Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, lze to tak že za část roku dejme tomu od ledna do srpna si započítá děti manžel, pak září-říjen mi byli vyplaceny k výplatě a on zase listopad-prosinec? Pracovala jsem jen ty 2 měsíce. Vyúčtování má muž jednou za rok. Děkuji za info.
Záleží na tom, jestli jsou splněny ostatní podmínky. Ale klidně slevu na děti můžete střídat každý měsíc.
@Hanula1212 Podmínky splněny jsou, jen jestli to jde takhle v různé měsíce. Děkuji.
Dobrý večer, blíží se daňové přiznání a přítele se účetní ptala jestli zahrnout i daňové zvýhodnění na manželku.
Máme spolu 8 let hypotéku a roční dite, vztahuje se tohle zvýhodnění i na mě když nejsme manželé???
Děkuji za odpovedi
Sleva na dani se vztahuje na manželku! Na to je potřeba svatba, nikoli hypotéka a dítě, takže nárok nemáte.
Dobry den, chtela jsem se zeptat zda mi vrati dane. do prace jsem chodila pouze leden, unor coz hrubeho bylo 53tis. pak jsem byla na neschopence do zari a hned materska. bylo mi receno ze neprekracuji tech 58tis hrubeho ze nema cenu vubec dane podavat.tak ze mi v danich nevrati hypoteku ani na dite.tak jsem si ted v dobe materske nechala napsat brigadu za 9800kc hrubeho dohodu o provedeni prace. abych splnila tech 58 tis. udelala jsem to spravne nebo ne? vrati mi neco nebo jsem udelala chybu. poradte mi prosim
@natalka.eliska No, něco by ti vrátili i tak a to slevu na poplatníka, ale nemohla bys uplatnit dítě, hypotéku ti nevrátí ani s tou dohodou, protože nebude z čeho.
Aha ja prave myslela ze kdyz presahnu tech 58tis. tak si to podat muzu tu hypoteku
@natalka.eliska NO, podat si to můžeš, ale nic nedostaneš, protože vše co si zaplatila na daních ti pokryje sleva na poplatníka, to ti tedy vrátí, ale pak už tu hypotéku nebude z čeho vracet. Příklad, když si na daních zaplatila 10 000,– tak i kdy uplatníš slevu na poplatníka ve výši 24 000,– a hypotéku ve výši 50 000,– tak ti pořád mohou vrátit jen těch 10 000,– děti jsou něco jiného, těmi jde jít i do mínusu, ale hypotékou ne.
Aha tak to mi vrati tedy jen za ten leden a unor to co jsem zaplatila na danich. me totiz rekla ze to nema cenu ani podavat. ze je to zbytecny ze jsem nepresahla tech 58tis tak ze si nemuzu dat hypoteku ani dite ze mi stejne nic nevrati. tak jsem myslela ze kdyz to presahnu ze to pujde… dekuju ti mnohokrat jsi moc hodna…
@natalka.eliska Tak smysl to podávat samozřejmě má, protože vrátí to cos na daních zaplatila a tedy pokud jsi přes 59 400,– tak můžeš uplatnit i to dítě.
Tak ted kdyz jsem to presahla i tou brigadou tak muzu i dite? je to tak? za leden a unor jsem mela mzdu hr. 53tis a ted mam brugadu na 9800kc
Dekuju Vám mnohkrat, jste moc hodna. aspon vim jak to je dekuju
Existuje nekde nejaka tabulka, kalkulacka, kde by si clovek vyplnil par radku a odhadem zjistil kolik se cloveku na rocnim zuctovani dani, vrati, kdyz marodi? Dekuji. ![]()
Dekuju za odpoved