Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My s mužem se psem v posteli spíme, kolikrát vleze i do noh dceři (než se začne mrskat). Ale my máme 10× menšího než vy… Ve vašem případě bych do toho nešla - na mě je cokoli nad 10 kg už prostě ‚moc‘ ![]()
Nas jorksir ma nejak 1,5kg, kocour skoro 8kg. Maji svuj pelisek u moji strany postele. Decka maji sve pokoje, nezavirame, kdyby neco chteli at je slysim a vzdycky jen slysim, jak pes cupita pryc z loznice napred se na chodbe napije, vezme par granuli a jde do nektereho pokoje decek a tam spi. A kocour ten podle sve nalady, dnes v noci spal s nama v loznici v nohach. Jindy ho najdu u decek bud na zemi nebo na posteli, kdyz se chce mazlit. Nam to nevadi, ale velkeho ne
@Diggy píše:
Za mě určitě pes do postele nee. Máme malé plemeno a má svůj pelíšek u mě u postele. To se nelíbí mojí mamce že má hlídat u dveří. Jo a mám 2 děti a pes jim chodí do pokojíčku a když tak hlídá děti pod postelíNo, ale moje sestra má 2 pejsky děti zatím žádné a psi spí s ní v posteli, má yorky. A jak už někdo psal výše, v posteli to smrdí, všude plno chlupů a její psi dosti
![]()
![]()
, tak každou chvíli převlíká postel.
![]()
K tomu smradu - před psem i se psem převlékám pořád stejně často, jednou za týden, to mi ani nestačí vyvonět aviváž
Ale mi máme neblicího a jednoho jenom.
Mám doma kříženku malého plemene a taky spí v posteli. Mamka ještě před pořízením psa byla zásadně proti mít psa v posteli a teď
je panička a bez psa ani ránu. Spí většinou spolu pod peřinou
S autoritou problémy nemá, ikdyz na začátku se párkrát ohnala, ale to jsme odnaučili hned. S tak velkým psem nevím. Naše nepelichá a je malinká, i tak zabere většinu postele. Chlupy by mi vadily asi dost. Pokud vám ani dětem ne, dovolila bych. ![]()
Prosím anonym kvůli mamce. ![]()
@GregoryViolet je,to jsi moje krevní skupina. Kdyby se Ti podařilo splašit tu fotku, mysli na mě.
@GregoryViolet pes v posteli by mi občas nevadil, ale zrovna tohle telátko obrovské bych do postele nedávala… kromě jiného by se tam ty děti s ním asi ani nevlezly, ne? Vždyť je to kus psa…
Naši psi s námi nespí, ani malej (9 kg), natož velká (35 kg). Taky jim nespíme v pelechuneschopnosti ![]()
Já bych nedovolila
Naše nesmí ani do postele ani na gauč, má svůj pelisek u nás v ložnici.
Se mnou pes v posteli spal. 40kg. Ale kdyz jsem byla tehotna, zacaly mi strasne vadit. ty chlupy vsude. A popravde mi to chybi, je to super. Ale vsude chlupy v posteli uz nechci.
Nemáme psa, máme 2 kočky. Spí s námi, někdy se přifaří i děti. Nicméně jsou to kočky 100% domácí, psa nevím no…
Mi by teda vadil vic kurak, jak zvire, zvire okoupu, udrzuju, aby bylo ciste vonave, chodi se strihat casteji bez ja. Ale kurak je nacichly furt.
Za mne taky pes do postele ne. Máme kočku(je jen doma) ta mi v pelechu nevadí-i když taky musím častěji povlíkat protože sem tam chlup z ní spadne. Ale pes chodí po venku a co vím, že mají lidi psa co do postele může, tak taky jejich ložnice a povlečení vypadá
A povlíkat ob den by se mi nechtělo.
Takže za mne ne.
Mame maleho a stredniho psa (7 kg a 28 kg) a v posteli o sirce 140 s nami spi. Chlupy nam nevadi, stejne jsou vsude, psi ani jeden nesmrdi, neslitaji, neblinkaji do postele… Vetsi pes se teda umi pekne roztahnout, takze jsme obcas po ranu ruzne preskladani, ale nijak nam to nevadi. 65 kg je uz ovsem trochu vyssi level
Jak tu nekdo psal, at si to o vikendu zkusi a pak se domluvte. Na reci o tom, ze ma pes vedet, kde je jeho misto a neco o pozici ve smecce se vykaslete - je to nesmysl podobny tomu, ze pes nema chodit do dveri prvni a jidlo ma dostavat az posledni a tak.
Máme RD a psa. Nejprve byl převážně doma, poté postupně venku, aby si zvykl na zimu, atd a nevyhnali jsme ho jen tak honem. Byl naučený, že ložnice a dětský pokoj neexistuje. Když tam někdo šel, ležel u prahu a koukal. Gauč nevadil, postel ano.
Je to na každém, mám ráda zvířata, ale zase musí být nějaká pravidla.