Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Velká část lidí žije v jakési časové šmouze, která je rozmáznutá kolem bodu, kde se právě nachází jejich tělo - buď se o chloupek předbíhají do budoucnosti, nebo se maličko zdržují v minulosti. Obvykle se tak úpěnlivě zabývají myšlenkami na to, co se stane, že to, co se děje teď, zjistí, až když na to vzpomínají.
S bystrostí sobě vrozenou (úzce související s mou neuvěřitelnou skromností která jde ruku v ruce s krásou a moudrostí - to jen abyste hned ze začátku pochopili s jak dokonalou bytostí jste se setkali aniž by vás na to musela nějak nápadně upozorňovat a později nevznikaly nevyžádané zmatky
) si nešlo nevšimnout kolik nicků z fantasy Pratchetta se zde objevuje.
Mou nejoblíbenější postavou je Smrť, který mě vždy spolehlivě rozesměje ![]()
Musel to být Smrť, kdo jiný by se potuloval po světě s prázdnými očními důlky.
Edit: http://ankh.ic.cz/…vy/death.jpg
Příspěvek upraven 25.02.11 v 18:43
Tak hlásím další tři fanoušky, i když jeden je ještě jaksi uvnitř.
Škoda, že sem nechodí moje mamka, ta má zase ráda Mrakoplaše… ![]()
Cože?! Terry přijede a ani mi nezavolal?! Že on to má, filištín, jako překvapení?
![]()
Máme doma všechny knížky. Vždycky když nějakou dočteme, tak se titulujeme těmi super jmény různých postav. Manžel na to má dokonalou paměť, já ne.
Mrakoplaše moc nemusím. Stejně se mi budou vždy líbit nejvíc Bábi a Stařenka
Smrťě má taky ráda a už jsem si oblíbila i Hlídku
Jo a Vlahoš von Rosret je taky dobrej! Škoda, že Pratchett má Alzheimera. Má trochu pocit, že na těch posledních knížkách jako by bylo už maličko vidět, že není v té staré formě. ![]()
Tak já se taky hlásím do klubu, momentálně mám rozečtené Nomy. Ale zeměplocha je moje láska a Smrť teda obzvláště.
S ohledem na můj nick se cítím povinen se přihlásit do klubu ![]()
Pokud jde o Zeměplochu, mám přečtené vše, kdo nečetl Nómy, mohu vřele doporučit. Některé další knihy také stojí za to - znáte Národ? Je to podstatně méně humorné, ale napsáno je to výborně. Ale Zeměplocha vede… Vzpomínám si před X lety, když se objevil první díl, bylo to svého druhu zjevení
. Od té doby myslím některé další knihy byly lepší, v těch posledních mi přijde, že pan Pratchett trochu zvážněl, ale to je asi pochopitelné.
Jinak ještě mohu doporučit audioknihy namluvené panem Kantůrkem, jehož geniální překlad nepřestávám obdivovat u každé další knihy.
Vetinari jj Fíglové jsou taky super. Četla jsem od něj i Úžasného Maurice a Koberce a to též nemělo chybu.
Maurice znám, dobrý
Ale Koberce jsem zatím nečetl, takže doporučuješ? To je děj na Zemi nebo na nějakém fiktivním světě?
Vetinari píše:Jinak ještě mohu doporučit audioknihy namluvené panem Kantůrkem, jehož geniální překlad nepřestávám obdivovat u každé další knihy.
Díky za tip
Později se po nich poohlédnu ![]()
Zatím myslím vyšla Barva kouzel, Lehké fantastično a Čaroprávnost:
„Povídej mi něco o zemích tam dole,“ zajímala se líně Esk.
Bábi se s nechutí zadívala na dvacet tisíc kilometrů krajiny.
„No, jsou to prostě jiné země,“ zabručela. „Stejné jako tady, jenže jiné.“
Anteaa - Smrť je nádherný, zejména s tím koťátkem ![]()
Audioknihy např.:
http://www.bontonland.cz/…t-pratchett/
„Lidé se dostanou do pekla jedině tehdy, když jsou do hloubi duše přesvědčeni, že si takový trest zaslouží. Nemohou se ovšem dostat do pekla, pokud o něm nikdy v životě neslyšeli. To vysvětluje, proč je tak důležité střílet misionáře na potkání.“
Vetinari píše:Anteaa - Smrť je nádherný, zejména s tím koťátkem
Koťátka má k smrti rád
![]()