Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
saracenka píše:
hele že ten kluk v prostřeno je teplej co ..učitel
no ááááááá?
Monjie píše:saracenka píše:no ááááááá?
hele že ten kluk v prostřeno je teplej co ..učitel
no béééééééééééééééééééé
je to roztomilý jak všichni mluvěj stejně
Klementýnka píše:Monjie píše:Mňam kozí sýr … dneska bude k večeři v salátu - salát, kozí sýr a qouinoa s červenou řepou.
fůůj kozí sýr.
Mňam kozí sýr, v sezóně kupujeme i kozí mléko
![]()
Quinoa mě tady v diskuzi minule zaujala, tak jsem si jí už koupila a co nejdřív vyzkouším. Máš na ní nějaké triky nebo tipy? ![]()
holky mám v mrazáku boruvky. Ale nikdy sem z mražených borůvek nedělala koláč. mate nějaká receptík?
A ješte prosím manžel jde zitra na noční z dneška mám rizeto. Ale to snime k obědu. Ale co mu dát sebou. chce teplé jidlo a hlavně né nic nadýmavého. francouz. brambory nejí. myslela jsem asi čínu. Ja nevim, mam ted nejak vymetýno. poradte co jiného? ![]()
joo a je to o to těžší že má začínajici dnu. takže spíše kuřecí. neděláte některá kuřecí karbanátky??
zdenninka píše:
holky mám v mrazáku boruvky. Ale nikdy sem z mražených borůvek nedělala koláč. mate nějaká receptík?A ješte prosím manžel jde zitra na noční z dneška mám rizeto. Ale to snime k obědu. Ale co mu dát sebou. chce teplé jidlo a hlavně né nic nadýmavého. francouz. brambory nejí. myslela jsem asi čínu. Ja nevim, mam ted nejak vymetýno. poradte co jiného?
klasické kynuté těsto (já ho dělám od oka), někdo dáva tvaroh a na to borůvky, někdo jen borůvky a pak drobenku
a na to dám ty zmražený borůvky:
nebo je mám nechat povolit
. Jde mi o to aby nepustily vodu?
zdenninka píše:
a na to dám ty zmražený borůvky:nebo je mám nechat povolit
Já si borůvky vyndám když těsto nakyne a pak jen prohnětu těsto, vyválim atd - dáváme hodně drobenky, nevím jak ostatní, ale já jsem nikdy nenechávala borůvky úplně rozmrznout
, takže ty borůvky mám venku asi půl hodiny. Ale myslím, že borůvky nepouští tolik vody jako třeba jahody (pokud nejsou pomačkané)
Tak sem nakonec udelala kureci polevku a jeste dodelavam palacinky.
Na zitra si varim brambory…takze bramborove placky a bud zitra nebo pozejtri jeste male vdolecky.
Holky vyplata daleko penize zadne …takze nemate levny ale overeny recept na chleba z domaci pekarny ??? Ja jich nasla spoustu a zadnej se mi nepovedl takze zatim vede ten z krabice a to mam levnejsi koupit rohliky !!
Zdeni, já ty mražený borůvky nejradši používám na nepečený piškoťáky, daj se i zamíchat do toho smetanovýho základu, já jich naházim vrstvu úplně zmrzlejch nahoru, zaleju horkou želatinou, tím povolí ale nerozblemcaj se, zůstanou skoro jak čerstvý.
petjuska90: A co v tý pekárně udělat ty rohlíky? To je levný.
zdenninka píše:
a na to dám ty zmražený borůvky:nebo je mám nechat povolit
Mražené borůvky přidávám na dort za studena (piškoty, zakys smetana, tvaroh, nahoru ovoce) a nenechávám borůvky rozmrazit. Oni pak ztratí tvar a barví.
crazzi píše:Ale to prece v ty pekarne nevytvaruju ne ??? Budu pak muset upect v troube…a ta mi nefunguje
Zdeni, já ty mražený borůvky nejradši používám na nepečený piškoťáky, daj se i zamíchat do toho smetanovýho základu, já jich naházim vrstvu úplně zmrzlejch nahoru, zaleju horkou želatinou, tím povolí ale nerozblemcaj se, zůstanou skoro jak čerstvý.petjuska90: A co v tý pekárně udělat ty rohlíky? To je levný.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
já jsem z vás zase jelen co to tady cmuchtíte