Ve 30 u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.12.20 10:34

Já jsem se vrátila k rodičům na rok ve 26 a upřímně jsem ráda, že už jsem zase pryč. Ten vlastní samostatný život má něco do sebe :mrgreen:. Nicméně tě chápu… do spolubydlení by se mi už také nechtělo a samotné v dnešní době asi taky ne, to je velká finanční zátěž i pro člověka, který našetřeno má. A ve finále… co je komu do toho? Proč tě zajímá názor jiných? :mrgreen: Tvůj budoucí přítel, pokud bude normální, tě nebude hodnotit na základě toho, jestli jsi nebo nejsi u rodičů. Můj přítel šel bydlet se mnou přímo od rodičů (ve 27) a žádný handicap z toho nemá :mrgreen: Takže neřeš, je to tvůj život a tvoje rozhodnutí :mavam:

• Citovat
  • Upravit
32170
27.12.20 10:35

@holka_z_hor na to se fakt vykašli…co je ti potom, že tě druzí třeba odsuzují…to je jejich problém ne tvůj…já mám jinou povahu než ty, nikdy jsem se neohlížela na to, co si myslí ostatní :mrgreen: dělám to co chci já a co si myslím, že je správné…nikdo nemá patent na rozum a na to, co je správné…správné je to, jak to cítíš ty :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
27.12.20 10:51
@Monchichik píše:
@holka_z_hor na to se fakt vykašli…co je ti potom, že tě druzí třeba odsuzují…to je jejich problém ne tvůj…já mám jinou povahu než ty, nikdy jsem se neohlížela na to, co si myslí ostatní :mrgreen: dělám to co chci já a co si myslím, že je správné…nikdo nemá patent na rozum a na to, co je správné…správné je to, jak to cítíš ty :hug:

Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
32170
27.12.20 10:54

@holka_z_hor nemáš zač :hug: nedělej si hlavu z cizích lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
27.12.20 12:34
@holka_z_hor píše:
@Monchichik pže se tady zas kastuje, ten co z jakýchkoliv důvodu náhodou bydlí doma je bůhví co jen ne,, správnej" člověk.

Myslím, že bydlet dočasně s rodičem / rodiči je v pohodě, protože k tomu můžou být různé pádné důvody.

Na Petrově textu mi ale vadilo, že to vyznělo jako „love story“ s maminkou. Vidím tam tedy nebezpečí, na které poukázal Chytrák, že je opravdu nutné se od maminky mentálně odstřihnout. Když to zakl. neudělá, naruší mu to budoucí vztahy.

Plus si neuvědomuje rizika dvougeneračního typu bydlení.

Jinak ok, obecně nekastuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.12.20 12:58
@holkazprahy1 píše:
Myslím, že bydlet dočasně s rodičem / rodiči je v pohodě, protože k tomu můžou být různé pádné důvody.

Na Petrově textu mi ale vadilo, že to vyznělo jako „love story“ s maminkou. Vidím tam tedy nebezpečí, na které poukázal Chytrák, že je opravdu nutné se od maminky mentálně odstřihnout. Když to zakl. neudělá, naruší mu to budoucí vztahy.

Plus si neuvědomuje rizika dvougeneračního typu bydlení.

Jinak ok, obecně nekastuji.

Plánuje s maminkou dvojdomek, v jeho závislosti na mamimce, by mohla zasahovat do výchovy dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
27.12.20 13:48
@Monchichik píše:
@holka_z_hor nemáš zač :hug: nedělej si hlavu z cizích lidí…

Pracuju na tom. :oops:

• Citovat
  • Upravit
32170
27.12.20 15:37

@holka_z_hor tak to jsi na dobré cestě…nejhorší je vůbec začít ;) to půjde, ničeho se neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.20 16:47
@Anonymní píše:
Co si myslite o klukovi, ktery ve 30 bydli u mamy v byte? je to kamarad, ale ma o me zajem velky, ale uprimne, proste kdyz chlap bydli u mamy v tomhle veku…

on mi rikal neco, ze mama by to sama neutahla, no nevim

Jako ja se odstehovala v 25, proste si myslim, ze je to známka dospelosti

neco jinyho jsou vazne nemocny rodice atd.

a teda on ma jeste jedno minus, a to, ze jw schopny psat stylem:

ty se semnou nebavis?
oni jsou zavysli
tak to dectvi bylo nejlepší

nevim, asi jsem narocna, netouzim po VS chlapovi, klidne budu mit hodnyho truhlare, ale tohle mi prijde už nejak moc

on se furt divi, ze nemuze sehnat holku 🙀

tak jako kdyz ji nema ani kam privest a jeste ji napise: styska se my po tobe

on me furt uhani, tak mu to asi budu muset rict fakt narovinu…

Ježkovi voči.
Když jsme se poznali s manželem, bylo mu 28 a bydlel u rodičů.
Syn s námi bydlel v domě do 33. Pak si našel stálou známost a bydlí spolu, postavili si dům.
Manžel i syn jsou zcela soběstační, umí vše kolem domácnosti a nikdo je nemusí vodit za ruku. Rozhodně to nejsou žádní mamánci.
A k tomu pravopisu - víš, dříve jsme si povídali spolu z očí do očí. Tahle doba má své mínusy. Ale musím říct, že znám spoustu lidí, kteří jsou úžasní a šikovní a holt možná nevědí kde jaké „i“ napsat. Jestli na to ale nahlížíš tak jak píšeš, nech ho jít. Nezaslouží si to, abys o něm takhle přemýšlela.
 M.

• Citovat
  • Upravit
24853
27.12.20 16:59
@Anonymní píše:
Ježkovi voči.
Když jsme se poznali s manželem, bylo mu 28 a bydlel u rodičů.
Syn s námi bydlel v domě do 33. Pak si našel stálou známost a bydlí spolu, postavili si dům.
Manžel i syn jsou zcela soběstační, umí vše kolem domácnosti a nikdo je nemusí vodit za ruku. Rozhodně to nejsou žádní mamánci.
A k tomu pravopisu - víš, dříve jsme si povídali spolu z očí do očí. Tahle doba má své mínusy. Ale musím říct, že znám spoustu lidí, kteří jsou úžasní a šikovní a holt možná nevědí kde jaké „i“ napsat. Jestli na to ale nahlížíš tak jak píšeš, nech ho jít. Nezaslouží si to, abys o něm takhle přemýšlela.
M.

NO, to je sice moc pěkné,
ale já chlapy, kteří dělali hrubky jak na běžícím pásu, vyřazovala vždy jako první…
navíc loosera, který ve 30 bydlí u maminky…
Asi nebude samo sebou, že je stále single…
Byla bych velmi opatrná hlavně kvůli jisté „závislosti“, která se tam u něj rýsuje.. s tchyní stále za zadkem se nežije nejkomfortněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
27.12.20 17:25
@Lucy75 píše:
NO, to je sice moc pěkné,
ale já chlapy, kteří dělali hrubky jak na běžícím pásu, vyřazovala vždy jako první…
navíc loosera, který ve 30 bydlí u maminky…
Asi nebude samo sebou, že je stále single…
Byla bych velmi opatrná hlavně kvůli jisté „závislosti“, která se tam u něj rýsuje.. s tchyní stále za zadkem se nežije nejkomfortněji…

Než začneš někomu kontrolovat pravopis, tak si nastuduj, jak se píše ‚loser‘. Nebo on byl snad volnější? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24853
27.12.20 22:37

@Liberalissima ale samozřejmě, ony jsou Chyby a Chyby, že..

A já holt zprávy o tom, jaké měl kdo „dědctví“ a že se „my stýská“ zařazuji do kategorie : Děkuji, nechci…
Pokud je někdo toleruje, musí být smířen s celkovou úrovní dotyčné osoby a nést poté patřičné následky. Howhg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
28.12.20 01:19
@Anonymní píše:
Co si myslite o klukovi, ktery ve 30 bydli u mamy v byte? je to kamarad, ale ma o me zajem velky, ale uprimne, proste kdyz chlap bydli u mamy v tomhle veku…

on mi rikal neco, ze mama by to sama neutahla, no nevim

Jako ja se odstehovala v 25, proste si myslim, ze je to známka dospelosti

neco jinyho jsou vazne nemocny rodice atd.

a teda on ma jeste jedno minus, a to, ze jw schopny psat stylem:

ty se semnou nebavis?
oni jsou zavysli
tak to dectvi bylo nejlepší

nevim, asi jsem narocna, netouzim po VS chlapovi, klidne budu mit hodnyho truhlare, ale tohle mi prijde už nejak moc

on se furt divi, ze nemuze sehnat holku 🙀

tak jako kdyz ji nema ani kam privest a jeste ji napise: styska se my po tobe

on me furt uhani, tak mu to asi budu muset rict fakt narovinu…

Tak když ti nevyhovuje, tak co řešíš? :think: Nenapsala jsi o něm nic hezkého, tak jak by jsi s ním mohla mít nějaký vztah :lol:
Jinak s tím bydlením mi to upřímně divné nepřijde :nevim: Můj brácha bydlel u našich do 33. Pak potkal svou současnou přítelkyni a bydlí u ní, ale proč by se měl stěhovat někam sám do bytu a čučet tam do prázdný zdi a platit za drahý nájem, když měl u našich místa dost..? Nevidím v tom logiku :think:
Nevím, mně na tom nic divného nepřijde… Zvlášť asi na vesnicích v rodinných domech, to takhle funguje běžně :nevim: Máme velký RD se 3 byty, v jednom bydlí naši, v druhém já s dětmi a třetí je zatím prázdný po babičce…

• Citovat
  • Upravit
267
30.12.20 00:01

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.21 08:44

Hezké ráno. Prosila bych o váš pohled na situaci a jaký z toho máte pocit. Jsem s dcerkou sama a po dlouhé době jsem na radu kamarádky zkusila seznamku. Přes různé tragédy mě zaujal jeden, co se velmi dušoval jak je rodinný typ. Ale myslel to asi nějak po svém, protože mi na každé schůzce akorát říká jak se stará o dědu ležáka, pomáhá babičce se zahradou, s otcem jezdí sekat trávu atd atd..bydlí v 31 letech u rodičů. Dokonce když jsem navrhla schůzku v týdnu, napsal že musí pomáhat doma a bráchovi na stavbě domu. Že si udělá povinnosti přes týden po práci aby měl víkend volný..
Jáb z toho cítím, že on už má tento rytmus života a na případný vztah nemá ani prostor, případně by byl až na úplně posledním místě, byť vztah chce. Co si o tom myslíte? Nebo snad vyplňuje čas jen do té doby než někoho bude mít? Zatím se poznáváme, nechodíme spolu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky