Věk, vyhoření, jak jste se s tím popraly?

Vyhořelá sirka
24.1.24 21:32

Věk, vyhoření, jak jste se s tím popraly?

Ahoj, bylo mi padesát. Mám průměrnou práci a chlapa. Děti odešly z domu. Všude vypravím, jak se milujeme, ale ve skutečnosti je to spíš takový trochu nudný kamarád. Nemůžu říct, že je můj život úplně špatný, ale je tak nějak prázdný a chybí mu jiskra. A hlavně mám pocit, že už to lepší nebude a nic zajímavého už mě nečeká…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Klopotkova
24.1.24 21:46

Je mi 40 a tak nějak mě to už nebaví. Muže nemiluji, miluji svého ex, máme dvouměsíčního syna, ten mě tedy baví, je úžasný, ale bojím se budoucnosti, ráda bych šla třeba na 3 měsíce do práce, což je nereálné a navíc někdo musí vydělávat, tolik peněz měsíčně jako můj muž nevydělám, takže on být na md nemůže
Baví mě syn a vzpomínky na ex. V současnosti nic víc.

• Citovat
  • Upravit
Janli
24.1.24 22:00

A víš, že je to jen ve tvých rukách.? Není ti devadesát, je ti pade, tak koukej žít. Vždyť můžeš dělat všechno, co budeš chtít. :hug:

• Citovat
  • Upravit
56286
24.1.24 22:03
@Vyhořelá sirka píše:
Ahoj, bylo mi padesát. Mám průměrnou práci a chlapa. Děti odešly z domu. Všude vypravím, jak se milujeme, ale ve skutečnosti je to spíš takový trochu nudný kamarád. Nemůžu říct, že je můj život úplně špatný, ale je tak nějak prázdný a chybí mu jiskra. A hlavně mám pocit, že už to lepší nebude a nic zajímavého už mě nečeká…

Co koníčky? Tyjo, mně je 48, děti velké a v pubertě a já mám čas na to, co mě baví. Super to je. Nevím, co dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyhořelá sirka
24.1.24 22:07
@jkra píše:
Co koníčky? Tyjo, mně je 48, děti velké a v pubertě a já mám čas na to, co mě baví. Super to je. Nevím, co dřív.

A co tě baví? Já se nějak nedokážu pro nic nadchnout.

• Citovat
  • Upravit
10005
24.1.24 22:07

@Vyhořelá sirka No, samo to nepřijde. Dej životu nějaký impuls a změň ho sama. Mně bylo taky 50, cvičím, plavu, maluju, cvičím psa. Teď jedu sama na týden na wellness, v létě mě čeká seskok padákem. S manželem se máme pořád hodně rádi, baví nás výlety a túry po Česku stejně jako sex. Pochopitelně i já mám starosti - stárnoucí nemocné rodiče, sama mám zdravotní problémy, práce mě taky úplně nenaplňuje, ale život mě baví a hledám si cesty, aby to tak bylo stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
24.1.24 22:10
@Vyhořelá sirka píše:

Já taky ne. Měla bych cvičit, takže se těším na jaro, teď mi to přijde ještě brzy. Jsem taková tlustější, nikdy jsem taková nebyla.

• Citovat
  • Upravit
56286
24.1.24 22:17
@Vyhořelá sirka píše:

Sport, knížky, cestování. Každý den mám něco. potřebovala bych víc času. Dneska jsem stihla saunu, plavat, cvičení. Zítra jdeme běhat se synem. V pátek máme cvičení s holkama. A tak… Těším se zase na lyže. Jak mám víc času, je to skvělý. Co Tě bavilo dřív?

Příspěvek upraven 24.01.24 v 22:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyhořelá sirka
24.1.24 22:18
@Paoloska píše:
@Vyhořelá sirka No, samo to nepřijde. Dej životu nějaký impuls a změň ho sama. Mně bylo taky 50, cvičím, plavu, maluju, cvičím psa. Teď jedu sama na týden na wellness, v létě mě čeká seskok padákem. S manželem se máme pořád hodně rádi, baví nás výlety a túry po Česku stejně jako sex. Pochopitelně i já mám starosti - stárnoucí nemocné rodiče, sama mám zdravotní problémy, práce mě taky úplně nenaplňuje, ale život mě baví a hledám si cesty, aby to tak bylo stále.

Já taky cvičím, ale dřív v tom bylo větší nadšení. Teď tam prostě jdu spíš z povinnosti. Dřív jsem měla radost, že dobře vypadám. Ale teď je ten věk už prostě poznat a můžu cvičit, jak chci. Wellness je fajn, taky občas jedu, ale ke štěstí mi to úplně nestačí. Pejsky mám dva, a mám je moc ráda. Ty máš asi štěstí, že máš naplněný vztah s manželem. To je podle mne nejdůležitější.

• Citovat
  • Upravit
Vyhořelá sirka
24.1.24 22:24
@jkra píše:
Sport, knížky, cestování. Každý den mám něco. potřebovala bych víc času. Dneska jsem stihla saunu, plavat, cvičení. Zítra jdeme běhat se synem. V pátek máme cvičení s holkama. A tak… Těším se zase na lyže. Jak mám víc času, je to skvělý. Co Tě bavilo dřív?Příspěvek upraven 24.01.24 v 22:18

Bavil mě vztah s partnerem, ale hrozně zlenivěl. A bavil mě i sport. Ale už mi to tak nejde. Připadám si jako oteklý šnek. Navíc dřív jsem chodila sportovat s kamarády. Teď už se na to většinou vykašlali.

• Citovat
  • Upravit
56286
24.1.24 22:27
@Vyhořelá sirka píše:
Bavil mě vztah s partnerem, ale hrozně zlenivěl. A bavil mě i sport. Ale už mi to tak nejde. Připadám si jako oteklý šnek. Navíc dřív jsem chodila sportovat s kamarády. Teď už se na to většinou vykašlali.

Najdi si nějakou partu holek, co cvičí. My máme, chodím tam už 30 let:). Litame cvičit k moři každý rok, nabalují se tam děti sebou a tak… Leti nas třeba 50:)…nejstarší paní je 76:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6329
24.1.24 22:29
@Vyhořelá sirka píše:

skus hladat novych znamych cez sport

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10005
24.1.24 22:35
@Vyhořelá sirka píše:
Já taky cvičím, ale dřív v tom bylo větší nadšení. Teď tam prostě jdu spíš z povinnosti. Dřív jsem měla radost, že dobře vypadám. Ale teď je ten věk už prostě poznat a můžu cvičit, jak chci. Wellness je fajn, taky občas jedu, ale ke štěstí mi to úplně nestačí. Pejsky mám dva, a mám je moc ráda. Ty máš asi štěstí, že máš naplněný vztah s manželem. To je podle mne nejdůležitější.

Jsi hodně rezignovaná. Když ti něco nevyhovuje, tak to změň. Když tě nebaví cvičit, tak necvič a zkus něco jiného, třeba plavání. Když všude vypravuješ, jak se s manželem milujete, tak to taková tragédie nebude. Jeďte spolu třeba na víkend, povídejte si, jděte někam, kde oživíte vzpomínky, uvařte si něco spolu, překvapte se navzájem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyhořelá sirka
24.1.24 22:42
@Paoloska píše:
Jsi hodně rezignovaná. Když ti něco nevyhovuje, tak to změň. Když tě nebaví cvičit, tak necvič a zkus něco jiného, třeba plavání. Když všude vypravuješ, jak se s manželem milujete, tak to taková tragédie nebude. Jeďte spolu třeba na víkend, povídejte si, jděte někam, kde oživíte vzpomínky, uvařte si něco spolu, překvapte se navzájem..

No jo, jenže já to vypravím jednak proto, aby se manželovi nedoneslo, že ho pomlouvám a jednak mi dělá dobře, že mi ostatní ženské závidí. To jsem spíš přemýšlela, že přemluvím jednu kolegyni, aby se mnou jela třeba do lázní. Ale to je jeden víkend v roce. Ona je o něco mladší, a ještě má dost povinností doma.

• Citovat
  • Upravit
2293
25.1.24 06:03

Koníčky, procházky, výlety, plesy, zábavy…když ne manžel, tak to zorganizujte vy. Výlety, wellness výkendy s kámoškami. Také u vás bude hrát roli věk a tedy hormony, nějaké doplňky na premenopauzu nebo menopauzu. Důležitý je v tomto věku i pravidelný sex a hlavně, žena by se v tomto období měla pomalu zklidnit, prostě spoustu „zbytečností“ hodit za hlavu. Pohané nazývali staré ženy „baba“. To ovšem neznamená to, co si pod tím představujeme dnes, tehdy to znamenalo „moudrá žena, vědma“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová