Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
U nás podobná směs jako na pizzu(šunka,syr, kečup, oregano,bazalka, tymián), nebo zelí a uzené maso, nebo šunka a míchané vajíčko, nebo šunka a špenát..
Monjie píše:
Cim naplnujete listove testo?:) naslano?
Dělám z něho koláč nebo šátečky s tvarohem a nivou, posypu to semínkama z dýně, lenu, sezamu, kmínu. Taky peču šátečky, do kterých balím kusy párků s kečupem a sypu je kmínem.
MUFICE píše:Monjie píše:Dělám z něho koláč nebo šátečky s tvarohem a nivou, posypu to semínkama z dýně, lenu, sezamu, kmínu. Taky peču šátečky, do kterých balím kusy párků s kečupem a sypu je kmínem.
Diky moc, btw. ty parky balim jenom do br.testa do listoveho jsem nezkousela a k tomu dat treba cibuli,papriku syr? bylo by to jedly?:D nemam ani kysany zeli:D jenom porek a balkan a druhej nejakou variaci s tim parkem:) btw. a parek se pred zabalenim nejak uoravuje? treba na cibulce?
Monjie píše:MUFICE píše:Diky moc, btw. ty parky balim jenom do br.testa do listoveho jsem nezkousela a k tomu dat treba cibuli,papriku syr? bylo by to jedly?:D nemam ani kysany zeli:D jenom porek a balkan a druhej nejakou variaci s tim parkem:) btw. a parek se pred zabalenim nejak uoravuje? treba na cibulce?Monjie píše:Dělám z něho koláč nebo šátečky s tvarohem a nivou, posypu to semínkama z dýně, lenu, sezamu, kmínu. Taky peču šátečky, do kterých balím kusy párků s kečupem a sypu je kmínem.
Tak já to těsto potřu jenom sladkým kečupem zabalím, potřu rozšlehaným vejcem a posypu kmínem a dám péct, je to fakt rychlovka
Párek se tepelně neupravuje, jenom ho nakrájím tak, aby se mi to vešlo do toho šátečku. Pokud máš ty loupací, tak je oloupej ![]()
dneska k obědu sojové maso v těstíčku, zelenina, těstoviny
večeře - obl.chleba
zítra k obědu grilovačka v parku na oslavě narozenin synovce ![]()
k večeři zelnice
ve středu jdeme k dědovi s babičkou a zbytek týdne jsem ještě nevymyslela, nějak nemám inspiraci
ale když tak přemýšlím, asi budou pečený kuřecí čtvrtky s br., pak tu mám jáhly, tak něco s nimi (asi jahelník
) a pak asi čínu ![]()
MUFICE píše:Eliška píše:Dělá se to z namletých máslových sušenek a tvarohu, zatím jsem to teda nezkoušela. Myslím, že to někdo vařil v Prostřeno, tak se tam zkus mrknout. Na netu bude určitě taky pár receptů
Právě jsem dopekla cheesecake. resp. je to spíš koláč s tvarohovopudinkovou náplní. V cukrárně mi děsně chutná cheesecake s malinama navrch, co myslíte, můžu na tohle navrch dát jahody a zalít agarem? Náplň je taková řidší než klasický cheesck., tak nevím, jaký to bude
Nemáte někdo recept na ten klasický chck?Asi ho taky zkusím udělat, začínám na něj mít chut
zkusím dohledat recept, co mám od sestry - umí výborný chck
A jeste jeden dotaz:D Jak pripravujete cuketu? Jinak nez polivku,nakyp, buchtu, gulas a v trojobalu:D
Monjie píše:
U nás frčí nejvíc šneci z listového těsta. Rozvalím, potřu kečupem, pohodím nějakým kořením, dám šunku, sýr, strouhnu nivu nebo to co je. Zamotám, nakrájím na asi 1cm silné plátky, potřu vajíčkem a upeču. Výborné k vínu, vždycky je to hned pryč.
Monjie píše:
A jeste jeden dotaz:D Jak pripravujete cuketu? Jinak nez polivku,nakyp, buchtu, gulas a v trojobalu:D
mamina dělává cuketové lečo,placičky,bramboráky,maglajs na topinky,karbanátky .....
Monjie píše:
zaujali me kabrbanatky a neco na topinky:D
mamina už za ty leta dělá podle oka,ale na netu to najdeš třeba jako cuketová pomazánka na topinky a ještě dělá cuketovou hořčici
Monjie píše:
teď jsem o víkendu dělala - vynikající
Tak já dnes dělala tu játrovou omáčku s rýží a dostala jsem pochvalu
Až jí dojíme,tak se chystám udělat prejt(dostala jsem od babičky)s bramborem a se zelím ![]()
Monjie píše:
Diky moc, btw. ty parky balim jenom do br.testa do listoveho jsem nezkousela a k tomu dat treba cibuli,papriku syr? bylo by to jedly?:D nemam ani kysany zeli:D jenom porek a balkan a druhej nejakou variaci s tim parkem:) btw. a parek se pred zabalenim nejak uoravuje? treba na cibulce?
monjie jak děláš prosím tě bramb.těsto a přesně postup u té přípravy s párkama..to mě zajímá
díky ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat