Vrácení auta do AAA auto, dnes kupované

Napsat příspěvek
Velikost písma:
TRG
5508
17.2.20 00:02

A co je hlavní problém? Výše splátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
17.2.20 00:03

@TRG ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36827
17.2.20 00:04

@arventis2 A pokud chceš mít opravdu klid na duši, tak zítra hned zrána zavolej na Home Credit i do AAA, že sis spočítala, že nebudete mít na splácení, takže chcete odstoupit od smlouvy a uvidíš, jak budou reagovat.

Možná by bylo úplně nejlepší předtím zavolat na nějakou online poradnu, třeba DTest, nebo známému právníkovi a zeptat se, jestli na podobnou situaci nepamatuje zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5508
17.2.20 00:13
@arventis2 píše:
@TRG ano

Mě napadají jen samé dotazy… :? A máte jiné dluhy? Nebo jak se stalo, že jste až doma zjistili výši splátek? To vás nějak podvedli? A o kolik jsou splátky vyšší, než utáhnete? Nespravila by to brigáda?

Jinak nebude nic lepšího, než to zkusit osobně / telefonicky a případně se hned obrátit na nějakou právní poradnu, ať nespadnete do ošklivých finančních problémů… Respektive ten, na koho je to psané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
17.2.20 00:18
@Janli píše:
Jediný co můžeš udělat, je dojít si do banky, tam si dojednat nějaký smysluplný úvěr na delší dobu a home credit zrušit. Musíš ale počítat s tím, že zřejmě dojde k navýšení ceny vozu.

No pokud nemají vyšší cenu auta v kupni smlouvě tak k navýšení nedojde, nejbezpecnejsi zpusob jak splatit spotrebitelsky uver je odstoupení od smlouvy, na to maś ze zákona nárok po dobu 14 dní, PS když jsem prodal 2 leté auto do AAA tak jsem se divil jaké na to dali splátky, cena byla sice nizká ale ty splátky tak vysoke že se stejnejma splatkama si mohl koupit primo u dealera s urokem 2,99%, a stejné je to třeba u škoda plus nabízí ti 2 leté auto ale s vyssim urokem takže když se na to koukneš přes splátky tak si kupuješ dva roky staré auto s nájezdem 50000km se slevou 10000kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
17.2.20 04:23

Zakladatelko, tak to v AAA bohužel chodí. kamaradka si tam kupovala nedávno taky auto za 150tis a 100tis (+) preplati 8o :poblion:…její kup nechápu ale znám ji, tak mě to ani nepřekvapuje. Vás neznám tak netuším proč se to stalo. Přeju vám ale ať to vyřešíte, hodně štěstí..dejte pak vědět jak jste dopadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
17.2.20 05:33

S mužem jsme doslova utekli 8o z Acek za vteřinu dvanáct. Chtěli jsme teda auto uhradit v hotovosti, ale jejich smlouva, ve které se píše, že auto není k provozu na veřejných komunikacích, dokud neuděláme technickou :roll: fakt super pocin. Ale je to už minimálně 5let, možná už to mají nastavené jinak.
Půjčit si u HomeCredit je druhý nesmysl. Naparili Vam, předpokládám, obrovsky úrok, X tisíc poplatku apod.

Jinak od úvěru můžeš odstoupit tuším do 14 dní. Písemně, ale hodí se před tím zavolat. Jako důvod může být jen „prostě jsme si to rozmysleli, nemane na to“. Odstupovala jsem jednou od úvěru s Liškou a bylo to OK. Jen jsem jim musela peníze vracet, což je pochopitelné. Existuje ale také možnost, nevím jak to přesně vyjádřit, tak snad mě pochopíte, že jste ke smlouvě už před tím přistoupili s tím, že ji nechcete, čímž jste na poskytovatele úvěru udělali podvod. Toto je dost nebezpečné, setkala jsem se s tím a u soudu se pak prokazoval úmysl, ale nebylo to u nákupu auta. Už nevím konkrétní situaci, je to spousta let a byl to kamarádův bratr.

Přeji hodně štěstí a prosím asi za všechny, co sem přispěli, napište pak, jak jste dopadli. :kytka:

Edit. A myslím, že je to dost o lidech na které narazíte. Chce to slušné a přímé jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20917
17.2.20 05:52
@35ja píše:
Zakladatelko, tak to v AAA bohužel chodí. kamaradka si tam kupovala nedávno taky auto za 150tis a 100tis (+) preplati 8o :poblion:…její kup nechápu ale znám ji, tak mě to ani nepřekvapuje. Vás neznám tak netuším proč se to stalo. Přeju vám ale ať to vyřešíte, hodně štěstí..dejte pak vědět jak jste dopadla

Tak kdyz si to nekdo nespocita a je blbej a jeste to podepise. At se potom nedivi.

A jinak silne pochybuju, ze by si auto chtrli vzit zpet. Obchod byl uzabren, vsechny podminky jste vedela a podepsala. Ze jste si ti rozmysleli az pak je vas problem. A od uveru mozna odstoupit muzete, ale budete muset vratit vsechny penize naraz, ze jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
17.2.20 07:04

Ačka jsou fakt podvodníci :? zkusitto můžeš, ale počítej s tím, že to neprojde a i kdyby jste auto vyměnili, tak se vysokého přeplatku nezbavíte.
Jediné co mě napadá je, zajít buď do své banky nebo za fin, poradcem a vzít si jinou půjčku, zaplatit ten hnusnej zlodějskej Home Credit a splácet déle a mené jinde.
Bohužel, budete ponaučeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
17.2.20 07:34

Áčko a Home Credit jsou zloději. Se divím, že ji někdo věří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
17.2.20 08:12
@Petula306 píše:
Tak nevím, co je větší blbost. Jestli se unáhlit s koupí auta, nebo ho koupit v áčkách. Hodně štěstí s těmito podvodníky.

My jsme auto prodali do áček a docela závidím tomu, kdo si ho koupil dál. Takže áčka nemusí být vždy špatná volba.
Nicméně brát starou ojetinu na splátky, to je teprve blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
17.2.20 08:55

@arventis2
Přečetl jsem jen úvodní text ale vrácení auta možné není ani vrácení peněz, lze auto vyměnit do 10 dnů za jiné ve stejné cenové hladině nebo dražší ne levnější. A ano i na úvěr se dá vůz vyměnit. Je to ale vždy na posouzení péče o zákazníky přímo na pobočce.

Soused tam prodava, shora jeho odpoved k Tvemu problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
17.2.20 08:56

@jessikka neboj, oni si z neho vyberou co potrebuji, zameni a jako nove prodaji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24009
17.2.20 09:49
@jessikka píše:
My jsme auto prodali do áček a docela závidím tomu, kdo si ho koupil dál. Takže áčka nemusí být vždy špatná volba.
Nicméně brát starou ojetinu na splátky, to je teprve blbost.

Závidíš novému majiteli vašeho vozu, že ho koupí za dvojnásobek ceny, za kterou jste ho prodali, se skrytými vadami a zárukami, které neručí absolutně za nic… :roll: :roll: :roll: 8)
Dobrá volba je to jedině v případě, že se potřebuješ zbavit ojetiny na protiúčet /nemáš dostatek peněz na koupi jiného a postavení starého auta do bazaru/ za jinou ojetinu, ale musíš počítat s extrémně velkými ztrátami, těžce tě natáhnou jak na výkupní ceně tvého starého vozu, tak na ceně kupovaného… :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
17.2.20 10:07

Co takhle sem dal smlouvu, zasadni otazka je jaka je ve smlouve cena auta. AAA nabizi auta na uvěr za cenu tgrochu nižší než je výkupní a marži realizují na uvěrech. Otazka je kolik to auto bude stát pokud uvěrovou smlouvu vypoviš, Jinak jajko spotřebytel máš dve možnosti 1) odstoupit od smlouvy do 14 dní 2) splatit 99% hodnoty uvěru mimořádnou splátkou to je bez sankci a poplatku pokud jsi fyzická osoba a následně budeš splácet 2000kč uvěr, po kroku dve by jsi mohla splatit tu pujčku celou a oni to nemohou naučtovat vetší poplatky než je součer uroku do konce uvěru ale je tu jednas neznámá a to je cena auta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák