt a oni budou furt vyhazovat nájem do luftu.

A to říkám jako někdo, kdo nebydlí doma od 16 a tihle možnost nikdy neměl, ale přeju ti jí.

S bydlením jsou v každé generaci problémy, i když v každé době z trochu jiného důvodu, a není nic špatného na tom, si pomoct tak, aby každá generace měla šanci na důstojné bydlení.

Edit: pardon, odpověděla jsem omylem na starý dotaz

Příspěvek upraven 07.05.21 v 09:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
7.5.21 09:14
@Anonymní píše:
Ahoj, v 18 jsem se odstehovala s kamarady do najmu a pak k priteli. Po 5 letech jsme se rozesli s pritelem a ja se po necelych 13 letech ve 30 vratila k rodicum. Nechce se mi platit za najem a prijde mi rozumnejsi si radsi sporit. Chtela jsem se zeptat jak na takovou zenu pohlizi jini? Je to trapne bydlet ve 30 u rodicu? Moc uspor nemam, hodne jsme cestovali po svete a take platili najem takze nebylo moc z ceho sporit. Panove, vadila by vam skoro 31 leta pritelkyne, ktera zije s rodici?

To je normální, neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
7.5.21 09:16
@Anonymní píše:
Hezké ráno. Prosila bych o váš pohled na situaci a jaký z toho máte pocit. Jsem s dcerkou sama a po dlouhé době jsem na radu kamarádky zkusila seznamku. Přes různé tragédy mě zaujal jeden, co se velmi dušoval jak je rodinný typ. Ale myslel to asi nějak po svém, protože mi na každé schůzce akorát říká jak se stará o dědu ležáka, pomáhá babičce se zahradou, s otcem jezdí sekat trávu atd atd..bydlí v 31 letech u rodičů. Dokonce když jsem navrhla schůzku v týdnu, napsal že musí pomáhat doma a bráchovi na stavbě domu. Že si udělá povinnosti přes týden po práci aby měl víkend volný..
Jáb z toho cítím, že on už má tento rytmus života a na případný vztah nemá ani prostor, případně by byl až na úplně posledním místě, byť vztah chce. Co si o tom myslíte? Nebo snad vyplňuje čas jen do té doby než někoho bude mít? Zatím se poznáváme, nechodíme spolu.

Cítíš to správně. Asi bych ještě chvilku vydržela, ale pokud to bude pořád dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
7.5.21 09:25
@Anonymní píše:
Hezké ráno. Prosila bych o váš pohled na situaci a jaký z toho máte pocit. Jsem s dcerkou sama a po dlouhé době jsem na radu kamarádky zkusila seznamku. Přes různé tragédy mě zaujal jeden, co se velmi dušoval jak je rodinný typ. Ale myslel to asi nějak po svém, protože mi na každé schůzce akorát říká jak se stará o dědu ležáka, pomáhá babičce se zahradou, s otcem jezdí sekat trávu atd atd..bydlí v 31 letech u rodičů. Dokonce když jsem navrhla schůzku v týdnu, napsal že musí pomáhat doma a bráchovi na stavbě domu. Že si udělá povinnosti přes týden po práci aby měl víkend volný..
Jáb z toho cítím, že on už má tento rytmus života a na případný vztah nemá ani prostor, případně by byl až na úplně posledním místě, byť vztah chce. Co si o tom myslíte? Nebo snad vyplňuje čas jen do té doby než někoho bude mít? Zatím se poznáváme, nechodíme spolu.

Myslím, že trochu od obojího. Ještě spolu ani nechodíte, tak je na jednu stranu logické, že dá přednost rodině a tebe uvidí o víkendu.
Rodinný typ asi taky bude, z toho co píšeš. Potud ok.
Ale jeho životní styl prostě skutečně asi bude být si hodně nablízko s rodinou a pokud nejsi ta, které by vyhovovalo žít takto pospolitě, nevím jestli vám to bude klapat, neřekla bych, že se na tomto něco změní. Jen budete na té stavbě u bratra oba.

Každopádně to asi ukáže až čas, přijde mi to ještě brzo řešit (donekonečna bych to ovšem taky neodkládala, tak nějak až se budete bavit jak vážně to vidíte, pokud na to dojde).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.5.21 09:27
@Anonymní píše:
Co si myslite o klukovi, ktery ve 30 bydli u mamy v byte? je to kamarad, ale ma o me zajem velky, ale uprimne, proste kdyz chlap bydli u mamy v tomhle veku…

on mi rikal neco, ze mama by to sama neutahla, no nevim

Jako ja se odstehovala v 25, proste si myslim, ze je to známka dospelosti

neco jinyho jsou vazne nemocny rodice atd.

a teda on ma jeste jedno minus, a to, ze jw schopny psat stylem:

ty se semnou nebavis?
oni jsou zavysli
tak to dectvi bylo nejlepší

nevim, asi jsem narocna, netouzim po VS chlapovi, klidne budu mit hodnyho truhlare, ale tohle mi prijde už nejak moc

on se furt divi, ze nemuze sehnat holku 🙀

tak jako kdyz ji nema ani kam privest a jeste ji napise: styska se my po tobe

on me furt uhani, tak mu to asi budu muset rict fakt narovinu…

Do toho bych nešla. 30 letý chlap, který bydlí u maminky s tak chabými argumenty jakože ji pomáhá financovat byt je buď nevyléčitelný mamánek nebo líný nebo totálně neschopný se o sebe postarat. To nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21444
7.5.21 09:28
@Anonymní píše:

Lide si nejak automaticky predstavuji, ze bydlet u rodicu = druha puberta, ne? 8) Ale ze ti tricatnici jsou dost casto ti soumarove, co to tam tahnou se starnoucimi rodici, to videt nechteji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.5.21 09:29
@Anonymní píše:

je to krátce… Ale…já osobně tyto typy moc nemusím, protože přesně jak sama píšeš, mají už zaběhnutý život, rodinu, pro kterou jsou svým způsobem nepostradatelní a která nejspíš bude pro ně vždycky primární… Zkus a uvidíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.5.21 09:32
@PaníBovaryová píše:
Lide si nejak automaticky predstavuji, ze bydlet u rodicu = druha puberta, ne? 8) Ale ze ti tricatnici jsou dost casto ti soumarove, co to tam tahnou se starnoucimi rodici, to videt nechteji.

V tom by problém nebyl. To je šlechtí. Ovšem případný partner pak žije život nejen svůj, ale i těch rodičů, logicky je takový člověk neodstřihne kvůli nové známosti. A to už jako problém vidím. Vztah se má budovat mezi dvěma lidmi, ne s rodiči za zády (nemluvě o tom, že matinky těchto přerostlých puberťáků těžce nesou odchody synů a dělají peklo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
7.5.21 09:37
@Anonymní píše:

Myslím si, že to takhle bude vždycky. Několikrát do týdne jim bude k dispozici. Tohle ber jako fakt, tohle se nezmění. Je jen na tobě, jestli to skousneš, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
7.5.21 09:44

Já bych do takového vztahu nešla. Vím, že pomoc je důležitá. Ale ty budeš na druhém místě. Kdykoliv někdo bude potřebovat pomoc, tak tě nechá a pojede jim hned pomoci. Jestli jste teprve na začátku, tak to zkus a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21444
7.5.21 10:06
@neila píše:
V tom by problém nebyl. To je šlechtí. Ovšem případný partner pak žije život nejen svůj, ale i těch rodičů, logicky je takový člověk neodstřihne kvůli nové známosti. A to už jako problém vidím. Vztah se má budovat mezi dvěma lidmi, ne s rodiči za zády (nemluvě o tom, že matinky těchto přerostlých puberťáků těžce nesou odchody synů a dělají peklo).

jop, to máš recht. Každopádně je nevidím nutně jako nějaké líné povaleče nebo parazity na rodičích.
Což jejich partnerce vůbec nepomůže, když nebude moct si s ním vybudovat nový život, to je jasné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.21 10:06

Děkuji všem za reakce. Nemám z te situace dobrý pocit a vidím že nejen já. Jinak je to milý, slušný kluk. Nevím kde se v těch dnešních chlapech 30+ bere to přesvědčení, že bydlí u rodičů. Vždy to zmírní akorát dodatkem, že není problém si jít a pronajmout byt…ale něco jim brání to udělat a o penězích to fakt není.

• Citovat
  • Upravit
25897
7.5.21 10:21
@PaníBovaryová píše:

Tvl, tak to určitě. Nikoho takového neznám. Jen ty mamany neschopné samostatného života. Navíc dnešní třicátníci mají ještě poměrně mladé rodiče mezi 50-60. Tenkrát nebyla móda užívat si do 35.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.5.21 10:26

@PaníBovaryová Ale na druhou stranu nezpochybňuji, že společné bydlení je finančně výhodné pro obě strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
7.5.21 10:52

Ja teda u rodicu nebydlim. Ale dovedu si predstavit, ze pokud nekdo vydela prumerny plat, nema svou rodinu, rodice maji pekny velky barak, tak proste proc by u nich nebydlel a radsi sel do najmu s cizima, nebo pokud b chtel bydlet sam, tak da pulku vyplaty za najem. :nevim: Je tam proste zvyklej, ma tam asi komfort, bydleni na ktery sam zatim nedosahne. :nevim:
Neco jineho by byl maly byt, ale v tom dome muze byt dost prostoru, vzdyt kdysi to bylo bezny, ze spolu zily 2-3 generace. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí