Víra (v Boha)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Cizinka 999 píše: Více
Kde se povyšuješ?
já ti přidala dokonce fotku. Jedna anonymka tady napsala, že doufá, že se ateismus začne více šířit a náboženství zaniknou a ty jí na to dáš srdíčko.
Neee, vůbec se nepovyšujete/š.
![]()
Jen kdybych já napsala, že doufám, že po celém světě bude brzy Chalífát a ateismus zanikne.
Tak mě tady sežerete. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale určitě to nezatočila tím směrem, abys ty z toho dělala téma o církvi jako nástroji na vymývání mozků.
Když je tu tolik reakcí na to, že v Bibli se něco píše a je to nesmysl, nebo že si věřící vyzobávají z Bible to, co chtějí… Proč ti, co nevěří, do této diskuze píšou? Z toho, co je uvedeno v mém úvodním příspěvku, je zřejmé, že se ptám věřící na to, jak a proč začali věřit, diskuze se vůbec netýká nevěřících nebo jejich názoru na věřící. ![]()
Korunu tomu nasadila anonymka, co anonymně píše ne o své víře a vlastně nemá důvod pro anonym, když nic o svém soukromí nepíše. Jestli vy si, nevěřící, nevyzobáváte to, co chcete. ![]()
- Citovat
- Upravit
@inzenyrka85 píše: Více
Presne tak! To je to, o cem mluvim. Ze duchovno a spiritualitu nemusi clovek prozivat jen tim, ze veri v nadprirozene bytosti. Muze to byt treba spojeni s prirodou, udrzitelnosti, s tradicema. Tech moznosti je vic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Jsem nabroušená protože mám jiný názor? Co píšu tak urážlivého? Nadávám někomu? Nebo snad tobě že se mě ptáš co jsi mi udělala? Nerozumím. Jen diskutuju. Asi se to hlavně dotýká tebe když máš takový pocit a dotýká se tě to osobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmina21 píše: Více
Coze
,vždyť jsem ti na to odpověděla, že tohle bylo o náboženství a ne o víře? Ty opravdu nevidíš ten rozdíl?
- Citovat
- Upravit
@Trosečnice Ježíška píše: Více
Bohužel ty její výklady o koránu neměli nic společného přece s vírou.
Příspěvek upraven 30.12.24 v 20:55
- Citovat
- Upravit
Nevěřím v Boha, protože jeho existence by nedávala smysl vzhledem k utrpení ve světě. Kdyby existoval všemohoucí a milosrdný Bůh, nevznikaly by války, hladomor, nemoci ani nespravedlnost. Neexistovaly by propastné rozdíly mezi chudými a bohatými, děti by netrpěly a nevinní lidé by nebyli vystavováni bolesti.
Věřím, že svět je výsledkem přirozených procesů a lidských rozhodnutí, nikoli zásahů nadpřirozené bytosti. Pokud by Bůh byl, musel by být buď lhostejný, anebo neschopný – a v takového Boha není důvod věřit ![]()
Víra mi navíc připadá spíš jako berlička pro psychiku – způsob, jak se lidé vyrovnávají se strachem ze smrti, z neznáma nebo ze situací, které nemohou ovlivnit.
Můj pohled je postaven na logice a lidské odpovědnosti za svět, ve kterém žijeme.
![]()
- Citovat
- Upravit
Nápodobně. Bohužel se to tady rozbila na dva tábory, neříkám že jsem tím taky nepřispěl, ale ty fanaticke texty kopírování z bible, mne opravdu chladné nenechaly, a hlavně o tom jejím pekle a ze nás bůh nevěřící potresta. Ona ví proč to tam dávala, co tím chtěla říct ale schovává se za text. Ona to prece nenapsala. Sorry ale fakt nejsem padla na hlavu. Kdyby tu nebyla její fanaticka vira, která jen kopíruje koran, tak to mohla být hezká diskuze.
- Citovat
- Upravit
Nežiju v žádné představě a nikomu nic nepředhazuju. Jen vysvětluju své důvody k tomu proč nevěřím já a co mi na víře v Boha nesedí.
Nikde jsem nenapsala ani řádkem čeho se kdo bojí a proč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: VícePerverzní je možná tak neposkvrněný početí, prostě jsou to bláboly, copak to můžu brát vážně? Nedokážu to pochopit, je to jako věřit jakejkoliv jinej pohádce. jinak vám to přeju, opravdu. A taky se mi líbí, jak se na Moravě nebo na Slovensku drží ty tradice spojený i s náboženstvím. I já tady s dětma zpívam na Velikonoce Ó ty nevěrný Jidáši.., obejdeme všechny křížky s rachtáním, i poklekneme, ale je to ta tradice, kterou znam od dětství a ráda to předávam dál, ctim naše předky. Víc mi to smysl ale nedává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ale nepaušalizuju. Jen jsem vysvětlila co může vyvolat v člověku nevíru. Že vy si to vztahujete na na všechny je váš problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1010 píše: Více
Tak svátek klidu, pohody a míru můžeš stavit kdykoliv ne?
a nebo to máš povinně zrovna na 24 jednou za rok teda?8o ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cizinka 999 přemýšlím jestli by byla hezká nebo jen méně radikální.
Je to jakoby věřící lidé ty nevěřící něčím dráždili, uráželi je. Věřím že naopak to je taky možné, v případě radikálních věřících. Ale asi jich je výrazně méně než radikálně nevěřících natěšených na vysvětlování, proč je Bůh nesmysl a že jsme úplně šílení.
Z takových diskuzí si pak odnáším to, že do dalších se už zapojovat nebudu.
- Citovat
- Upravit
Ne, to opravdu nevidím.
Jakože ateismus je lepší než Islám, Křesťanství a proto by měla tato náboženství zaniknout? A s tím tedy pochopitelně i věřící lidé…
Ještě mi chceš tvrdit, že se nepovyšuješ? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit