Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak tatarak z brambor uz chci taky dlouho vyzkouset,muzete sem nekdo hodit zaruceny recept?
diky
Pájul já uvařila brambory, vystydlé, nastrouhala nebo to určitě jde strčit do mixéru a vlastně to samý,co dávám na normální tatarák, žloutek, horčici, té míň, kečup, cibuli, sůl, pepř, sl. papriku, sojovku a worčestr, jo a trošku oleje.
Janceta88 píše: Římská cuketa a vařený brambor
co je římská cuketa prosím? ![]()
ŘÍMSKÁ CUKETA
NAKRÁJENÝ ČESNEK SE OSMAHNE NA OLEJI (pozor připaluje se) PŘIDÁ SE NASEKANÁ ZELENÁ PETRŽEL (myslím že se dá aji celá, né jen nať)
POTOM PŘIDÁME NA KOSTEČKY NAKRÁJENOU CUKETU,OSOLIT,OPEPŘIT,VMÍCHAT PROTLAK, ZALÍT VÝVAREM A DUSIT DO ZHOUSTNUTÍ.
HOTOVÉ SE SYPE SÝREM A PODÁVÁ SE S TÝŽÍ NEBO BRAMBOREM
( já přidávám cukr, protlak je dost kyselej)
Tak nakonec máme k večeři lilek zapečený s mozzarellou, rajčaty a žampiony, mnamka ![]()
Janceta88 píše: ŘÍMSKÁ CUKETANAKRÁJENÝ ČESNEK SE OSMAHNE NA OLEJI (pozor připaluje se) PŘIDÁ SE NASEKANÁ ZELENÁ PETRŽEL (myslím že se dá aji celá, né jen nať)
POTOM PŘIDÁME NA KOSTEČKY NAKRÁJENOU CUKETU,OSOLIT,OPEPŘIT,VMÍCHAT PROTLAK, ZALÍT VÝVAREM A DUSIT DO ZHOUSTNUTÍ.
HOTOVÉ SE SYPE SÝREM A PODÁVÁ SE S TÝŽÍ NEBO BRAMBOREM
děkuju
já to vlastně dělám podobně, ani jsem nevěděla, že se to jmenuje římská cuketa ![]()
dám na olej cibuli, osmahnu až do hněda jako na guláš, pak česnek, osmahnu, pak přidám malou naběračku čerstvých rozmix.rajčat i se slupkou, nechám trošku zasmahnout (dělám na dost vys. plameni), pak přidám zbytek rozmix.rajčat, trošičku vývaru nebo vody, cuketu, sůl, pepř a mix.koření (dobré je přidat i trochu skořice, ale nemusí se )..
MUFICE píše:
Tak nakonec máme k večeři lilek zapečený s mozzarellou, rajčaty a žampiony, mnamka
mňam
já dělám melanzane bez žampionů- lilek zapečenej v rajč.omáčce s mozzarelou ![]()
udělám zítra ![]()
eshta píše:Janceta88 píše: ŘÍMSKÁ CUKETAděkujuNAKRÁJENÝ ČESNEK SE OSMAHNE NA OLEJI (pozor připaluje se) PŘIDÁ SE NASEKANÁ ZELENÁ PETRŽEL (myslím že se dá aji celá, né jen nať)
HOTOVÉ SE SYPE SÝREM A PODÁVÁ SE S TÝŽÍ NEBO BRAMBOREMjá to vlastně dělám podobně, ani jsem nevěděla, že se to jmenuje římská cuketa
dám na olej cibuli, osmahnu až do hněda jako na guláš, pak česnek, osmahnu, pak přidám malou naběračku čerstvých rozmix.rajčat i se slupkou, nechám trošku zasmahnout (dělám na dost vys. plameni), pak přidám zbytek rozmix.rajčat, trošičku vývaru nebo vody, cuketu, sůl, pepř a mix.koření (dobré je přidat i trochu skořice, ale nemusí se )..
eshta děkuju za radu,ale kapky jsme vyzkoušeli sab simplex,espumisan,lefax-ten snad zabírá nejvíc(i když všechny myjí stejné složení)a teď už 14 dní biogaia+lefax,ale nějak se to zase zhoršuje.Možná je to tím,že jsme začali zvracet a někdy se to asi nestihne vstřebat.Jinak můj jídelníček je to stejné ![]()
Lenula-xy píše:
eshta děkuju za radu,ale kapky jsme vyzkoušeli sab simplex,espumisan,lefax-ten snad zabírá nejvíc(i když všechny myjí stejné složení)a teď už 14 dní biogaia+lefax,ale nějak se to zase zhoršuje.Možná je to tím,že jsme začali zvracet a někdy se to asi nestihne vstřebat.Jinak můj jídelníček je to stejné
na každý mimčo zabírá něco jinýho, musí se to vzkoušet
Sab a Lefax mají tu samou účinnou látku- simethicone a Babycalm je na přírodní bázi (fenoly)..Probiokapky je dobrý dávat vždy- upraví střevní mikrofloru a miminku pomůže líp se vyrovnat s nadýmáním
halvně ty Biogaia kapky musejí být opravdu v lednici, takže dát na lžičku na odstříkaný mlíko, miminku do pusy a hned zase do lednice a nakojit až pak
neměly by stát víc jak 10min mimo lednici ![]()
držím palce
já se kolik po zkušennosti s prvním klukem bála u dvojčat jako čert kříže a naštěstí to nějak proběhlo lážo plážo a kluky nadýmání vůbec netrápilo ![]()
eshta píše:MUFICE píše:mňam
Tak nakonec máme k večeři lilek zapečený s mozzarellou, rajčaty a žampiony, mnamkajá dělám melanzane bez žampionů- lilek zapečenej v rajč.omáčce s mozzarelou
udělám zítra
S tou rajčat.omáčkou to chci taky zkusit
Jinak vařím různé variace s lilkem, dle dostupných surovin v lednici. Zbyly nám žampiony a kuřecí maso, tak jsem to tam přidala ![]()
MUFICE píše:
S tou rajčat.omáčkou to chci taky zkusitJinak vařím různé variace s lilkem, dle dostupných surovin v lednici. Zbyly nám žampiony a kuřecí maso, tak jsem to tam přidala
já tu omáčku dělám stejně jak jsem popisovala pár příspěvků nahoře u cukety, jen nepřidávám vodu a nechám omáčku vydusit do takový hutný směsi - koření-sůl, pepř, oregano..
kolečka lilků nechám vypotit, pak obalím v hl.mouce a z obou stran rychle opeču a pak do vymaz. a vysypaného strouhankou pekáčku dám trochu omáčky, na to vrstvu lilků, na to omáčku, na to mozzarelu ,zase lilky a končím rajčat.máčkou, aby se mozzarela nepřipálila a navrch dám směsku (strouhanka, oliv.olej, oregano) a tím to posypu a na 30-40min do trouby
jíme to s chlebem a bílý víno musí být ![]()
na 1 lilek mám většinou 8-9větších rajčat, 1 velkou cibuli a cca 3-4stroužky česneku
eshta píše:MUFICE píše:já tu omáčku dělám stejně jak jsem popisovala pár příspěvků nahoře u cukety, jen nepřidávám vodu a nechám omáčku vydusit do takový hutný směsi - koření-sůl, pepř, oregano..
S tou rajčat.omáčkou to chci taky zkusitJinak vařím různé variace s lilkem, dle dostupných surovin v lednici. Zbyly nám žampiony a kuřecí maso, tak jsem to tam přidala
kolečka lilků nechám vypotit, pak obalím v hl.mouce a z obou stran rychle opeču a pak do vymaz. a vysypaného strouhankou pekáčku dám trochu omáčky, na to vrstvu lilků, na to omáčku, na to mozzarelu ,zase lilky a končím rajčat.máčkou, aby se mozzarela nepřipálila a navrch dám směsku (strouhanka, oliv.olej, oregano) a tím to posypu a na 30-40min do troubyjíme to s chlebem a bílý víno musí být
na 1 lilek mám většinou 8-9větších rajčat, 1 velkou cibuli a cca 3-4stroužky česneku
díky za recept
něco podobného jsem našla na netu od Emanuela Ridi ![]()
muffice no já mám ten recept takovej spatlanej
omáčka je klasická červená arabská omáčka taklejja (ani nevím jestli to italové dělají podobně) a zbytek je myslím klasika italský melanzane ![]()
Emanuele Ridiho recepty mám taky ráda ![]()
eshta píše:
muffice no já mám ten recept takovej spatlanejomáčka je klasická červená arabská omáčka taklejja (ani nevím jestli to italové dělají podobně) a zbytek je myslím klasika italský melanzane
Emanuele Ridiho recepty mám taky ráda
to je fuk, hlavně že ti to chutná
já si taky hodně receptů přizpůsobuji dle své chuti ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat