Milujeme Terryho Pratchetta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
167
25.2.11 19:44
Popelka píše:
Kobercové se odehrávají v koberci, pokud si dobře pamatuju :lol:

Díík :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
25.2.11 19:52
Anteaa píše:
„Lidé se dostanou do pekla jedině tehdy, když jsou do hloubi duše přesvědčeni, že si takový trest zaslouží. Nemohou se ovšem dostat do pekla, pokud o něm nikdy v životě neslyšeli. To vysvětluje, proč je tak důležité střílet misionáře na potkání.“

To je nádherný citát :kytka: Na těch knihách je fantastické, že můžeš otevřít prakticky jakoukoli knihu takřka na jakékoli straně a narazíš na něco podobného. Moc se mi líbí např.: Kdo je zvědavý, nebude nikdy starý, a taky: Kdo se moc ptá, toho nakonec podříznou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
25.2.11 20:45
Vetinari píše:
Kdo je zvědavý, nebude nikdy starý, a taky: Kdo se moc ptá, toho nakonec podříznou. :lol:
:palec: :palec: :palec:

„Nemusíš věřit v reinkarnaci, stačí když reinkarnace věří v tebe.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
25.2.11 20:49
Popelka píše:
Kobercové se odehrávají v koberci, pokud si dobře pamatuju :lol:

:mrgreen: Kdyby to bylo někde jinde, byla bych zklamaná 8-) Takhle si knihu tutově seženu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
26.2.11 18:00

Ještě můžu doporučit T.Pratchett, N. Gaiman: Dobrá znamení. Není to Zeměplocha, ale je to vynikající.

„Znali ji jako Carminu. V té době prodávala zbraně, i když už to začínalo ztrácet půvab. Nikdy nezůstala u jednoho zaměstnání příliš dlouho. Tři čtyři sta let, to bývalo maximum. Nestála o to zapadnout do vyježděných kolejí.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
27.2.11 10:08

Holky, Prachett je jednoznačně můj oblíbený spisovatel, pořád si schovávám na horší časy jeho poslední knihu na nočním stolku - I Shall Wear Midnight. Asi si s váma ale nepokecám, četla jsem všechny knihy, ale co jsou to Nómy? nebo Nómové?? Fígly, to jsem pochopila, to jsou Nac Mac Feegles.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
27.2.11 10:09

Vetinari, Good Omens, vynikající :palec: četla jsem asi po osmé v porodnici, kde se mi narodil Adam (teda předpokládám, že do češtiny to jméno neměnili). :lol:
N. Gaimana mám taky strašně ráda, od něj vlastně nejvíc Neverwhere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
27.2.11 14:13
Knihomolka píše:
Holky, Prachett je jednoznačně můj oblíbený spisovatel, pořád si schovávám na horší časy jeho poslední knihu na nočním stolku - I Shall Wear Midnight. Asi si s váma ale nepokecám, četla jsem všechny knihy, ale co jsou to Nómy? nebo Nómové?? Fígly, to jsem pochopila, to jsou Nac Mac Feegles.

Ahoj Knihomolko :mavam: , Nómové jsou z Truckers, Diggers a Wings (The Nome Trilogy) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
27.2.11 15:56

Dobrá znamení jsou super.
Ještě jsem nedávno četla Národ a taky spokojenost…klasický Pratchettovský humor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
27.2.11 19:22

tento druh humoru miluji a zeměplocha je zaručeně nejlepší :palec:
nevíte, kde bych sehnala tyto knížky v e-podobě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
27.2.11 19:27
Ali88 píše:
nevíte, kde bych sehnala tyto knížky v e-podobě? :think:

Jestli chceš, mám je tuším skoro všechny v PDF, asi do roku 2008, nebo tak… můžu někam poslat… :) Kdyžtak mi písni. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
27.2.11 19:40
Vivik píše:
Ali88 píše:
nevíte, kde bych sehnala tyto knížky v e-podobě? :think:
Jestli chceš, mám je tuším skoro všechny v PDF, asi do roku 2008, nebo tak… můžu někam poslat… :) Kdyžtak mi písni. :)

paráda, poslala jsem ti můj mail :palec:
budu ti moc vděčná, všechny knížky jsem musela nechat u bývalého :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
28.2.11 08:42
Ahoj Knihomolko :mavam: , Nómové jsou z Truckers, Diggers a Wings (The Nome Trilogy) :wink:

A jo, tak to jsem taky četla.
A Nation mám moc ráda. Taky Going Postal, z toho je te´d bezvadný film, fakt se povedla na rozdíl od mnoha jiných adaptací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
28.2.11 20:58

Též se hlásím.
Sama sice pratchettovský nick nemám, ale plod zatím pracovně nazýváme Šunkozboř, to byste mi snad mohly uznat ;)
To je tak, když výběrem mužského jména pověříte nastávajícího otce a pak ho seznámíte s TP.
A nedávno navrhoval jako dívčí jméno Anatéma.

Zfilmovaná Going Postal mě na zadek neposadila, Hogfather mi přišel daleko lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.2.11 21:02
Vetinari píše:
Ještě můžu doporučit T.Pratchett, N. Gaiman: Dobrá znamení. Není to Zeměplocha, ale je to vynikající.„Znali ji jako Carminu. V té době prodávala zbraně, i když už to začínalo ztrácet půvab. Nikdy nezůstala u jednoho zaměstnání příliš dlouho. Tři čtyři sta let, to bývalo maximum. Nestála o to zapadnout do vyježděných kolejí.“

V tom případě mám s Carminou dost společného :mrgreen:

Hlásí se další fanoušek :mavam: Kobercové mě nadchli neskutečně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová