Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj holky, nějaký dobrý a osvědčený recept z cukety nemáte? Já jí většinou přidávám do omáčky na špagety, ale chtěla bych zkusit i něco jiného ![]()
@levandule25 játra s rýží, ledvinky s rýží
anebo tady je velký výběr
http://www.mamincinyrecepty.cz/pokrmy-z-ryze
@mamkasl
Andulčina cuketa
500 g kuřecích prsou, 1 střední cuketa, 1 cibule, 1 paprika, kousek pórku, olej, sůl, adžika (nebo jiné oblíbené koření), drcený kmín, 150 g tvrdého sýra, 250 g těstovin
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem a scedíme. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostičky, okořeníme a za stálého míchání opečeme doměkka. Pak osolíme a přidáme na kousky pokrájenou cuketu, papriku a pórek. Okmínujeme, promícháme, podlijeme trošičkou vody a asi pět minut podusíme. Pak vmícháme okapané těstoviny, směs přemístíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby (200°C). Místo masa je možné použít houby, případně oboje.
@danyk píše:
@mamkasl
Andulčina cuketa
500 g kuřecích prsou, 1 střední cuketa, 1 cibule, 1 paprika, kousek pórku, olej, sůl, adžika (nebo jiné oblíbené koření), drcený kmín, 150 g tvrdého sýra, 250 g těstovinTěstoviny uvaříme obvyklým způsobem a scedíme. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostičky, okořeníme a za stálého míchání opečeme doměkka. Pak osolíme a přidáme na kousky pokrájenou cuketu, papriku a pórek. Okmínujeme, promícháme, podlijeme trošičkou vody a asi pět minut podusíme. Pak vmícháme okapané těstoviny, směs přemístíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby (200°C). Místo masa je možné použít houby, případně oboje.
to vypadá výborně…to zkusím, kuřecí tu zrovna mám a snad i to ostatní, kromě té adžiky, ale holt budu improvizovat ![]()
@mamkasl Dala bych třeba grilovací, gyrosový nebo na mletý maso, zabijačku atd. Nebo si dej, co máš ráda Ty
. Já v tomto vždycky improvizuju.
Tak dneska nakonec ty křidýlka na bramborách a cibuli s anglickou a k tomu čočkovou polívku, včera byl segedýn ![]()
@mamkasl píše:
Ahoj holky, nějaký dobrý a osvědčený recept z cukety nemáte? Já jí většinou přidávám do omáčky na špagety, ale chtěla bych zkusit i něco jiného
Zapékám jí v troubě s lilkem, rajčaty a mozzarelou aje to výborný
Nebo jí ugriluj jen tak jako doplněk k nějakému masu.
U nás vítězí z cukety klasika - smažená v trojobalu. Jinak ji dávám do omáčky na těstoviny jako „tuhou složku“ ![]()
Z cuket dělám zelí, dušenou na másle s kmínem a česnekem, do všemožných zel. směsí, do musaky, cuketovou polévku, nebo plněnou zapečenou ![]()
u nás dneska kuřecí s pórkem ve smet. omáčce a brambory
malá bude mít totéž, jen bez koření
zítra možná vločko-masový karboše, šunkofleky, nebo lasagne
v neděli pečený kuře s brkaší,
@mamkasl píše:
Ahoj holky, nějaký dobrý a osvědčený recept z cukety nemáte? Já jí většinou přidávám do omáčky na špagety, ale chtěla bych zkusit i něco jiného
Cuketu dávám do zeleninovýho kari. Jíme to s chlebem, ale dá se to i s rýží.
Cuketu, mrkev, červenou papriku nakrájím na mini kousky-kostičky, opravdu malé. Cibuli na půlměsíčky. Brambory na kostičky (trošku větší než zeleninu).
Na oleji osmahnu cibuli, pak dám všechnu zeleninu mimo brambor a osmahnu. Maliličkato podleju, nechám pod pokličkou. Přidám brambory, kari (kvalitní indické), event sůl (kari bývá slané) a nechám dodělat tak, aby se všechny voda vypařila a brambory a zelenina trošku přismahla. Na konec vmíchám bílej jogurt.
@mamkasl píše:
jo a ještě je celkem oblíbený kuře na pánvi s cuketou a žampionama-
na pánvi na másle a kapce oleje osmahnu cibuli na půlměsíčky, pak přidám čtvrtky kuřete, chvíli nechám osmahnout ze všech stran, rozdrobím bujon, pak trošililičku podleju vodou a pod poklikčou nechám, přidám na kousky cuketu a žampiony a na konec vliju trošku smetany, ale ne moc
Dnes máme chilli con carne a k večeři asi zapečené housky a la pizza
mám tu fůru ne úplně čerstvých housek ![]()
zítra možná ty kapustový karbanátky ![]()
holky jak je děláte prosím?
Tak játra mi zkysla
přitom jsem ji měla v ledničce tak jsem udělala rychlovku uzenou krkovici s na cibulce upečenou v troubě s brkaší a bude i na zítra tedy doufám že vydrží jinak mě klepne ![]()
@MUFICE píše:
Zapékám jí v troubě s lilkem, rajčaty a mozzarelou aje to výbornýNebo jí ugriluj jen tak jako doplněk k nějakému masu.
já lilek zapečenej v troubě s mozzarelou a s omáčkou za rajčat, cibule a česneku miluju
vidíš, cuketu tam nedávám, ale určitě tam půjde taky ![]()
na vrch dělám posypku (strouhanka, oliv. olej, oregano) a je to teda mňamka!
Holky a ještě…před časem sem dával někdo recept na kuře na zelí a já si ho samozřejmě nezapsala…nemáte ho někdo? Jo a ještě by mi bodl nějaký recept na smetanovou omáčku na těstoviny, třeba s kuřecím…potřebuju teď na víkend nějakou inspiraci na rychlovky, nechce se mi teď stát u plotny
díky
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat