Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jindřich1 píše:
bell a eshto, jste hodné. Děkuji. Ještě k té mouce snad, že se mi jedná o mouku, kterou jsem dnes dovezl od mlynáře a nevím jestli je pšen. nebo žitná. Říkají ji grahamová. Podle toho co vím teď od Tebe bell, to tipuji na pšeničnou. Taky si to myslíš? Jo a eshto, jen pro zajímavost, kolik máte teď hodin?
Grahamova mouka je psenicna mouka ktera je hrubeji mleta…nekde se zase rika ze to je celozrnna mouka
ale je psenicna…
To se mi bell ulevilo, že už to vím a mohu jít zadělat na chlebík. Snad se povede a ráno jej teplý vyklopím. Taky jsem někde vygůgloval, že jsou v ní i otruby. Už se těším, pokud se povede, jak jak bude chutnat. Mám zítra napsat? Příp. poslat foto chlebíka? Dobrou noc i Tobě a ještě jednou díky.
eshta píše:
niki gratulace k 1.narozeninámchlapeček měl včera?????
normálně zapnutý metříky nemám, ale teď koukám jaký to má krásný datum narození
děkuju, jj Sebík si to uměl vybrat, kdy se narodit .
Jindo jj hoď foto, jinak kdyby jsi chtěla, tak klidně ohledně pečiva, mouk a pekárny mi můžeš napsat do SZ. Ale já spíš jedu v té bezlepkové části mouk - i když pečení je dosti podobné i recepty, jen tam jsou mnohdy jiné poměry ![]()
Holky jak mám udělat ty lasagne?mám tu boloňskou omajdu,pak i mleté maso,a nějakou zeleninu.Poraďte mi,budu je dělat poprvé,a příjde mi to složité ![]()
levmah28 píše:
Holky jak mám udělat ty lasagne?mám tu boloňskou omajdu,pak i mleté maso,a nějakou zeleninu.Poraďte mi,budu je dělat poprvé,a příjde mi to složité
Je to jednoduche
Ja bych osmahla na cibulce mlete maso,pridala tu Bolonskou omacku a do toho treba i tu zeleninu,ale neni tam uplne nutna.Pridat koreni podle chuti.
Udelat si bešamel a potom vymazat zapekaci misku maslem,polozit prvni vrstvu lasagni,potom dat vrstvu mleteho s omackou,zalit bešamelem a posypat treba syrem a opet vrstva lasagni a porad dokola ![]()
na posledni vrstvu lasagni davam uz jen besamel a syr.
Ono je vic zpusobu jak to delat,mrkni treba i na net,je tam hodne receptu ![]()
Jako obyčejný bešamel?na masle zpěním mouky a zaliju mlékem?mám pórek a rajčata,můžu to tam dát?
levmah28 píše:
Jako obyčejný bešamel?na masle zpěním mouky a zaliju mlékem?mám pórek a rajčata,můžu to tam dát?
jj obyč bešamel
a jeste tam pridat trochu muskatoveho orisku.Jo porek i rajcata dat klidne muzes,to uz zalezi jen na vas,co mate radi ![]()
A mám trochu předvařit ty lasagne?já bych to na chvíli hodila do vody.
levmah28 píše:
lev já si lasagne vždy tak 2 minutky předvařím a pak veškerý tekutý složky (beshamel a bologn.omáčka) musej být řídký, lasagne do sebe ještě dost vsáknoua plus se to peče v troubě 45min-hodinku, takže se ještě něco vypaří, opravdu to musí být řídké..vrstevení se končí většinou beshamelem, ale nemusíš to jím úplně zalít, nalít jen tak cik cak ![]()
levmah28 píše:
Tak muškátový oříšek teda nemám.Snad to nebude moc vadit
neva, udělej beshamel jen se solí a pepřem ![]()
Ja lasagne nijak nepredvaruju a vzdycky se mi udelaji pekne domekka ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat