Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bersaba píše:
Souhlasím se soslikem - jediné řešení je bouchnout do stolu (obrazně) a říct, že už to stačilo. Protože když to neuděláš, jednak tvoje matka nepochopí, jak moc ti to vadí, jednak si bude moct myslet, že když jí v kritice manžela neodporuješ, nejspíš to všechno bude pravda a ty nejsi v manželství šťastná.
Mám, tedy měla jsem doma to samé. Moje máma si s manželem nesedí od začátku, taky uměla na návštěvě být rejpavá, hlavně tehdy, když u toho nebyl. Až když jsem se dost hlasitě vzepřela a naprosto jednoznačně se za manžela postavila, přestala s tím. Je fakt, že náš vztah (myslím s mámou) už od té doby není to, co předtím, a že mě to dost mrzí, ale s ní koneckonců nežiju, že ano… A nebyla moje vina, že mě donutila „vybrat si“ mezi ní a mužem.
@Anonymní píše:
Mám také problém,ale opačný.Neustále jsem brala na dceru ohledy,bála jsem se jí cokoliv říct,aby náhodou neupadla do deprese.Nastala však situace,kdy jsem se neudržela a řekla jí co si o daném myslím.Je zle,dcera mě napadá výčitkami.Odpírá mi vnoučata a dává mi jasně najevo,že se mnou jednou pro vždy skončila.Nutno říct,že jsem děti hodně často a pravidelně hlídala.Teď o ně mám přijít?Je mi z toho všeho moc smutno a hlavně to hodně bolí.Měly jsme k sobě hodně blízko a najednou je úplně někdo jiný.Nechápu jak se může někdo tak moc změnit,jak může pravda.kterou někdo nechce slyšet tolik změnit vztah dcera-matka.Moc to bolí.
Asi by sis s mámou měla v klidu promluvit.Vysvětlit jí,že tvůj pertner je jiný,než jakého ho vidí ona.Nedopusť ale,abyste se rozkmotřily navždy.
To nechci, už kvůli dceři, ale u nás je problém, že mamka moc hlídat nechce, je to pro ni náročné. Má spoustu svých kamarádek, zájmů.....Není to taková ta babička co bych si přála, ale dceru má moc ráda, dcera ji, tohle je zase jiná kapitola.........
@Anonymní píše:
Mám také problém,ale opačný.Neustále jsem brala na dceru ohledy,bála jsem se jí cokoliv říct,aby náhodou neupadla do deprese.Nastala však situace,kdy jsem se neudržela a řekla jí co si o daném myslím.Je zle,dcera mě napadá výčitkami.Odpírá mi vnoučata a dává mi jasně najevo,že se mnou jednou pro vždy skončila.Nutno říct,že jsem děti hodně často a pravidelně hlídala.Teď o ně mám přijít?Je mi z toho všeho moc smutno a hlavně to hodně bolí.Měly jsme k sobě hodně blízko a najednou je úplně někdo jiný.Nechápu jak se může někdo tak moc změnit,jak může pravda.kterou někdo nechce slyšet tolik změnit vztah dcera-matka.Moc to bolí.
Asi by sis s mámou měla v klidu promluvit.Vysvětlit jí,že tvůj pertner je jiný,než jakého ho vidí ona.Nedopusť ale,abyste se rozkmotřily navždy.
Jo a jen by mě tak trochu zajímal názor, pokud nejde ve vztahu o nějaké násilí apod., což je něco úplně jiného až život ohrožujícího, tak proč ty mámy mají potřebu manžely dcer teda hodnotit, říkat jim jak by to mělo a nemělo být apod.....to mi přijde úplně na hlavu.
@Anonymní píše:
Jo a jen by mě tak trochu zajímal názor, pokud nejde ve vztahu o nějaké násilí apod., což je něco úplně jiného až život ohrožujícího, tak proč ty mámy mají potřebu manžely dcer teda hodnotit, říkat jim jak by to mělo a nemělo být apod.....to mi přijde úplně na hlavu.
Nehodnotila jsem manžela,ale dceru,tedy její přístup k jisté žádosti jejího bratra.Do manželství se jim nepletu,ale jednoduše mě jeí odmítnutí bráchy nazlobilo a řekla jsem jí svůj názor.Nutno podotknout,že hlídací služby poskytuje i on.
@Anonymní píše:
Nehodnotila jsem manžela,ale dceru,tedy její přístup k jisté žádosti jejího bratra.Do manželství se jim nepletu,ale jednoduše mě jeí odmítnutí bráchy nazlobilo a řekla jsem jí svůj názor.Nutno podotknout,že hlídací služby poskytuje i on. [/citace
Aha, tak to je úplně něco jiného a asi složitějšího. My jsme s manželem na dceru dá se říci sami, ale zvládáme to i bez hlídání, i když občas by to teda zatraceně bodlo, jinak můj názor je, že sourozenci si v dospělosti rozumět nemusí, prostě to tak je. Já mám se setrama krásný vztah, ale znám opravdu hodně lidí, co se jako sourozenci v dospělosti tolik neprožívají, hlavně když už mají své rodiny.
Aha, tak to je úplně něco jiného a asi složitějšího. My jsme s manželem na dceru dá se říci sami, ale zvládáme to i bez hlídání, i když občas by to teda zatraceně bodlo, jinak můj názor je, že sourozenci si v dospělosti rozumět nemusí, prostě to tak je. Já mám se setrama krásný vztah, ale znám opravdu hodně lidí, co se jako sourozenci v dospělosti tolik neprožívají, hlavně když už mají své rodiny.