Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
AHOJ HOLKY moc prosím o radu, ale mám čas jen do zítra. Malému bude teď 26.1. rok a protože sporťák od X-Landeru je příliš těžký a příšerně neskladný (ikdyž suprově pohodlný), potřebovala jsem koupit golfky. Bohužel jsem se asi unáhlila a v obchodě vybrala Patron Atlas - v úterý 13.1., potřebovala bych je zítra vrátit. JENŹE - chtěla bych peníze:-(. To, že záleží na prodavači atd vím…problém je, že paní mi řekla, že barevné varianty jsou jen ty 3, co vidím (na internetu jsou 4), cena na internetu je o 120,– míň než v obchodě (ač je to mělnická firma a obchod sídlicí tamtéž), navíc já chtěla, aby byly aspoň do 3 let (mám pocit, že jsem to tam zmínila), na internetu píší do 2…Snad mi stihnete některá napsat zkušenost, či poradit, jak to duělat, jsem z toho na nervy už týden, ale dřív tam majitel nebyl, než zítra. Prý se mu mám určitě ozvat. Pokud by jste byla některá mělnická, je to obchod Bambino. Z výběru golfek sjem fakt bezradná. Moc se mi líbí Valco snap 4, ale jsou tak drahé…
díky za rady!!!
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XA@petra1911 Přiznám se, že mi z tvého příspěvku vůbec není jasné, co vlastně chceš…
Nezalezi to na prodavaci ale na zakone. Pokud ti penize za ne vrati tak je to jejich dobry skutek ale ne zakona povinost. Na eshopu je vetsinou lepsi cena nez v kamene prodejne
@petra1911 Hele obávám se, že to je fakt na vůli. Pokud si nejsi jistá, že jsi někde vůbec říkala, že chceš do tří let, tak to je argument na nic… navíc jsi kočár viděla naživo a mohla jsi ho vyzkoušet.
Jinak jsem nepochopila ten „problém“ - jako že bys chtěla argumentovat tím, že Ti „zatloukli“ jednu barvu atd.? Ne, to opravdu není argument (stejně jako rozdíl v ceně, je běžné, že na netu jsou kočárky levnější).
A můžu se zeptat, proč je chceš vrátit? Co jsi zjistila, že se to nedalo odhalit při „projížďce“ v obchodě? A jezdila jsi s ním po venku? Pokud stál jen v předsíni, je šance, že prodejce bude vstřícný, ale pokud byla kola na kamínkách, tak by byl pitomec, kdyby Ti jen tak dal prachy…
A jinak kdyby nedal peníze, to si v tom obchodě nevybereš jiný kočár? Přijdou mi slušně zásobení, divila bych se, kdyby neměli některý, co užiješ. (EDIT: Ale ani na to samosebou nemáš nárok, byla by to jen dobrá vůle.)
PS: Jinak nemám osobní zkušenost s golfkama, ale kamarádka měla Chicco LiteWay a pochvalovala si.
Příspěvek upraven 18.01.15 v 16:12
@j.a.n.i1 píše:
@petra1911 Přiznám se, že mi z tvého příspěvku vůbec není jasné, co vlastně chceš…
Asi si rozmyslela koupi a chce vratit penize
Rada bych peníze a vím, že na zákon se nemohu spolehat, tak me zajimalo, jestli amte nektera zkusenost
@Kofolová Pak ale nechápu smysl příspěvku, stejně je jediná šance tam dojít a pokusit se majitele ukecat.
@Slečna Ferka píše:
@petra1911 Hele obávám se, že to je fakt na vůli. Pokud si nejsi jistá, že jsi někde vůbec říkala, že chceš do tří let, tak to je argument na nic… navíc jsi kočár viděla naživo a mohla jsi ho vyzkoušet.Jinak jsem nepochopila ten „problém“ - jako že bys chtěla argumentovat tím, že Ti „zatloukli“ jednu barvu atd.? Ne, to opravdu není argument (stejně jako rozdíl v ceně, je běžné, že na netu jsou kočárky levnější).
A můžu se zeptat, proč je chceš vrátit? Co jsi zjistila, že se to nedalo odhalit při „projížďce“ v obchodě? A jezdila jsi s ním po venku? Pokud stál jen v předsíni, je šance, že prodejce bude vstřícný, ale pokud byla kola na kamínkách, tak by byl pitomec, kdyby Ti jen tak dal prachy…
A jinak kdyby nedal peníze, to si v tom obchodě nevybereš jiný kočár? Přijdou mi slušně zásobení, divila bych se, kdyby neměli některý, co užiješ. (EDIT: Ale ani na to samosebou nemáš nárok, byla by to jen dobrá vůle.)
PS: Jinak nemám osobní zkušenost s golfkama, ale kamarádka měla Chicco LiteWay a pochvalovala si.
na kamínkách jsem nebyla, to určitě ne, jen tu stojí rozložený
vystavené kočáry - přímo tedy golfky těch mají jen pár
@Slečna Ferka píše:
@petra1911 Hele obávám se, že to je fakt na vůli. Pokud si nejsi jistá, že jsi někde vůbec říkala, že chceš do tří let, tak to je argument na nic… navíc jsi kočár viděla naživo a mohla jsi ho vyzkoušet.Jinak jsem nepochopila ten „problém“ - jako že bys chtěla argumentovat tím, že Ti „zatloukli“ jednu barvu atd.? Ne, to opravdu není argument (stejně jako rozdíl v ceně, je běžné, že na netu jsou kočárky levnější).
jinak k tomu důvodu vrácení, jsou jen do 2 let věku, chtěla jsem do tří let, barvu jsme taky vzali z nouze, protože na vyber byly 3
@petra1911 píše:
Rada bych peníze a vím, že na zákon se nemohu spolehat, tak me zajimalo, jestli amte nektera zkusenost
Mam mnoho zkusenosti s tim vracenim veci ale ze strany prodavajiciho. A vetsinou to tolerujem 2-3 den a vymenou za neco jineho, ovsem neprodavane kocarky
@j.a.n.i1 píše:
@Kofolová Pak ale nechápu smysl příspěvku, stejně je jediná šance tam dojít a pokusit se majitele ukecat.
určitě…jen jsem si říkala, třeba mě některá uklidníte, že jste zažili něco podobného
at už vlastní vinou nebo omylem, že jste koupili něco, co byste raději vrátili, zítra tam zajdu
@petra1911 píše:
jinak k tomu důvodu vrácení, jsou jen do 2 let věku, chtěla jsem do tří let, barvu jsme taky vzali z nouze, protože na vyber byly píše: Více
To rozhodne neni padny duvod k vraceni
jinak receno. To jsi mela vedet kdyz jsi je kupovala
@Kofolová píše:
Mam mnoho zkusenosti s tim vracenim veci ale ze strany prodavajiciho. A vetsinou to tolerujem 2-3 den a vymenou za neco jineho, ovsem neprodavane kocarky
mně bylo řečeno už ten den, že majitel se vrací zítra…takže by to stejně nemělo smysl asi, ale dobře, díky za info
@petra1911 píše:
mně bylo řečeno už ten den, že majitel se vrací zítra…takže by to stejně nemělo smysl asi, ale dobře, díky za info
Uvidis jak dopadnes. Drzim palce
@Kofolová píše:
To rozhodne neni padny duvod k vracenijinak receno. To jsi mela vedet kdyz jsi je kupovala
ení to náhodou oklamání zákazníka ať už chtěně nebo nechtěně(paní tam byla na záskok)? do 2 nebo 3 let je podstatný rozdíl