Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3374
21.6.12 12:48
To je aspoň pěkný… to by doma taky potřebovali :mrgreen:
@gorina píše:
Dneska to je osizene rajska polivka ze sacku(detska) :mrgreen: + krupicova kase s jahodami. Polovicce kotel zelnacky, tak na tyden nebot od zitrka na 4 tydny za nas vari lazne, tak at ma aspon tyden co jest potom bude mit 3 tydenni dietu :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
luciášice
21.6.12 12:59
@lenulina1979 píše:
Tak smažený květák a květákové karboše se sýrem a uzeným domácím bůčkem už jsou skoro hotové zlatavé v troubě, brambůrky taky dovařeny… ikdyž nevím pro koho tchýně mě oznámila že jí bude stačit květák s karbosi bez brambor že je na ni hrozný horko… :think: asi budu kupovat celou palici květáku pro ni a druhou rozdělím zbytku rodiny… ale co už když se celej den tak dře ono to čtení od rána a koukání na tv dá zabrat :zed: :zed: :zed:

Pochopila jsem správně, že ty karbanátky nejsou smažené, ale dělané v troubě? Pokud jo, tak sem hod recept nebo odkaz na něk - děkuju :mavam:
A s tchýní přeju hodně trpělivosti :lol:

• Upravit
3374
21.6.12 12:59
já budu vyvařovat i když budu chodit do práce, byla jsem zvyklá dělat s ex přítelem přes tři roky v Rakousku na stavbě, ex dělal zedníka a já jemu helfra dělalo se 10 hodin denně, přes léto ob den 10hod druhej 14hod, na střídačku, a jelikož jak ex měl 13 letou dceru a já 11 letého syna, neznamenalo to že chodím do práce že bych nevařila většinou jsme měli pondělky volno a já celej den vařila jídla dětem na mrazák, když se snedli vařila jsem když jsme dojeli z práce… + večerní chystání svačin a snídaně, prostě v 5 ráno budíček ve 23 jsem si sedla na chvilku k pc, (ex si toho ale nevážil) tady teď s novým přítelem je to tak, že jsme se domluvili, že dokud budeme bvydlet tady u tchýně tak budu vařit a budem jí o to míň přispívat na bydlení… jak to bude až tu bydlet nebudeme, o víkendu jí na oběd pozvu, říkám já ji mám ráda… jen mě štve ta její lenora a přes tejden si dá ty její rohlíky a salám jak byla zvyklá než jsem se sem nastěhovala já…
@Paoloska píše:
@lenulina1979 Lenu, můžu se zeptat, proč jí teda vaříš? Jak to bude dělat, až jednou budeš chodit do práce a nebudeš mít tolik času na vyvařování?
  • načítám...
3374
21.6.12 13:07
Je karbenátky a recept :D žádnej není prostě, jsem si ty květáky dala na chvilku udělat na páře, jeden květák obalila v klas. trojobalu a druhej jak vychládl jsem vidličkou pomačkala přidala tři vajíčka, nastrouha asi 20dkg na hrubo eidamu, nakrájela taky asi 20dkg uzeného bučku, dala jsem tam 3-4 lžíce hl mouky a trochu zahustila strouhankou, trochu osolila a opepřila pak jsem dělala karboše aby se nelepili na ruce tak jsem je trošku obalila ve strouhance a dávala na rozpálený olejem vytřený lech do trouby no a pomalu udělala, a jedlé to je :)
@luciášice píše:
Pochopila jsem správně, že ty karbanátky nejsou smažené, ale dělané v troubě? Pokud jo, tak sem hod recept nebo odkaz na něk - děkuju :mavam:
A s tchýní přeju hodně trpělivosti :lol:
  • načítám...
9994
21.6.12 13:08

@lenulina1979 Jo, to já taky vařim, přestože jsem v práci do večera. Jen mi nešlo do hlavy, že tak vystrojuješ babičce ;). Vlastně jsme na tom podobně, ta moje má ze mě zase osobní švadlenu… :)

• načítám...
3374
21.6.12 13:20
moje taky dojde když jí něco prdne a já jdu a šiju :D jako brambor nám nechala dosti… květáku je pryč půl pekáče, zítra mám kontrolu v Olomouci tak doufám že do večera bude zapadlá jak vlastenec v troubě a já zítra po kontrole zase budu muset skákat v kuchyni abych mohla ve 12 svolávat na oběd… :zed: věřím že teď když půjdu do kuchyně tak ani to umyté nádobí nebude uklizené a zase to bude na mne… já prostě nevím že jí to není hloupé… ale za chvilku bude 14 hod tak to vyrazí na zahrádku na pivo… já se ani nedivím že ta ženská nemá chlapa a s manželem jí to neklapalo
@Paoloska píše:
@lenulina1979 Jo, to já taky vařim, přestože jsem v práci do večera. Jen mi nešlo do hlavy, že tak vystrojuješ babičce ;). Vlastně jsme na tom podobně, ta moje má ze mě zase osobní švadlenu… :)
  • načítám...
25007
21.6.12 13:47
@sophinka píše:
my děláme kapustu s vepřovým masem, je to mňamkyna cibuli orestuji plecko na kostičky a pak přidám pokrájenou kapustu. POkmínuji osolím a dusím do měkka. Jíme s bramborem

jé to máme zrovna dneska :mrgreen:

já dělám ještě podobnou verzi se zelím (nebo kapusta, je to jedno), kdy přidám ještě trochu protlaku (nebo kečupu) a jíme s bramb. kaší

• načítám...
17010
21.6.12 14:29
@Paoloska píše:
@lenulina1979 Lenu, můžu se zeptat, proč jí teda vaříš? Jak to bude dělat, až jednou budeš chodit do práce a nebudeš mít tolik času na vyvařování?

mě by zajímalo, jak to bude po porodu :think: :hug:

• načítám...
17010
21.6.12 14:33
@lenulina1979 píše:
já budu vyvařovat i když budu chodit do práce, byla jsem zvyklá dělat s ex přítelem přes tři roky v Rakousku na stavbě, ex dělal zedníka a já jemu helfra dělalo se 10 hodin denně, přes léto ob den 10hod druhej 14hod, na střídačku, a jelikož jak ex měl 13 letou dceru a já 11 letého syna, neznamenalo to že chodím do práce že bych nevařila většinou jsme měli pondělky volno a já celej den vařila jídla dětem na mrazák, když se snedli vařila jsem když jsme dojeli z práce… + večerní chystání svačin a snídaně, prostě v 5 ráno budíček ve 23 jsem si sedla na chvilku k pc, (ex si toho ale nevážil) tady teď s novým přítelem je to tak, že jsme se domluvili, že dokud budeme bvydlet tady u tchýně tak budu vařit a budem jí o to míň přispívat na bydlení… jak to bude až tu bydlet nebudeme, o víkendu jí na oběd pozvu, říkám já ji mám ráda… jen mě štve ta její lenora a přes tejden si dá ty její rohlíky a salám jak byla zvyklá než jsem se sem nastěhovala já…

tak to tě obdivuju :kytka: a kdy se budete stěhovat?

• načítám...
jullls
21.6.12 14:45

Prosím poradí mi někdo recept na kuřecí játra s rýží? jak je dlouho povařit, potom co je osmahnu do běla na cibulce :)

• Upravit
3374
21.6.12 14:46
Po porodu no došla s tím už asi před víc jak měsícem, a říká že až se narodí malej tak abych měla čas na vaření že si malého dopoledne vezme v kočárku na zahrádku k té její hospodě a prý budu mít čas na vaření… ovšem na to jsem jí řekla že to bych vařila raději o půl noci že nikomu ven malého dávat nebudu, zvlášť jí ne, s přítelovou dcerou když jí bylo 14 dnů, tak s ní zakopla na schodech a s pravnukem kterého vezla v kočárku zakopla a jelikož byl ve fusaku tak se jen v kočárku sesunul… ještě než jsem byla těhotná tvrdila že tak křtí děti, takže jsem jak jí tak mojemu řekla ať nepočítá s tím že mě bude malého tahat ven, já si dovedu uvařit i s miminkem, teď jsem jí říkala že už mám koupené vibrační lehátko abych měla malého na očích když budu v kuchyni… jako na zahrádku si může jít sednout se svojím psem, já si půjdu s malým na procházku až si uvařím sama… jí ne že by napadlo říct že se můžeme ve vaření strřídat abych měla co nejvíc času na malého ale to je zbytečný, a jak dlouho budeme bydlet s ní? hm než nám dají byt… na hypotéku nemáme, a tak doufám že to nebude věčnost
@veveruskaa píše:
tak to tě obdivuju :kytka: a kdy se budete stěhovat?
  • načítám...
17010
21.6.12 14:53

@lenulina1979 tak ať bydlíte co nejdřív :hug:, já bych se z tohohle zbláznila :zed:

• načítám...
9994
21.6.12 14:54
@jullls píše:
Prosím poradí mi někdo recept na kuřecí játra s rýží? jak je dlouho povařit, potom co je osmahnu do běla na cibulce :)

Do změknutí ;) Játrům stačí chvilka, kuřecím zvlášť, řekla bych tak 20 minut.

• načítám...
17010
21.6.12 14:54

Jinak dneska u nás opět vývar s nudlemi a bulgur se zeleninou a kuř. prsem

• načítám...
jullls
21.6.12 14:59

Moc díííík :potlesk: ;)

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat