Připadá mi, že všichni jsou akční a všechno stíhají

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
11.11.19 14:16

@malá cukrařinka A jde o to, ze jste doma, nebo ze nemate program? Ja treba to, ze jdeme na bazen nebo na bowling beru jako ze jsme byli o vikendu „doma“.
My tedy rozhodne kazdy vikend nekam nevyjizdime, ale to ani v lete. Temer vzdy ale mame nejaky program. Treba tento vikend jsme byli doma, ale jeden den jsme byli na oslave narozenin a druhy den pekli husu. Takze pokud by se deti nekdo ptal, mely by co rict. Navic teda zdaleka ne vsechny vylety neco stoji. Zari rijen jsme casto jezdili na houby. Ale je pravda, ze pres zimu, krome lyzovani a navstev babicky nikam moc nejezdime. Je to castecne dane i tim, ze hodne casu travime vyrabenim. Kazdy rok s detmi delame adventni vence, peceme na vanoce, vyrabime obrazky pro rodinu k Vanocum a to proste behem tydne nestiham.

Příspěvek upraven 11.11.19 v 14:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
11.11.19 14:19
@malá cukrařinka píše:
Tak třeba teď dcerka projevila zájem o hrady a zámky. Byli jsme v lednici a bylo to teda finančně dost. I ty různé herny, zoo apod není žádná sranda. My třeba po tom létě jsme v mínusu. Do toho začíná škola, pak vánoce. Tak mě to i z tohoto finačního hlediska překvapuje, že jsou na tom všichni tak dobře. A taky třeba když přes týden pracují, tak kdy třeba uklízi.🤔
Úklid třeba minimalizuju. Luxnu nebo vytřu večer, to trvá půl hodiny. Jendou týdně vezmu záchod Domestosem, za 10 min hotovo. Vanu vemu hadrem po koupání za 5 min, umyvadla za dlaších 5. Na prach prdim. Škoda si víkend kazit uklízením.
S penězma je to náročnější, ale pokud jsou, není mi za zážitky líto peněz.
Ale spousta věcí je zdarma nebo způldarma - jak už jsem psala- různé akce, trhy, jarmarky, výtvarné dílničky ( v knihovně), procházka po stopách sametové revoluce, stan Totalita, malování města, krajiny, uspořádat se známými opékání na veřejném ohništi, pozvat kamarádky na dýnování ( vyřezávání a hromadné vaření polévky a koláče), lampionový průvod, piknik na louce, v parku, mnohé zříceniny stojí v řádech 30 kč na osobu, v knihovně půjčit knihu s pověstmi a dojet se podívat vlakem na zámek jen z venku přečíst pověst, různá skalní města, rozhledny bez vstupného.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.19 14:20

@Janasas tak me se po praci uz vecer nechtelo. To jsem uklidila vetsinou jen kuchyn. Ono asi i zalezi co clovek dela za praci, jak moc je unaveny. A taky je rozdil mit byt nebo velky dum. Mozna i vekem ubyva sil.🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
11.11.19 14:22

Víkendy doma netrávíme. Já mám min jeden víkend až dva měsíčně službu a manžel s klukama doma nikdy dlouho nevydržel. V zimě v létě vždycky někam vyrazili, i kdyby jen do bazénu, bruslit nebo na hokej. Dlouho jsme dost intenzivně provozovali geocaching, takže plán na víkend se vymyslel snadno a většinou jsme odjížděli už v pátek. Ted už jezdíme spíš jen na jednodenní výlety a večer se vracíme, starší syn jezdí různě na závody a volný čas si organizuje sám, mladší má taky různé přespávací akce s kamarády a s kroužkem. To je pak ideální situace odjet do termálů si vyhřát kosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.19 14:24

@Bábrdl ano to je pravda, že je všude dost lidí. Ale nám se letos nějak podařilo všechno projít v pohodě bez čekání a front. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.11.19 14:25
@Lama Lama píše: Úklid třeba minimalizuju. Luxnu nebo vytřu večer, to trvá půl hodiny. Jendou týdně vezmu záchod Domestosem, za 10 min hotovo. Vanu vemu hadrem po koupání za 5 min, umyvadla za dlaších 5. Na prach prdim. Škoda si víkend kazit uklízením.
S penězma je to náročnější, ale pokud jsou, není mi za zážitky líto peněz.
Ale spousta věcí je zdarma nebo způldarma - jak už jsem psala- různé akce, trhy, jarmarky, výtvarné dílničky ( v knihovně), procházka po stopách sametové revoluce, stan Totalita, malování města, krajiny, uspořádat se známými opékání na veřejném ohništi, pozvat kamarádky na dýnování ( vyřezávání a hromadné vaření polévky a koláče), lampionový průvod, piknik na louce, v parku, mnohé zříceniny stojí v řádech 30 kč na osobu, v knihovně půjčit knihu s pověstmi a dojet se podívat vlakem na zámek jen z venku přečíst pověst, různá skalní města, rozhledny bez vstupného.

Nebo různé výstavy, třeba v Lysé nad Labem, různé prodejní výstavy rybiček, umísťovací výstavy koček. Za půl darma a dítě zážitek na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
11.11.19 14:32
@malá cukrařinka píše:
Tak třeba teď dcerka projevila zájem o hrady a zámky. Byli jsme v lednici a bylo to teda finančně dost. I ty různé herny, zoo apod není žádná sranda. My třeba po tom létě jsme v mínusu. Do toho začíná škola, pak vánoce. Tak mě to i z tohoto finačního hlediska překvapuje, že jsou na tom všichni tak dobře. A taky třeba když přes týden pracují, tak kdy třeba uklízi.🤔

Mě třeba úklidová sobota drtila celé dětství, takže to odmítám dělat a úklidu se věnuju zásadně ve všední dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.11.19 14:37
@Ijen píše:
Mě třeba úklidová sobota drtila celé dětství, takže to odmítám dělat a úklidu se věnuju zásadně ve všední dny.

Právě. Úklidová sobota. Na to děti nemají moc hezké vzpomínky.
Proto se to holt nějak pofackuje a jede se. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.11.19 14:38
@malá cukrařinka píše:
@Bábrdl ano to je pravda, že je všude dost lidí. Ale nám se letos nějak podařilo všechno projít v pohodě bez čekání a front. :dance:

To si vždycky říkáme s manželem v Miraculu nebo na dalších dražších akcích. Když tam přijde někdo se třemi dětmi, nechá tam jmění. A stejně je tam natřískáno furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.19 14:39

Mě jen prostě překvapuje, že jsou lidi akční celý rok. Hlavně z toho finančního hlediska. Když slyším kde všude byli a samozřejmě vím kolik takový výlet stojí. 8o Tak mě zajímalo jestli to tak většina má. Jestli si děcka taky občas nevymýšleji, aby měli v družině paní vychovatelce co říct. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.19 14:40

@Hoa Mai jsme doma ale nenudíme se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
11.11.19 14:41

@malá cukrařinka taky sem to chtela napsat, deno denne tady, ze nevyjdou s penezi a pak jsok kazdy vikend v bazene, kine a kdo vi kde…my jsme dva a navsteva kina nas vyjde pres 700, o zoo ani nemluve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
11.11.19 14:42
@malá cukrařinka píše:
Mě jen prostě překvapuje, že jsou lidi akční celý rok. Hlavně z toho finančního hlediska. Když slyším kde všude byli a samozřejmě vím kolik takový výlet stojí. 8o Tak mě zajímalo jestli to tak většina má. Jestli si děcka taky občas nevymýšleji, aby měli v družině paní vychovatelce co říct. :D
Šmarjá, to by mi fak nenapadlo. To už spíš nevěřim těm našim, že jen uklízí a čučí na bednu, pač jsou líní vyprávět, tak tátu odbudou. :lol:
NO tak někdo prostě ty peníze má. A nebo je ochotný je za to dát a ušetří na jídle a topení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
11.11.19 14:43
@alibear píše:
Docela se divím jak všichni něco podnikají každý víkend. Je to samozřejmě super! :palec: úplně nevím jestli by mě to samotnou bavilo :think: člověk si občas potřebuje odpočinout a jen tak se válet doma, hrát třeba stolní hru, koukat na film.
My máme zatím půl roční dítko, takže zase tolik výletů fakt nemáme, uvidíme jak bude větší. Ale já si z dětství nepamatuju že bychom někam jezdili každý víkend :nevim: my zatím podnikáme spíš procházky.

Co já bych dala za víkend, kdyby se nemuselo nic dělat :oops:.
Třeba tenhle víkend syn oba dny zápas, oba poměrně daleko, takže je potřeba tam s ním zůstat, nevyplatilo se vracet domů. Do toho dcera v sobotu i v neděli od 10 do 14 hodin trénink a v neděli večer měla v tanečních prodlouženou, kam jsme šli všichni. Mezitím nějak vyřešit jídlo, něco udělat okolo baráku nebo doma…A o víkendu jsme si nesedli.

Příspěvek upraven 11.11.19 v 14:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
11.11.19 14:44
@Peggy54 píše:
@malá cukrařinka taky sem to chtela napsat, deno denne tady, ze nevyjdou s penezi a pak jsok kazdy vikend v bazene, kine a kdo vi kde…my jsme dva a navsteva kina nas vyjde pres 700, o zoo ani nemluve

A to jsou ti samí lidé nebo rozdílné nicky? Dovedeš si představit, že v diskuzi o kacích, které podnikáme se prostě sejdou lidi, kteří jsou akční a peníze na to mají a ti zase nelezou do diskuze - zbývá mi 100 kč na den pro pětičlenou rodinu do konce listopadu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová