Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Popelka píše:
Kobercové se odehrávají v koberci, pokud si dobře pamatuju
Díík ![]()
Anteaa píše:
„Lidé se dostanou do pekla jedině tehdy, když jsou do hloubi duše přesvědčeni, že si takový trest zaslouží. Nemohou se ovšem dostat do pekla, pokud o něm nikdy v životě neslyšeli. To vysvětluje, proč je tak důležité střílet misionáře na potkání.“
To je nádherný citát
Na těch knihách je fantastické, že můžeš otevřít prakticky jakoukoli knihu takřka na jakékoli straně a narazíš na něco podobného. Moc se mi líbí např.: Kdo je zvědavý, nebude nikdy starý, a taky: Kdo se moc ptá, toho nakonec podříznou. ![]()
Vetinari píše:
Kdo je zvědavý, nebude nikdy starý, a taky: Kdo se moc ptá, toho nakonec podříznou.
„Nemusíš věřit v reinkarnaci, stačí když reinkarnace věří v tebe.“
Popelka píše:
Kobercové se odehrávají v koberci, pokud si dobře pamatuju
Kdyby to bylo někde jinde, byla bych zklamaná
Takhle si knihu tutově seženu ![]()
Ještě můžu doporučit T.Pratchett, N. Gaiman: Dobrá znamení. Není to Zeměplocha, ale je to vynikající.
„Znali ji jako Carminu. V té době prodávala zbraně, i když už to začínalo ztrácet půvab. Nikdy nezůstala u jednoho zaměstnání příliš dlouho. Tři čtyři sta let, to bývalo maximum. Nestála o to zapadnout do vyježděných kolejí.“
Holky, Prachett je jednoznačně můj oblíbený spisovatel, pořád si schovávám na horší časy jeho poslední knihu na nočním stolku - I Shall Wear Midnight. Asi si s váma ale nepokecám, četla jsem všechny knihy, ale co jsou to Nómy? nebo Nómové?? Fígly, to jsem pochopila, to jsou Nac Mac Feegles.
Vetinari, Good Omens, vynikající
četla jsem asi po osmé v porodnici, kde se mi narodil Adam (teda předpokládám, že do češtiny to jméno neměnili). ![]()
N. Gaimana mám taky strašně ráda, od něj vlastně nejvíc Neverwhere.
Knihomolka píše:
Holky, Prachett je jednoznačně můj oblíbený spisovatel, pořád si schovávám na horší časy jeho poslední knihu na nočním stolku - I Shall Wear Midnight. Asi si s váma ale nepokecám, četla jsem všechny knihy, ale co jsou to Nómy? nebo Nómové?? Fígly, to jsem pochopila, to jsou Nac Mac Feegles.
Ahoj Knihomolko
, Nómové jsou z Truckers, Diggers a Wings (The Nome Trilogy) ![]()
Dobrá znamení jsou super.
Ještě jsem nedávno četla Národ a taky spokojenost…klasický Pratchettovský humor.
tento druh humoru miluji a zeměplocha je zaručeně nejlepší ![]()
nevíte, kde bych sehnala tyto knížky v e-podobě? ![]()
Ali88 píše:
tento druh humoru miluji a zeměplocha je zaručeně nejlepší
nevíte, kde bych sehnala tyto knížky v e-podobě?
Jestli chceš, mám je tuším skoro všechny v PDF, asi do roku 2008, nebo tak… můžu někam poslat…
Kdyžtak mi písni. ![]()
Vivik píše:Ali88 píše:Jestli chceš, mám je tuším skoro všechny v PDF, asi do roku 2008, nebo tak… můžu někam poslat…
tento druh humoru miluji a zeměplocha je zaručeně nejlepší
nevíte, kde bych sehnala tyto knížky v e-podobě?Kdyžtak mi písni.
paráda, poslala jsem ti můj mail ![]()
budu ti moc vděčná, všechny knížky jsem musela nechat u bývalého ![]()
Ahoj Knihomolko, Nómové jsou z Truckers, Diggers a Wings (The Nome Trilogy)
A jo, tak to jsem taky četla.
A Nation mám moc ráda. Taky Going Postal, z toho je te´d bezvadný film, fakt se povedla na rozdíl od mnoha jiných adaptací.
Též se hlásím.
Sama sice pratchettovský nick nemám, ale plod zatím pracovně nazýváme Šunkozboř, to byste mi snad mohly uznat ![]()
To je tak, když výběrem mužského jména pověříte nastávajícího otce a pak ho seznámíte s TP.
A nedávno navrhoval jako dívčí jméno Anatéma.
Zfilmovaná Going Postal mě na zadek neposadila, Hogfather mi přišel daleko lepší.
Vetinari píše:
Ještě můžu doporučit T.Pratchett, N. Gaiman: Dobrá znamení. Není to Zeměplocha, ale je to vynikající.„Znali ji jako Carminu. V té době prodávala zbraně, i když už to začínalo ztrácet půvab. Nikdy nezůstala u jednoho zaměstnání příliš dlouho. Tři čtyři sta let, to bývalo maximum. Nestála o to zapadnout do vyježděných kolejí.“
V tom případě mám s Carminou dost společného ![]()
Hlásí se další fanoušek
Kobercové mě nadchli neskutečně ![]()