Vrácení daní 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1350
3.3.15 11:20
@Anonymní píše:
@terrka83 Byla jsem na nemocenské od 10.5.-7.6. a od 18.11.do konce roku. Děkuji za odpovědi ;-)

Tak teda za květen by ti měli vracet, jelikož jsi oddělala jen do devátého, cca 1300,–Kč podle tvé hrubé mzdy. Za červen nic, to jsi oddělala hodně, to ti ten odpočet určitě celý vybralo stejně jako za listopad taky nic, ale za prosinec celých 2070,–Kč, takže být tebou, tak si daňové přiznání udělám, budou ti vracet přes 3300,–Kč - tedy pokud nemáš děti, nejsi student, nedaruješ krev apod. - to by se ti ještě ta částka zvýšila. Zkus se podívat na výplatní pásky z těch měsíců - každý měsíc máš nárok na 2070,– Kč odpočet, takže když jsi na výplatní pásce měla že daň máš zaplatit nižší nebo žádnou (když vůbec v tom měsíci neděláš)tak ti vše do těch 2070,– Kč vrátí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.3.15 17:14

Dobry den chtela jsem se zeptat jsem samozivitelka, a byla jsem na materske ted os 22 srpna 2014 jsem se vratila zpatky do zamnestnani tak by mne zajimalo jak to je s s ulevami na danich u deti pokud je dotranu v danich, nevim jak todle funguje, bylo mi receno ze bych to mnela dostat ale ja si tim jista nejsem. moc dekuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
19.3.15 17:42

Požádala jsi zaměstnavatele o roční zúčtování do 16.2.? Pokud ano, uvedla jsi děti do prohlášení, děti neuplatňoval nikdo jiný a příjem byl vyšší než 51tis, pak bude daňové zvýhodnění uplatněno za celý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.3.15 18:13

A to se pocita jen hruby prijem a nebo uz i ty odpocty co mi dali do vyplaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
19.3.15 20:05

Počítá se hrubý příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.4.15 18:02

Holky prosím o pomoc, nějak se v tom ztrácím…V červnu 2014 jsem nastoupila do práce, kde pracuji na dohodu o pracovní činnosti (půl úvazek)…mzdu mám dle výkonu, tzn. někdy si vydělám více, jindy méně…do konce prosince 2014 vychází můj příjem v hrubým okolo 68 000…do toho jsem ale do května 2014 studovala na VŠ denní studium, současně i dálkové (VŠ), které mám i od září do prosince 2014…Takže cca 9 měsíců „student“…Jak jsem se dočetla kdesi na netu, mohla bych mít nárok na nějaké vrácení jak na slevy na poplatníka (prý se dá uplatňovat celý rok, i když všechny měsíce nebyly odpracovány) a také slevu na studenta…Je to tak? Kolik tak mohu čekat při vracení na dani? Účetní jsem doložila všechna potvrzení ke studiu apod., ale ráda bych se v tom trochu sama zorientovala…Děkuji za pomoc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
8.4.15 18:12

Podívej se na výplatní lístky, jestli Ti byla nějaká záloha na daň sražena. Pokud nevíme, jaký byl příjem měsíčně, pak nejde říct, jestli Ti bude něco vráceno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.4.15 18:16

Asi třikrát mi sražena nebyla jinak ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
8.4.15 20:27

To co bylo sraženo, by mělo být vráceno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.4.15 20:33

Díky za odpověď…už jsem dostala výplatnici, ale moc tomu nerozumím…něco vrátili, ale na jednu stranu jsem čekala více kvůli tomu, že tam mám i tu slevu „student“..no nevím…ta má být přeci za každý měsíc na které se vztahuje potvrzení, ne? Mám ho tam totiž zjřemě započítáný jen 1×…nebo fakt nevím..nějak mi to nevychází…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
13.4.15 20:40

Ano, na slevu máš nárok za každý měsíc, kdy jsi studovala, ale je to jen sleva, kerá nejde do „mínusu“. Takže nemůže bý vráceno více než bylo sraženo. Takže pokud bylo sraženo 200,–, nejde vrátit více než 200,– i když bys měla slevy za 50000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
20.4.15 15:29

Ahojte chtěla jsem se zeptat zda už někomu z vás došli vracene daně na děti díky :) :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák