Od června do prosince na neschopence,mám nárok na vrácení daní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8506
20.1.17 19:16

@Freightliner vyplnit si cvičně daň. přiznání např. na finanční správě, tuším i na idnesu je nějaký interaktivní formulář. Nebo mi pošli údaje o příjmech do soukromé zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
20.1.17 22:11

Ahoj, mohl by mi prosim nekdo poradit, zda mi vrati neco na danich, kdyz jsem od cervence doted na PN, ale prac. pomer mi skoncil 31.8.? V unoru nastupuji z PN na materskou. Stiham to v ochranne lhute 180 dnu. Ucetni v jiz byvalem zamestnani mi udela rocni zuctovani. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
20.1.17 22:52

@Lucie486 Jestli si nějaké zálohy na daň zaplatila, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
23.1.17 07:31

Víte nekdo jestli mi udelaji dane pozadu potřebuju za rok 2015, myslím jestli mi to udělá v práci zaměstnavatel, ten růžový papír jsem tam podepisovala když jsem nastupovala v tom roce 2015.

byla jsem na úřadu práce od ledna a v září jsem nastoupila do zaměstnání, děti ani manžela nemam myslím že i tak bych něco mela dostat?
díky za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
23.1.17 07:42

@hatatitlas Ne, za rok 2015 ti zaměstnavatel daně neudělá, ten pouze za rok 2016, pokud o to požádáš do 15.2.2017.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
23.1.17 07:57

Hmm jsem si to myslela, zkusím najít nějakou účetní prý bych tam mela mit nějakých 15000,– škoda to tam nechat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
23.1.17 08:00

@hatatitlas No a kolik si měla plat? Hrubý? A jinak účetní není potřeba, stačí si od zaměstnavatele vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech a vyplnit daňové přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
23.1.17 08:07

Plat byl kolem 18 - 20 tisíc hrubého. i tak bych asi musela běhat po úřadech? nebo ne.?
dělám dane poprvé tak promiňte za blbe otázky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
23.1.17 09:01

Vyžádej si to potvrzení od zaměstnavatele, formulář daňového přiznání najdeš na netu, pokud si nebudeš vědět rady, klidně napiš. Jinak při podepsaném prohlášení a 20000 hrubé mzdě, je sražená záloha měsíčně cca 2000,–. Takže to vychází k vrácení asi 8000,–, nevím, kdo Ti spočítal těch 15000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.1.17 14:00

Daně

Dobrý den, prosím o radu. Od 4.9.2015 jsem začala pracovat brigádne na dohodu za barem u soukromníka. Smlouvu jsem od nej dostala až 6.6.2016. Potom jsem přestoupila do jiné prace ale také za barem 1.9.2016. Teď jsem momentálně od 16.1.2017 na neschopence. Mam nárok na vracení dani, když jsou doposud pracovala u soukromníků? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
23.1.17 14:04

@Aneta1991 No, pokud si u nich nějaké zálohy na daň odvedla, tak jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
27.1.17 09:16

Tak jsem včera vyplnila v práci daňový přiznání a paní se me ptala jestli jsem si dělala v roce 2015 delala dane sama říkam ze jsem nedělala vůbec, tak mi tam zaskrtla ze bych mela dostat nějakou daňovou slevu. nevíte co to pro me znamena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.2.17 11:34
@j.a.n.i1 píše:
@Lucie486 Jestli si nějaké zálohy na daň zaplatila, tak ano.

Můžu já z jiného soudku prosím? Loni jsem pracovala jen 4 dny (výdělek 3500,– čistého, nezaplaceny žádné daně). účetní z té firmy mě nutí přijet podepsat Prohlášení poplatníka (růžový formulář)za rok 2016. Formulář jsem podepisovala při nástupu, ale stejně si myslím, že osobně nemusím ani podávat daň. přiznání (z důvodu malého příjmu), tudíž nemusím ani podepisovat to Prohlášení? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
1.2.17 11:38
@raddysl píše:
Můžu já z jiného soudku prosím? Loni jsem pracovala jen 4 dny (výdělek 3500,– čistého, nezaplaceny žádné daně). účetní z té firmy mě nutí přijet podepsat Prohlášení poplatníka (růžový formulář)za rok 2016. Formulář jsem podepisovala při nástupu, ale stejně si myslím, že osobně nemusím ani podávat daň. přiznání (z důvodu malého příjmu), tudíž nemusím ani podepisovat to Prohlášení? Děkuji

když nepodepíšeš to Prohlášení, tak budeš muset doplatit daň… protože by ti neuplatnili slevu na poplatníka, takže by ti správně měli tu daň strhnout…

Edit: co přesně máš v tom prohlášení podepsat teď? Blbě jsem četla, přehlédla jsem, že jsi ho podepisovala už při nástupu… teď chtěla kvůli ročnímu zúčtování? Tak tam se vyplňuje, jestli žádáš nebo nežádáš o roční zúčtování daní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.2.17 11:47

@Regina Hero ano, jde o roční zůčtování, ale já o něj nemám zájem, jinak řečeno, stejně mi nikdo nic nevrátí, celý zbytek roku jsem byla na úřadu práce.. nechci do té firmy vůbec jezdit a potkat tam např. ředitele, jestli mi rozumíte, ale na druhou stranu nechci, aby mě pak někdo někde popotahoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák