Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Elen8 taky jsem to hledala, našla jsem jen zákou o rodině, kde je vše velmi obecné…
@Janulin přesně tak, hledala jsem dlouho a prostě přesné znění jsem nenašla
všude jen nějaké novinové články atd ale nic oficiálního ![]()
https://www.youtube.com/watch?… na youtube jsou různá videa…nechápu, jak jsem mohla žít v takovým nevědomí, teď začnu být podezřívavá a paranoidní ![]()
@MarDen píše:
Já nechápu že to tak rychle donutilo tatínka k sebevražděneřeknu kdyby se to táhlo týdny či měsíce ale po pár dnech?! nechci být zlá ale co když tam opravdu nebylo něco v pořádku?
jenže do toho už mi nevidíme takže můžeme jen spekulovat
Až jednou budeš v té situaci, tak pochopíš velice rychle. V této pozici se může octnout i nevinný. Veřejné mínění totiž nezná pojem „presumpce neviny“.
@asha píše:
U psychologa to chapu.
A jasne, ze rodic rusi, rodic rusi vsude, i u pediatra, na rehabilitaci, u logopeda. Presto u pediatra rodic je a je i na logopedii, tohle je nejspis nejaka vyjimka. Nebo uz se s tim nekdo setkal?
Zrovna u toho psychologa bych se asi začala bát nejvíc
ZAčnu přehodnocovat důvěru v cizí lidi -učitele, lékaře,..
Tento případ mně zase potvrdil, že určitá část našich spoluobčanů je psychicky vyšinutá - tím nemyslím toho tatínka. A pokud se v tomto směru nechci dostat do křížku se zákonem, tak dodržuju čtyři pravidla:
1. Cokoliv dělám, tak pouze pro děti svých kamarádů. Pro cizí vůbec nic.
2. Vyhýbám se spolupráci s institucemi, jako jsou školy, kluby mládeže atd.
3. Zásadně nic nedělat pro rozmazlené ulhané dětičky, které roupama neví co by.
4. Cokoliv dělám, tak trvám na současné přítomnosti minimálně jedné další dospělé osoby.
A proč to všechno? Abych nedopadl jak ten tatínek.
Jak napsala Bábi Zlopočasná - dokazuj, že nejsi pedofil. Stačí, že si to někdo myslí - a je problém.
@jannina1 píše:
Přesně, člověk toto neudělá, už kvůli dětem. Přece musí myslet na to, že po očištění jména ho budou potřebovat ještě x let. A pokud by byl nevinný, jsem přesvědčená, že by ho očistili a děti by vrátili.
Za jak dlouho by ty děti vrátili? Znáš „dodací lhůty“ české justice?
@Jura007 píše:
Za jak dlouho by ty děti vrátili? Znáš „dodací lhůty“ české justice?
Znám ne úplně,,košer,, rodinku, dítě odebrali na pouhé tři týdny, okamžitě po zlepšení domácích podmínek dítě vrátili ![]()
@jahuhudka píše:
Znám ne úplně,,košer,, rodinku, dítě odebrali na pouhé tři týdny, okamžitě po zlepšení domácích podmínek dítě vrátili
Tak to je fajn, pokud by to vždycky fungovalo takhle. Já zase znám člověka, co se snažil dvanáct let očistit své jméno po křivém obvinění. Konce procesu se nedožil.
@Jura007 píše:
Tento případ mně zase potvrdil, že určitá část našich spoluobčanů je psychicky vyšinutá - tím nemyslím toho tatínka. A pokud se v tomto směru nechci dostat do křížku se zákonem, tak dodržuju čtyři pravidla:
1. Cokoliv dělám, tak pouze pro děti svých kamarádů. Pro cizí vůbec nic.
2. Vyhýbám se spolupráci s institucemi, jako jsou školy, kluby mládeže atd.
3. Zásadně nic nedělat pro rozmazlené ulhané dětičky, které roupama neví co by.
4. Cokoliv dělám, tak trvám na současné přítomnosti minimálně jedné další dospělé osoby.
A proč to všechno? Abych nedopadl jak ten tatínek.
Jak napsala Bábi Zlopočasná - dokazuj, že nejsi pedofil. Stačí, že si to někdo myslí - a je problém.
Juro, ale když hlídáš děti, tak přece taky u sebe nemáš nikoho dospělého. A nenašla by se mezi nimi taková rozmazlená ulhaná holčička?
Určitě chápeš, na koho narážím. Můžem to řešit přes SZ… Nemyslím to zle, jen mi připadá, že ty pravidla se ti nedaří dodržovat.
@Jura007 píše:
Až jednou budeš v té situaci, tak pochopíš velice rychle. V této pozici se může octnout i nevinný. Veřejné mínění totiž nezná pojem „presumpce neviny“.
já to beru že to musí být něco strašného, když je člověk nevinný a nikdo mu nevěří.. podle mě tady hodně záleží na člověku jaký je bud je člověk silný a dokáže bojovat nebo ne.. ![]()
Známá, která v Nýrsku bydlí, mi potvrdila, že se to mělo stát.
Nevěděla nic bližšího, rodinu nezná, jen ví, že se otec oběsil.
@Janulin píše:
https://www.youtube.com/watch?… na youtube jsou různá videa…nechápu, jak jsem mohla žít v takovým nevědomí, teď začnu být podezřívavá a paranoidní
strašný
je mi z toho špatně..