Od června do prosince na neschopence,mám nárok na vrácení daní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
1.2.17 12:00

@raddysl tak jestli nežádáš a podepsala jsi tu slevu na poplatníka už při nástupu, a ani už nejsi jejich zaměstnanec, pak bys už neměla nic podepisovat… napadá mě jedině, že jste to při nástupu nějak špatně vyplnily a ona si toho všimla nyní, když to kontroluje a chce to opravit…
Nebo ještě - tys tam nastoupila až v roce 2016? Nebyla jsi u nich zaměstnaná už dřív a jen jsi to neměla podepsané na ten rok 2016?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.2.17 12:09

@Regina Hero pracovala jsem tam jen 4 dny v prosinci 2016. paní říkala, ať to přijdu podepsat, pokud si teda nebudu dělat přiznání sama - to říkám, že nebudu, bo jsem měla nízké příjmy.. Proč jí tato informace nestačila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
1.2.17 12:11

@raddysl Tak ji řekni, že si ho dělat budeš  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
1.2.17 12:11

Normálně jí řekni, že podepsat nechceš. A je to. Nic víc se s ní bavit nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.2.17 12:13
@j.a.n.i1 píše:
@raddysl Tak ji řekni, že si ho dělat budeš :mrgreen:

bojím se pak nějaké zpětné kontroly… :( baba otravná, z práce mě vyhodili, dali míň peněz než ve smlouvě a ještě tem mám jezdit 40km…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
1.2.17 12:14

A kdo by Tě kontroloval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.2.17 12:17
@Hanula1212 píše:
A kdo by Tě kontroloval?

no když jí řeknu, že si udělám přiznání sama, a pak ho neudělám, aby třeba nevolala na fú… :) a je doufám pravda, že s nízkým příjmem přiznání dělat nemusím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
1.2.17 12:19

Pokud máš podepsané prohlášení, neměla jsi jiné zdan. příjmy ani souběh příjmů, nemáš povinnost podávat daň. přiznání. Pokud si mzdovka zavolá na FÚ, tak ji pošlou někam, protože mají mlčenlivost ze zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.19 18:06

Ahoj holky, je tu někdo kdo umí spočítat daně? :D mě by totiž strašně zajímalo jestli mi budou vůbec něco vracet 🤔 od ledna cca do 12.3 jsem pracovala vybrala jsem si 2 dny dovolené od toho března jsem na neschopence od 31.7 do 1.8 jsem na mateřské. Od září mám dceru kterou na daních uplatňují. Moje hrubá mzda byla 23.000,– vsem moc moc dekuju za reakce! Krásn :srdce: ý večer

• Citovat
  • Upravit
8506
6.2.19 18:12
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je tu někdo kdo umí spočítat daně? :D mě by totiž strašně zajímalo jestli mi budou vůbec něco vracet 🤔 od ledna cca do 12.3 jsem pracovala vybrala jsem si 2 dny dovolené od toho března jsem na neschopence od 31.7 do 1.8 jsem na mateřské. Od září mám dceru kterou na daních uplatňují. Moje hrubá mzda byla 23.000,– vsem moc moc dekuju za reakce! Krásn :srdce: ý večer

POkud chceš uplatňovat dítě a dostat daňový bonus, musíš mít aspoň šestinásobek minimální mzdy, což se obávám, že nesplníš. Pokud si dítě neuplatníš, může být vráceno to, cos na daních odvedla. Podívej se do výplatního lístku do kolonky sražená daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
6.2.19 18:58

Z jakých daní si uplatňujeme dítě? Ty na mateřské pracuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.19 19:09

@slivovicka nepracuji. Uctění říkala ať si ji tam dam :nevim: každopádně to je fuk jestli malá uplatněna bude nebo ne :) zajímalo mě spis zda mi vůbec budou něco vracet když jsem byla na neschopence a mateřský

• Citovat
  • Upravit
8506
6.2.19 19:24

Tak sražené zálohy z těch výplat na začátku roku byly asi 5000. Ty budou vráceny. Dítě si uplatnit nemůžeš, pokud nemáš hrubý příjem aspoň 73200,– Kč. Co otec dítěte, ten si dceru uplatnit nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.19 19:52

@Hanula1212 a z nemocenský a mateřský se nic nevrací? :D :D

• Citovat
  • Upravit
29350
6.2.19 20:21
@Anonymní píše:
@Hanula1212 a z nemocenský a mateřský se nic nevrací? :D :D