Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mám zase dotaz tzv. mimo mísu. Ale docela nad tím přemýšlím.
Pamatuji se, že jsme věšívali prádlo v zimě venku normálně. Spousta lidí to tak dělá, ale já nechápu proč. Stejně to v tom mrazu neuschne. Nebo jo? Vždyť to zmrzne.
Můžete mi to někdo osvětlit? Děkuji.
Tak před chvílí jsem to řešila se sousedou. Peru cejchy a řikám, že to zase bude doma schnout 3 dny a nebude to jako v létě. A ona mi řekla, ať je pověsim ven, že vymrznou a pak uschnou doma. To mě přijde jako pěkná pakárna a hlavně venku smrad z komínů, takže pro nejsem a sušim doma. A v tomdletom mrazu, abych stála venku a věšela prádlo, brrrr, to néé ![]()
Nedávno zrovna říkal nějaký dr v tv
že pokud se věší peřiny na slunce tak je to to nejhorší co mužeme udělat že se v tom roztoči množí až 10násobně proto že maj rádi teplo a proto sae všechny peřiny maj dávat vymrznout ,ale třeba existuje i jinej duvod.U mě jedině ten že tam něco zapomenu a přijde mráz ![]()
Jo, ještě jsem chtěla, peřiny jsem dala na dopoledne ven, někde jsem slyšela, že v mrazu se zničí bakterie a roztoči, ikdyž někdo říkal, že na mráz se zase dávat nemaj. Tak si vyber. Každopádně se pořádně vyvětraly. A malá teď v těch vymrzlinách chrní už 2 hoďky. Že by nějaký účinek? ![]()
No… jestli to spíš je nedostkem místa v domě či bytě. Tam, kde byla v domě prádelna nebo podobná místnost, tak nevím, že by sušili venku
Protože jak píšeš, máma nosila věci ven, tam zmrzly na kost, a když jsem je sebrala a přelomila vejpůl a přinesla domů na radiátory, tak z nich stejně během půl hodiny lilo jako když byly vytažený z pračky. Já mám doma v zimě provizorní sušárnu (v nejméně používaném pokoji šňůry pod stropem) a venkovní sušák se prostě zazimuje.
Kamča.dalmatinka píše:
Nedávno zrovna říkal nějaký dr v tvže pokud se věší peřiny na slunce tak je to to nejhorší co mužeme udělat že se v tom roztoči množí až 10násobně proto že maj rádi teplo a proto sae všechny peřiny maj dávat vymrznout ,ale třeba existuje i jinej duvod.U mě jedině ten že tam něco zapomenu a přijde mráz
Jj, na sluníčko se nemaj vůbec dávat.
My jsme se na gymplu ucili, ze se tomu rika sublimace, uz nevim presne, jak to funguje, ale proste ze ta voda z toho pradla se i v mrazu nejak vysrazi a proste to pradlo uschne, i kdyz venku mrzne
My tady u nas treba zadny kominy nemame, takze jsem o tom uvazovala, ze pradlo hodim ven… Pak to krasne voni zimou ![]()
V tom případě mám asi pitomý dotaz - ale kam tedy v létě s vypranými peřinami? Když ne ven na slunce… ![]()
BohunkaP píše:
V tom případě mám asi pitomý dotaz - ale kam tedy v létě s vypranými peřinami? Když ne ven na slunce…
Do tmy do sklepa
![]()
Takže to fakt vymrzne, jo? No, tak to zítra vyzkouším, pokud nebude sněžit. Mám v plánu ložní. Tak pak písnu, jak to dopadlo.
BohunkaP píše:
V tom případě mám asi pitomý dotaz - ale kam tedy v létě s vypranými peřinami? Když ne ven na slunce…
TAK TO TEN DOKTOR NEŘÍKAL ![]()
lemaz píše:BohunkaP píše:Do tmy do sklepa
V tom případě mám asi pitomý dotaz - ale kam tedy v létě s vypranými peřinami? Když ne ven na slunce…![]()
![]()
Budou pak kráááásně vonět po hříbcích !!!!
![]()
Tak ja jsem to resila zrovna vcera a nakonec jsem si susak vysoupla na terasu. Mraz take vysusuje, takze jsem to vecer dala dovnitr a za dve hodky bylo pradelko tak akorat na zehleni.
Takze ja jsem pro. Nastesti okolo zadne smradlave topice nemame. Ja kdyz si povesim pradlo na pudu, mam ho tyden, vzdycky na to zapomenu.
Ted jsem na to mrkla a je to opravdu prechod latky z pevneho skupenstvi rovnou na plynne, takze to pradlo v podstate nejdriv zmrzne a pak se vlastne led rovnou vypari ![]()
BohunkaP píše:
Bohun, já je v létě dávám na zahradu za barák do stínu.