Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
@Regina Hero víte ja jsem položila otázku protože tomu vůbec nerozumím a čekala jsem normální odpověd. Evidentně zbytečně tak vám všem pěkne děkuji a hezky večer
a já jsem se normálně zeptala, jestli jsi z toho odváděla nějakou daň… jinak ti už odpověděla Hanula1212…
@Anonymní píše:
@slivovicka nepracuji. Uctění říkala ať si ji tam damkaždopádně to je fuk jestli malá uplatněna bude nebo ne
zajímalo mě spis zda mi vůbec budou něco vracet když jsem byla na neschopence a mateřský
A dcera nema otce, ktery by si ji mohl uplatnit ze svych dani? Protoze jestli ti je fuk, zda dcera bude uplatnena nebo ne, tudiz mit nebo nemit ted 5 a 15 tis do budoucna, pak nechapu proc se vubec ptas na nejake minimalni vraceni dani.
@histep ptám se pro to protože mě to zajímalo ne pro to ze nemáme co jist
takže tak ![]()
@Anonymní píše:
@histep ptám se pro to protože mě to zajímalo ne pro to ze nemáme co jisttakže tak
Víš co, tak si trhni nohou, když neumíš normálně komunikovat…
@j.a.n.i1 jak normálně komunikovat? Podívej se co jsi mi napsala. Ze vlastně nechápeš proč se ptám když je mi jedno 5 nebo 15 tis. Do budoucna
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 jak normálně komunikovat? Podívej se co jsi mi napsala. Ze vlastně nechápeš proč se ptám když je mi jedno 5 nebo 15 tis. Do budoucna
A tobe je jedno, coz jsi napsala, jestli vam stat da za dite 5 tis nebo neda? Za 2018 muzete na dceru dostat 5, v dalsich letech 15 tis, pokud se jedna o prvni dite.
@histep taky jsem psala ze neřeším dítě ale ptám se ze zajímavosti na neschopenku a mateřskou
@Anonymní píše:
@Hanula1212 a z nemocenský a mateřský se nic nevrací?![]()
PPm ani nemocenská nejsou zdanitelné příjmy, takže se z nich zálohy na daň nesrážejí. Vrátit se ti může pouze to, co bylo odvedeno. A to bylo cca těch 5000 na začátku roku. Účetní ti poradila ohledně dcery chybně.
@Sofu málo informací. Požádala jsi zaměstnavatele o roční zúčtování? Kolik bylo sráženo na zálohách? Uplatňovala jsi dítě měsíčně? Bez konkrétních čísel to nikdo nespočítá.
@Sofu píše: Více
To trošku nesedí. 144tis za 6 měsíců je cca 24tis. hrubého měsíčně. S jedním dítětem nemůže být záloha měsíčně 3600,–. Určitě dostaneš 1267,– za každý měsíc, kdy nebylo dítě uplatněno. Zbytek závisí na sražených zálohách, případně už vyplaceném bonusu.
@Sofu píše: Vícenezlob se, ale jak jsem už psala - bez přesných info se to spočítat nedá. Pokud sis požádala o roční zúčtování, bude vyplaceno nejpozději v březnové výplatě, takže v dubnu. Mzdovka ti určitě dá výpočet.
@Regina Hero víte ja jsem položila otázku protože tomu vůbec nerozumím a čekala jsem normální odpověd. Evidentně zbytečně tak vám všem pěkne děkuji a hezky večer