Ve 30 u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5866
22.10.16 19:52
@Anonymní píše:
COŽE? NECHCE SE TI PLATIT NAJEM? :zed: A to že budeš vykořisťovat rodiče Ti není blbé??? To je trapný…

Jak by je tazatelka vykořisťovala prosím tě? Na provozu domácnosti by se podělili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
@Anonymní píše:
Neplánuji se v žádném případě k nějakému chlapovi nastěhovat, to by musel být pan božský a i tak bych se bála. Jen se sama na hypotéku necítím a ani na to bydlet sama. Chci spořit a s nájmem 9 - 12 tisíc by to bylo výrazně méně. Vždyť si ji mohu vzít později menší když teď víc naspořím. Zajímalo mě jen jak se na takovou ženskou hledí. Pro mě je to strašný šok být u rodičů, ale přijde mi to rozumné. Zas bych tím nerada odpuzovala fajn chlapi.

Mě to rozumné nepřijde, protože: A. Nad sebou nemáš bič hypotéky a když jsi nespořila dosud, těžko se přinutíš.
B. Odrazuje to nápadníky, soukromí máš prostě pod kontrolou rodičů.
C. ceny nemovitostí stoupají, s těžko stihneš spořit tak rychle, aby tento fakt nešel proti tobě.
D. Než nespoříš na 1+1 v Brně v hotovosti a osamostatníš se (od 1,5 mil.), bude ti nejméně 40 let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
@zuzouš píše:
Me spis fascinuje ta myslenka, jak byt ve 30 u rodicu a neprijit z toho o rozum :mrgreen: Uz po par hodinach mam chut mlatit hlavou do zdi :zed:

Přesně tak. Bydlela jsem u mámy i s dvouma dětma tři týdny, když jsem se rozváděla a čekala jsem, než podnájemníci uvolněj můj byt. No a bylo to - řekněme hodně náročný. :lol:
Jinak je asi rozdíl, stěhovat se k rodičům, který maj velkej barák a já bych měla samostatný 1+1 nebo se stěhovat do paneláku do bývalýho dětskýho pokojíku. To bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
22.10.16 19:53

Tak já osobně si nedovedu představit jít do hypotéky bez jakékoli rezervy. Jet finančně na doraz a riskovat ztrátu zaměstnání, úraz, dlouhodobá nemoc…a co pak? Jít za rodiči o finanční pomoc? to by mě teda přišlo mnohem víc ponižující. A taky mnohem náročnější pro rodiče, navíc, když jí návrat domů sami nabízí. Já bych šla, opravdu šetřila, vytvořila rezervu a pak se rozhodla co dál…jako návrat třeba na 6 měsíců, pokud se k tomu člověk nestaví jako k mamahotelu pro mě není žádná ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.16 19:55
@Aletheia píše:
No a teď si představ že tvůj nový partner bude taky bydlet u rodičů (protože taky potřebuje šetřit :mrgreen: ). Kam budete chodit? To budete jak dva puberťáci chodit na rande jenom do kina a dávat si pusu před dveřma. Nebo spolu mít sex hned vedle ložnice rodičů? :mrgreen: Pro mě osobně je to velkej trapas a takovýho chlapa bych nechtěla.

JÁ TO ASI VIDÍM JINAK DÍKY SVÉ SITUACI. PRÁVĚ BYCHOM SPOLU MOHLI ZKUSIT NÁJEM, ABYCHOM VĚDĚLI JESTLI TO FUNGUJE. NIKDO BY SE PRÁVĚ DÍKY TOMU K NIKOMU NESTĚHOVAL.

@Paola21 píše:
Otázkou ale zůstává, jestli je rozumné si brát hypotéku na garsonku za tyhle peníze. Pak by tazatelka někoho potkala a nastěhovala by si ho k sobě? A kam by pak dali děti? To už je opravdu lepší podnájem a něco dávat bokem nebo jít k rodičům a ušetříc víc.(ale jak říkala

„@Aletheia“

Právě mi ta garsonka přijde z pohledu žití s dětmi jako hloupost. A zadlužit se sama na 3 miliony za normání byt mi přijde ještě větší nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
5866
22.10.16 19:56
@anupati píše:
Tak já osobně si nedovedu představit jít do hypotéky bez jakékoli rezervy. Jet finančně na doraz a riskovat ztrátu zaměstnání, úraz, dlouhodobá nemoc…a co pak? Jít za rodiči o finanční pomoc? to by mě teda přišlo mnohem víc ponižující. A taky mnohem náročnější pro rodiče, navíc, když jí návrat domů sami nabízí. Já bych šla, opravdu šetřila, vytvořila rezervu a pak se rozhodla co dál…jako návrat třeba na 6 měsíců, pokud se k tomu člověk nestaví jako k mamahotelu pro mě není žádná ostuda.

Naprostý souhlas. Ty rady jít do hypotéky bez jakýkoli úspor, je sebevražda. Nehledě na to, že hodně málo bank dává 100% hypotéky a úroky jsou tam vyšší než při nějakém procentu vlastních úspor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
22.10.16 19:56

Já bych chlapa, co ve 30 bydli u rodičů nechtěla… :nevim: Já píšou některé uzuvatelky, snažila bych se osamostatnit a přemýšlela bych např o koupi maleho bytu jen pro me. 30leta ženská se má umět sama o sebe postarat s ne „vyzirat“ rodiče, to samé platí o opacnem pohlaví. Toť můj názor. :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.10.16 19:57

@anupati A kolik za těch 6 měsíců ušetří? Nula nula prd, bude na tom prakticky stejně jako teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
22.10.16 19:58

Taky mi prijde zodpovednejsi nejaky cas pobyt u rodicu, nasporit, rozkoukat se a pak se rozhodovat. I na tu hypoteku by mel mit clovek nasporeno, ze?! Vzit byt a zit od vyplaty k vyplate nikam nevede.
A pokud thle usporadani nikomu ze zucastnenych nevadi, neni co resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.10.16 19:59

Pokud „u rodičů“ znamená ve tvém starém dětském pokojíčku, je to trochu divný, když nejsi opravdu ve špatné finanční situaci. Ale jestli máš třeba v patře svoje zázemí, kuchyň a přispíváš na chod domácnosti, nevidím v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
22.10.16 20:00
@Anonymní píše:
@Aletheia píše:
No a teď si představ že tvůj nový partner bude taky bydlet u rodičů (protože taky potřebuje šetřit :mrgreen: ). Kam budete chodit? To budete jak dva puberťáci chodit na rande jenom do kina a dávat si pusu před dveřma. Nebo spolu mít sex hned vedle ložnice rodičů? :mrgreen: Pro mě osobně je to velkej trapas a takovýho chlapa bych nechtěla.

JÁ TO ASI VIDÍM JINAK DÍKY SVÉ SITUACI. PRÁVĚ BYCHOM SPOLU MOHLI ZKUSIT NÁJEM, ABYCHOM VĚDĚLI JESTLI TO FUNGUJE. NIKDO BY SE PRÁVĚ DÍKY TOMU K NIKOMU NESTĚHOVAL.

@Paola21 píše:
Otázkou ale zůstává, jestli je rozumné si brát hypotéku na garsonku za tyhle peníze. Pak by tazatelka někoho potkala a nastěhovala by si ho k sobě? A kam by pak dali děti? To už je opravdu lepší podnájem a něco dávat bokem nebo jít k rodičům a ušetříc víc.(ale jak říkala

„@Aletheia“

Právě mi ta garsonka přijde z pohledu žití s dětmi jako hloupost. A zadlužit se sama na 3 miliony za normání byt mi přijde ještě větší nesmysl.

Já se tebou souhlasím. Byla bych u rodičů, časem někoho potkáš a budete už plánovat společné bydlení. - ať už nové společné nebo u něj. Hypotéka na garsonku (a zvlášť v Praze, kde je to nejdražší) je hloupost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
22.10.16 20:00

Nechci tě nějak děsit nebo stresovat, podle mého názoru je to celkem divné. Osobně bych už ani s rodiči nechtěla sdílet společnou domácnost. Pořád mít u sebe rodiče jako malé dítě. A když si najdeš nového přítele, tak si ho budeš tahat k rodičům do domu? to mi přijde trapné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
22.10.16 20:02

@Paola21 Asi tak. Navic me fascinuje, jak ma x lidi co nejmensi hypoteku s co nejmensim urokem…a pak nekolik spotrebaku s brutalnim urokem. Nebot veskerou hotovost narvali do bydleni, aby si mohli vzit co nejmensi hypoteku, pak prijde jakykoli problem a…Ja jsem zastancem maleho bytu, jen pro zakladatelku, protoze az potka pana x, byt proste proda, pronajme, cokoli…ale mit rezervu 6 mesicnich platu, nez do toho pujdu…to je zn. ideal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.16 20:03
@SussieS píše:
@anupati A kolik za těch 6 měsíců ušetří? Nula nula prd, bude na tom prakticky stejně jako teď

S tím co jsem dosud nastřádala jsem počítala, že za 2 roky u rodičů naspořím celkem na 1/4 bytu v Praze nebo 1 byt 40 min za Prahou. Jen právě, abych kůli úsporám neprohloupila.

Ale právě se ptám vás všech, protože víc hlav víc ví.

• Citovat
  • Upravit
5866
22.10.16 20:03
@SussieS píše:
@anupati A kolik za těch 6 měsíců ušetří? Nula nula prd, bude na tom prakticky stejně jako teď

Za 6 měsíců ale může někoho potkat. Ať už na spolubydlení, tak nového přítele. A pokud by tazatelka za těch 6 měsíců naspořila třeba těch 72 000Kč, tak je to lepší než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí