Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
17010
3.1.12 21:26
PetkaK píše:
Palačinky se mi povedou vždy od první. Třeba to vaše těsto potřebuje odpočinek. :nevim:

moje těsto odpočívá dost, si myslím, nechávám odstát, někdy i půl hodiny a pak teprve dělám :think: a druhá je hned po první, to není takovej rozdíl :think:

• načítám...
17928
3.1.12 21:27

Jj, dneska jem nechala odstát asi hodinu a blbý.

• načítám...
14598
3.1.12 21:32
PetkaK píše:
Palačinky se mi povedou vždy od první. Třeba to vaše těsto potřebuje odpočinek. :nevim:

taky s ei daří od 1. všechny hážu bez problémů a minimum olejem na teflonce. A těsto odpočívat nenechávám - dělám bez prdopeče.

• načítám...
17010
3.1.12 21:39
Markit.Hl píše:
PetkaK píše:
taky s ei daří od 1. všechny hážu bez problémů a minimum olejem na teflonce. A těsto odpočívat nenechávám - dělám bez prdopeče.

prdopeč taky nedávám

• načítám...
14598
3.1.12 21:55

1 hr. hl. mouky
1 hr Mléka
1-2 vejce
1 lž cukru - vetšinou nedávám a pokud tak maličko
spetku soli

• načítám...
7276
3.1.12 22:26

Tento týden muž v práci bez obědu,tak mu musím vařit do práce :roll: - pondělí-kuřecí játra,rýže,uterý-grilovan kuře,chléb(bazalka,kmín,paprika),na zítra tousty s hermelínem,šunkou,eidamem a dál nemám inspiraci…tip na levnou a dobrou sváču,či oběd do práce?

a u nás se dnes slavilo,malé je rok,tak jsem ještě kuchtila pudinkový dortík :dance:

• načítám...
1346
3.1.12 22:26

Taky sem dnes delala na vecu palacinky :mrgreen: Me se teda povede vzdy i prvni, teda zatim :-)
Davam pul litru mleka, 3 vejce, 300 g hladke mouky, spetku soli, trochu skorice a tak polevkovou lzicku prasku do peciva nebo trochu sodovky.
A dnes sem nemela uplne rozehratou panev a netrhala se nic… A testo odlezet nenecham vubec :nevim:

• načítám...
13335
3.1.12 23:11

Tak já na palačinky dávám vejce, mléko a mouku od oka a pánvičku hodně rozehřívám a vždy oka, odležet těsto nenechávám

• načítám...
17010
4.1.12 08:18
Michaella27 píše:
Taky sem dnes delala na vecu palacinky :mrgreen: Me se teda povede vzdy i prvni, teda zatim :-)
Davam pul litru mleka, 3 vejce, 300 g hladke mouky, spetku soli, trochu skorice a tak polevkovou lzicku prasku do peciva nebo trochu sodovky.
A dnes sem nemela uplne rozehratou panev a netrhala se nic… A testo odlezet nenecham vubec :nevim:

jestli to nebude rukama :zed: :roll: :mrgreen: :lol:

• načítám...
17010
4.1.12 08:20

ja teda taky dávám od oka, mléko , hl. mouku, 1-2 vejce, trochu soli, cukr nedávám, někdy „cmrndnu“ trochu oleje do těsta, ale výsledek je vždy stejný…

• načítám...
9044
4.1.12 08:24

Tak me se vetsinou povede i prvni palacinka,ale ty dalsi jsou vzdycky lepsi.Davam uplne minimum oleje a jeste vytru ubrouskem.
Dneska dojime koprovku s bramborem a vajickem a na veceri a zitra k obedu budu delat rizoto.
Pak mam v planu masove kulicky ve smetanove omacce s testovinou a dalsi jidlo v planu jsou zapecene brambory.
O vikendu mame zabijacku,tak bude zase neco z veproveho.....

• načítám...
5misa6
4.1.12 08:46

Lasagne od včera,a mám chuť na ty palačinky,tak asi pár po obědě udělám.

• Upravit
50147
4.1.12 09:13
PetkaK píše:
MUFICE píše:
K večeři jsem si dala cottage a kaiserku + mrkvový salát.
Mrkový salát na slano nebo na sladko?

Mrkev nastrouhám s jablkem a zakápnu štávou z citronu nebo pomeranče a je hotovo :palec:

• načítám...
50147
4.1.12 09:14
nikita066 píše:
Eliška píše:
Já jsem naštvaná, dělala jsem plačinky na večeři a prostě pár prvních je vždycky na maděru a pak už jdou. Nechápu :twisted: Čím to jako je??Chlap je umí hned od tý první :think:
mi povídej, i když oni by se povedli i ty první, kdybych u toho nedělala 100 dalších věcí a nespálila je :zed: dávám víc oleje a pak hodím na ubrousek

Palačinky dělám na másle, kt. si předtím rozpustím v mikrovlnce a potírám pánev mašlovačkou. Než začnu péct první, tak to pořádně vytřu máslem a nechám rozpálit na maximum a pak to zmírním a peču na 6-7.

• načítám...
50147
4.1.12 09:17
Markit.Hl píše:
1 hr. hl. mouky
1 hr Mléka
1-2 vejce
1 lž cukru - vetšinou nedávám a pokud tak maličko
spetku soli

A my děláme palačinky takto:
1× vejce, 1/2 mléka, hl.mouka dle hustoty, pak to rozmixuju ručním mixérem a hned peču na rozpálené a vymašlované pánvi. Palačinky nesladím, v marmeládě a tvarohu je dost cukru.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová