Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Víra se na homosexualitu opravdu tak dívá. Pěkně je to vysvětleno v kázání na YouTube - Kostel jinak - homosexualita
@Anonymní píše:
Hezkou neděli přeji. Mám takový dotaz, hlavně na striktně věřící. Nemusí to být přímo někdo, kdo se hlásí k římskokatolické církvi, celkově kdo vyznává Bibli, je silně věřící v Boha, jak se dívá na homosexualitu? Vylučuje se to nějak? U nás kněz říká, že homosexualita je nemoc, že člověk se musí kát a žít v celibátu pokud je gay/lesba, protože partnerství mezi stejným pohlavím je hřích. Jak to vidíte vy? Mně to přijde kruté.
Ono je to hlavně nelogické.
Dle věřících bůh stvořil lidi. Jenže homosexualita je daná geneticky, to je už dlouho prokázané.
Geny tedy stvořil taky bůh, takže bůh homosexuálitu chtěl.
Pak přijde nějaký homofibní papež, a prohlásí, že bůh říká, že homosexualita je fuj a hřích.
Takže buď je bůh schizofrenik, že homosexuálitu stvoří a pak říká, že je fuj.
Nebo to tak bůh chtěl a kecal ten papež.
Pravda je tam venku.
Co ti na tom přijde kruté? Však víra je otázkou dobrovolnosti. Když se neslučuji s názory katolíků, tak jim věřit nemusím
Mně zase vadí jiný jejich řeči, takže věřím v jiný věci.
Jo a kromě jiného nám dal bůh velmi silný sexuální pud, abychom se bezjy rozmnožovali.
Tak proč sakra katoličtí kněží sex nedělají (ty ministranty teď pomineme), vždyť najust nedělají ti, ci jejich milovaný bůh chtěl! WTF?!
@truelly píše:
U katolické církve shovívavost nehledej
A proč ne, vždyť tam je homosexuálů víc než dost.
A jak to vidíte vy, co jste hodně věřící? Je to podle vás špatné? Znám totiž někoho, kdo je homosexuál, jedná se o ženu. Ta to řeší tak, že když už ji potkalo tak něco hrozného, nikdy nebude mít s nikým vztah, protože Bohu se takové vztahy příčí a ona jako silně věřící chce dát Bohu najevo, že ví, že je to špatné, tak bude žít v celibátu.
Mně osobně to přijde v dnešní době už hodně úlet, že někdo takto uvažuje. Ale nejsem fanaticky věřící, takže to asi nepochopím.
Podle Bible bůh homosexualitu netoleruje a nepovažuje za normální…
@Milan42
V Bibli taky stojí že nastane čas jako u Babylonu, v tuhle dobu, tu vládne Satan a člověk se nesmí nechat svést.
Bude hodně válek, přírodních katastrof, lidi se budou hnát za prachama atd.
Takže bych neřekla že je má bůh schyzofrenii.
Popravdě..když se kolem sebe člověk podívá, skoro se tomu dá věřit.
Pokud vím, homosexualita je posednutí démonem nebo tak nějak sem to slyšela.
Ona je celá. vira nelogicka, nesmí se brát doslova. A to říkám jako věřící člověk. Jsem ovšem evangelik a nás kněz je přesně na tyto osemetne otázky machr. Vždy najde nějaké vysvětlení, které neodporuje Bibli a zároveň dává alespoň trošku smysl. Pokud s něčím nesouhlasím, tak v to přece nevěřím. Katolíci pro spoustu věcí pochopení nemají, jsou hodně striktní.
@Anonymní píše:
A jak to vidíte vy, co jste hodně věřící? Je to podle vás špatné? Znám totiž někoho, kdo je homosexuál, jedná se o ženu. Ta to řeší tak, že když už ji potkalo tak něco hrozného, nikdy nebude mít s nikým vztah, protože Bohu se takové vztahy příčí a ona jako silně věřící chce dát Bohu najevo, že ví, že je to špatné, tak bude žít v celibátu.Mně osobně to přijde v dnešní době už hodně úlet, že někdo takto uvažuje. Ale nejsem fanaticky věřící, takže to asi nepochopím.
Já to taky nechápu, kór když ji ten její bůh takhle stvořil.
Ale fanatické věřící pochopí jen jiný fanatický věřící.
Tak bych to neřešil a šel dál. ![]()
A řešil vlastní život a vlastní problémy.
@Milan42 píše:
Ono je to hlavně nelogické.
Dle věřících bůh stvořil lidi. Jenže homosexualita je daná geneticky, to je už dlouho prokázané.Geny tedy stvořil taky bůh, takže bůh homosexuálitu chtěl.
Pak přijde nějaký homofibní papež, a prohlásí, že bůh říká, že homosexualita je fuj a hřích.
Nebo to tak bůh chtěl a kecal ten papež.
Pravda je tam venku.
Jenže bůh stvořil lidi dokonalé bez vadných genů, to že jsme během těch X let zdegenerovali je věc druhá..
@Milan42 píše:
Jo a kromě jiného nám dal bůh velmi silný sexuální pud, abychom se bezjy rozmnožovali.Tak proč sakra katoličtí kněží sex nedělají (ty ministranty teď pomineme), vždyť najust nedělají ti, ci jejich milovaný bůh chtěl! WTF?!
Ano to je pravda, pokyn k celibatu v bibili není, katolická církev bibli vykládá po svém..
@Milan42 píše:
Bůh pravil „nesesmilníš“ a pak otěhotněla zasnoubená Marie.
Inu, jak pravil jeden moudrý člověk, „rozumné náboženství“ je slovní protiklad…
Osobně si myslím, že nejde ani tak o schizofrenii boží, jako o fanatismus a zaslepenost řady jeho následovníků…
Omlouvám se, že tu píšu tak na plnou hubu, ale jelikož i proti mému přesvědčení už papež vyslovil řadu urážek, necítím se vázaná nějakou vzájemnou úctou s matičkou církví.
Hezkou neděli přeji. Mám takový dotaz, hlavně na striktně věřící. Nemusí to být přímo někdo, kdo se hlásí k římskokatolické církvi, celkově kdo vyznává Bibli, je silně věřící v Boha, jak se dívá na homosexualitu? Vylučuje se to nějak? U nás kněz říká, že homosexualita je nemoc, že člověk se musí kát a žít v celibátu pokud je gay/lesba, protože partnerství mezi stejným pohlavím je hřích. Jak to vidíte vy? Mně to přijde kruté.