Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@lucynka25 pokud ti mezi mateřskou a rodičákem nepropláceli dovolenou, za kterou by ti strhli daň, tak ti nejspíš nevrátí nic…
Na dítě je sleva 1117 Kč za každý měsíc, kdy byla na světě… na tebe si manžel může odečíst slevu jen v případě, že jsi neměla nemocenskou a mateřskou a případně tu proplacenou dovolenou víc jak 68 tisíc… potom by měl nárok na slevu 24 840 Kč, pokud jste manželé celý rok…
@lucynka25 No, tobě předpokládám nevrátí nic, možná něco málo, jestli si v návaznosti na PPM čerpala nějakou dovolenou. Na tebe si manžel taky neuplatní nic, protože si překročila 68tis. za rok a za dceru by mu měli vracet 7 x těch 1170 nebo tak nějak to je, přesnou částku z hlavy nevím.
@Regina Hero dovolenou mi proplatili začátkem prosince asi 10.tis..
Manžele jsme od 2012 ![]()
Vim ze pak v roce 2016 mu vrátí za me plnou částku, ale nevím jak tenhle rok..takže to mi asi neprojde aby na me něco dostal když za mateřskou jsem dostala 6×17.tis
Se za ty první 4.měsíce nemocenské by mi měli vrátit dane za nemoc, ne? asi 8.tis…?
@lucynka25 A jaké daně by ti za tu nemoc měli vracet, když si žádné nezaplatila?
@j.a.n.i1 nevím
pravé proto se ptam ![]()
Předloni jsem marodila 3mesice a vrátili mi cca 6.tis..
@lucynka25
Nevrátí ti nic.
Až za rok 2015 si manžel uplatní slevu na dani na manželku.
@lucynka25 píše:
@Regina Hero dovolenou mi proplatili začátkem prosince asi 10.tis..
Manžele jsme od 2012
Vim ze pak v roce 2016 mu vrátí za me plnou částku, ale nevím jak tenhle rok..takže to mi asi neprojde aby na me něco dostal když za mateřskou jsem dostala 6×17.tis
Se za ty první 4.měsíce nemocenské by mi měli vrátit dane za nemoc, ne? asi 8.tis…?
tak z té proplacené dovolené ti to nejspíš pokryla sleva na poplatníka, ne? To bys měla vidět na výplatním lístku, jestli ti strhli nějakou daň nebo ne…
Za nemocenskou ti nevrátí nic, protože jsi pobírala dávky nemocenské a z těch se daň nesráží…
@lucynka25 píše:
@j.a.n.i1 nevímpravé proto se ptam
Nojo, ale to si zbytek roku pracovala a tedy si nějaké platila, letos si krom té dovolené nezaplatila žádné.
@lucynka25 píše:
@j.a.n.i1 nevímpravé proto se ptam
no ale zbytek roku jsi chodila do práce, ne? Tak bylo z čeho vracet…
@lucynka25 a do těch 68 tisíc se počítá i nemocenská, mateřská a těch deset tisíc za dovolenou… takže tam to fakt nevyjde…
Tak díky, to jste mne moc nepotesily, ale dává to smysl ![]()
Tak se holt těšit na další rok ![]()
Díky moc a pěkný večer ![]()
Já před 9 lety byla asi pul roku na pracáku a pak jsem šla do práce plat kolem 7 tisíc. A na daních mi vraceli 5 000. Já nechápala všeci říkali že dostanu tak 200kč. Jsem byla překvapená, jsem myslela že je to výplata
A všeci mi záviděli
že mám tolik na daních
Dobry den. Chtela bych vedet, jestli mi budou vraceny dane.Od zacatku. roku jsem byla na materske, pak na rodicaku a zaroven jsem vybiraly dovolenou.za dovolenou jsem dostala celkem 23466,–Kc. Dekuji za odpoved.
@Anonymní píše:
Dobry den. Chtela bych vedet, jestli mi budou vraceny dane.Od zacatku. roku jsem byla na materske, pak na rodicaku a zaroven jsem vybiraly dovolenou.za dovolenou jsem dostala celkem 23466,–Kc. Dekuji za odpoved.
NE.
@Anonymní píše:
pokud to bylo za dovolenou vyplaceno v jednom měsíci a byla sražená daň, tak ano… jestli dobře počítám, tak nějak kolem dvou tisíc, pokud ti odečetli slevu na poplatníka…