Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
12794
2.1.12 23:11
Jindřich1 píše:
bell a eshto, jste hodné. Děkuji. Ještě k té mouce snad, že se mi jedná o mouku, kterou jsem dnes dovezl od mlynáře a nevím jestli je pšen. nebo žitná. Říkají ji grahamová. Podle toho co vím teď od Tebe bell, to tipuji na pšeničnou. Taky si to myslíš? Jo a eshto, jen pro zajímavost, kolik máte teď hodin?

Grahamova mouka je psenicna mouka ktera je hrubeji mleta…nekde se zase rika ze to je celozrnna mouka :D ale je psenicna…

• načítám...
145
2.1.12 23:18

To se mi bell ulevilo, že už to vím a mohu jít zadělat na chlebík. Snad se povede a ráno jej teplý vyklopím. Taky jsem někde vygůgloval, že jsou v ní i otruby. Už se těším, pokud se povede, jak jak bude chutnat. Mám zítra napsat? Příp. poslat foto chlebíka? Dobrou noc i Tobě a ještě jednou díky.

• načítám...
13335
3.1.12 00:24
eshta píše:
niki gratulace k 1.narozeninám :kytka: chlapeček měl včera?????
normálně zapnutý metříky nemám, ale teď koukám jaký to má krásný datum narození :*

děkuju, jj Sebík si to uměl vybrat, kdy se narodit .

Jindo jj hoď foto, jinak kdyby jsi chtěla, tak klidně ohledně pečiva, mouk a pekárny mi můžeš napsat do SZ. Ale já spíš jedu v té bezlepkové části mouk - i když pečení je dosti podobné i recepty, jen tam jsou mnohdy jiné poměry :pankac:

• načítám...
5misa6
3.1.12 07:01

Holky jak mám udělat ty lasagne?mám tu boloňskou omajdu,pak i mleté maso,a nějakou zeleninu.Poraďte mi,budu je dělat poprvé,a příjde mi to složité :-D

• Upravit
5misa6
3.1.12 07:06
Bubu25 píše:
cizrna s kurecim masem a cervena repa :pankac:

Fuj cizrna

• Upravit
9044
3.1.12 07:34
levmah28 píše:
Holky jak mám udělat ty lasagne?mám tu boloňskou omajdu,pak i mleté maso,a nějakou zeleninu.Poraďte mi,budu je dělat poprvé,a příjde mi to složité :-D

Je to jednoduche :) Ja bych osmahla na cibulce mlete maso,pridala tu Bolonskou omacku a do toho treba i tu zeleninu,ale neni tam uplne nutna.Pridat koreni podle chuti.
Udelat si bešamel a potom vymazat zapekaci misku maslem,polozit prvni vrstvu lasagni,potom dat vrstvu mleteho s omackou,zalit bešamelem a posypat treba syrem a opet vrstva lasagni a porad dokola :)
na posledni vrstvu lasagni davam uz jen besamel a syr.
Ono je vic zpusobu jak to delat,mrkni treba i na net,je tam hodne receptu :)

• načítám...
5misa6
3.1.12 07:38

Jako obyčejný bešamel?na masle zpěním mouky a zaliju mlékem?mám pórek a rajčata,můžu to tam dát?

• Upravit
sophinka
3.1.12 07:39

dnes kuřecí maso se sýrovou omáčkou a špagety

• Upravit
9044
3.1.12 07:52
levmah28 píše:
Jako obyčejný bešamel?na masle zpěním mouky a zaliju mlékem?mám pórek a rajčata,můžu to tam dát?

jj obyč bešamel :)a jeste tam pridat trochu muskatoveho orisku.Jo porek i rajcata dat klidne muzes,to uz zalezi jen na vas,co mate radi :)

• načítám...
5misa6
3.1.12 07:55

Tak muškátový oříšek teda nemám.Snad to nebude moc vadit :-D

• Upravit
9044
3.1.12 07:56

No tak vadit by to myslim nemelo :)

• načítám...
5misa6
3.1.12 08:04

A mám trochu předvařit ty lasagne?já bych to na chvíli hodila do vody.

• Upravit
25007
3.1.12 08:17
levmah28 píše:
Jako obyčejný bešamel?na masle zpěním mouky a zaliju mlékem?mám pórek a rajčata,můžu to tam dát?

lev já si lasagne vždy tak 2 minutky předvařím a pak veškerý tekutý složky (beshamel a bologn.omáčka) musej být řídký, lasagne do sebe ještě dost vsáknoua plus se to peče v troubě 45min-hodinku, takže se ještě něco vypaří, opravdu to musí být řídké..vrstevení se končí většinou beshamelem, ale nemusíš to jím úplně zalít, nalít jen tak cik cak :lol:

• načítám...
25007
3.1.12 08:18
levmah28 píše:
Tak muškátový oříšek teda nemám.Snad to nebude moc vadit :-D

neva, udělej beshamel jen se solí a pepřem ;)

• načítám...
9044
3.1.12 08:20

Ja lasagne nijak nepredvaruju a vzdycky se mi udelaji pekne domekka :)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová