Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte chci se poptat: od června do prosince jsem byla na neschopence,mám nárok na vrácení daní??vubec tomu nerozumím ![]()
záleží jak vysoké příjmy jsi měla před nemocí a zda jsi platila daně. U nižších výdělků se může stát,že sleva se rovná dani a daň vlastně neplatíš.
určitě vrátí,já tak byla úplně stejně jako ty na neschopence a výška vrácených daní mně vellice mile překvapila. Zavolej své mzdové.Měla by ti výšku sdělit. A podepisovala jsi vůbec už danové prohlášení?
pokud jsi podepsala danové prohlášení, tak ti daně vrátí… každá koruna dobrá. ![]()
jo jo podepisovala.právě že každá kačka se hodí
zavolat ji nemužu nebo se mi spíš nechce ona je taková divná no…a kolik si myslíte že by to bajočko mohlo být při tech 10000????
Možný je všechno
,ale lepší čekat málo.
Příspěvek upraven 25.03.11 v 15:36
Jestli jsi byla na neschopence od června do prosince, za předpokladu, že si od ledna do května brala cca 10 tis. (hrubeho).. meli by ti vratit dan urcite za techto pet mesicu.. protoze v rocnim zuctovani se pocita se slevou na dani za celych 12 mesicu. Pro rok 2010 to bylo 2070 na mesic, tzn. z 10000 ,– cini zaloha na dan 2010 (sleva byla 2070), tzn. ty si prakticky zadnou zalohu neplatila.. ale skutecna danova povinnost rozpoctena na rok se pocita ze souctu vsech zdan. prijmu, tj. 50000 (za pet mesicu, neberu zadny jiny prijmy a slevy na dani, uplatneni ditete, student, uroky apod.) – skutecna dan je 10050. Porovnaji to, co si zaplatila na zalohach (mas na vyplatni pasce po odecteni slevy) a skutecne dan. V tvem pripade by ti nic vracet nemeli, protoze si na danich (zalohach) nich nezaplatila, (viz vyse, v pripade 10 tis. hrubeho si neplatila zadne zalohy - sleva byla vyssi nez zaloha)… pokud bys brala vic, je situace jina, proste jukni na vyplatnice a uvidis jakou dan si od ledna do kvetna zaplatila. Pokud tvuj hruby prijem byl vyssi a dan si platila v nejake vysi, vse by ti meli vratit Nezapomente, ze vas manzel si na vas muze uplatit slevu skoro ve vysi 25 tis. za rok, pokud mate prijmy mensi nez 68 tis
doporučuji http://www.vyplata.cz/…ste-mzdy.php#… pro jednoduchy vypocty staci… jo a zuctovani dane by vam mel zamestnavatel pripsat s unorovou/nejpo s breznovou vyplatou:D.. rocni zuctovani je prakticky vyhodne jen pro ty, co nepracovali urcitou cast roku a platili mesicne nejake zalohy.. kdo ma maly prijem, tzn. neplati dan (resp. plati dan do vyse slevy na dani, pro r. 2010 2010, 2011 - 1970) je rocni zuctovani prakticky .. nula od nuly.. samozrejme do rocniho zuctovani si zahrnete napr. uroky z hypoteky, zivotko apod.
vzití s přitelem nejsme.
.těch 10 000 myslím čistého.výplatnice právě žádný nemám (schovaný u rodičů)
Posli mi hrubou mzdu a ja ti to spocitam presne:D jestli je 10 cistyho, tak to meni situaci, tak to budes mit takovych 14-15 hrubyho a to ti uz neco vracet budou:D
Cosmic píše:
Posli mi hrubou mzdu a ja ti to spocitam presne:D jestli je 10 cistyho, tak to meni situaci, tak to budes mit takovych 14-15 hrubyho a to ti uz neco vracet budou:D
Tak pri 13 tis. hrubeho je zaloha na dan ve vysi 555 Kc (dan vychazi 2625, je to 15 % ze superhrube mzdy, která je o 34 % vyssi nez HM, sleva na dani 2070 - rozdil je tech 555) to si zaplatila v lednu, unoru — az kvetnu, tzn. 5× tuto castku ti musi vratit, vic nez si zaplatila ti nedaji:( Odviji se to proste od platu, nekdo kdo bere treba 20000 a je na tom stejne jak ty, tomu vrati logicky vic, protoze na danich zaplatil vic… pak pisni jak ti to vyslo:D jestli tu nepisu naky bludy, ale vzdy si to takhle pocitam a vyslo mi to, je pravda, ze ucetni rok a pul nedelam, ale neco mi v hlave snad zbylo:D