Všichni jsou cool, v pohodě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3778
20.8.21 01:13

Taky jsem v pohode

Vše je super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
20.8.21 03:16

Sve trable sdilim s manzelem, to mi staci. A i tak si obcas uvedomim, ze neco je vlastne prkotina a vyresim si to v sobe - bud najdu reseni, nebo se s tim smirim - vic totiz delat nejde :nevim:
Na ostatni se nepretvaruji, jen verim tomu, ze kdyz budu pozitivni na ostatni, tak se mi to vrati.
Ale ke svemu stavu jsem musela dospet, uvedomit si sve priority a fakt, ze to nejdulezitejsi v zivote mam, i kdyz jsou dny lepsi a horsi :lol:
A velkou lekci mi bylo, kdyz jsem mel kamaradku, ktera porad jenom brblala, jeji nejcastejsi slovo bylo “achjo” a porad vsechno byl problem. Bylo ji pres tricet, nemela vaznou znamost, byla psychicky zavisla na mamince, nemela deti a vzdycky jenom touzila po vlastni rodine. Kdyz se mi narodily deti, prerusila se mnou kontakt (chapu to). Bylo mi to hrozne lito, ale po case jsem zjistila, ze to jeji neustale narikani bez snahy se sebou neco delat bylo strasne vysilujici a mne se hrozne psychicky ulevilo.
Takze pretvarovat se a dusit neco v sobe neni cesta, ale valit sve problemy na ostatni bez prestani taky ne, to se neda dlouhodobe vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
20.8.21 07:22
@Anonymní píše:
Ahoj, taky vam prijde, ze vsichni kolem jsou v pohode, optimisticti, vysmati?

Neprijde vam to kolikrat jako pretvarka? Mozna pretvarka neni uplne nejvhodnejsi slovo, mozna spise jako obrana? Obrana pred tim ukazat svou pravou tvar - plnou strachu, uzkosti a pesimistickych scenaru.

Take pred lidmi, stejne jako ja, hrajete, ze jste v pohode a pritom to tak vubec neni? Nechcete ukazat sve prave zranene a ustrasene ja, protoze by to znamenalo, ze jste slabi a ostatni by vami kvuli tomu opovrhovali? Popripade by se s vami (uzkostnym vystrasenym pesimistou) nechteli stykat? Koho totiz bavi byt s takovym clovekem? :(

Ne, opravdu ve většině to, ze je někdo v pohodě, není pretvarka. Úzkostných vystrašený pesimista nebude vyhledávaným kamarádem, ale těžko se bude pretvarovat, ze je šťastný optimista :lol: jsou to trochu konspirační teorie toto. Co se mě tyče, občas na mě padne úzkost z toho, kam ten svět spěje (covid, tornádo, extremismus), ale po většinu času jsem šťastná a veselá. V práci s kolegynemi se smejeme denne. Když je člověk zdravý, i jeho blízcí, má základní sociální jistoty, není to super?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
20.8.21 07:22

Já třeba vystupuji mnohem sebevědoměji, než se skutečně cítím. To je moje póza :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
20.8.21 07:25
@Anonymní píše:
Ne, neni mym zvykem delat, ze je vse ok a ve skutecnosti neni.
Jsem veskrze pozitivni clovek, vyrovnany a v pohode, takze tak vystupuju.
A kdyz je mi ouzko, jakoze minuly rok fakt bylo (smrt ditete), nedelam hrdinku a je to na me videt, ze vse neni ok.

Tady není ani na místě dělat hrdinku, tohle zlomí každého :( je mi to moc líto, co te potkalo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
20.8.21 07:26
@Jarka K píše:
Já třeba vystupuji mnohem sebevědoměji, než se skutečně cítím. To je moje póza :nevim:

Tak to hlavně správně vybalancuj. Má zkušenost praví, ze hodně těch nejistých se to snaží tak moc prebit, ze působí odmerene a namyslene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14604
20.8.21 08:08

Hele ale já si nemyslím, že to nutně musí být přetvářka, spis jak je člověk sam se sebou, občas ho napadne, že je něco naprd, ale pak když jdu ven s kamoskou, poklabosime, zapomenu na to a ještě se tomu zasmejeme spolu, ze to řeknu spis jako historku k pobavení, jak jsem se zase zbytečně na.rala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
20.8.21 08:09

Ja se neumim tvarit, ze jsem v pohode. Na me kazdy pozna, kdyz je to u me na pytel, protoze se tvarim jako mura.
Ti lidi se se mnou automaticky nebavi, takze nikoho vlastne svymi problemy neobtezuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
20.8.21 08:33

Ja jsem od prirody optimista, jsem v pohode, pozitivni a na kazdem cloveku se snazim najit dobrou stranku..uz se mi stalo, ze jsem dostala za svou povahu vynadano od kamosek, ale ja se na ne nezlobim :D…samozrejme, ze mam take sve strachy a trapeni, ale kdyz uz, tak se sverim manzelovi, rodine nebo nejblizsim pratelum :nevim: prece to nebudu vykaldat vsude, nebudu kvuli tomu protivna na kolegy, nebo na ostatni mamky na hristi :nevim:…obecne proste plati, ze na spolecenskou otazku „jak se mas?“ se odpovida „dobre“…spis je otazka, proc a co hrajes a pred kym? Jestli musis hrat prede vsemi, tak tam je neco spatne…musi to byt hrozne vycerpavajici, mozna ti take chybi nekdo opravdu blizky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
20.8.21 09:08

No, já nemám potřebu teda všem ukazovat své úzkosti. Samozřejmě, že je má každý. Ale byla bych opatrná tvrdit, že to je ta „pravá tvář“ člověka. Jakože štěstí je jen přetvářka a není opravdové? Asi prožíváme všichni oboje, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
20.8.21 10:08
@Anonymní píše:

Neprijde vam to kolikrat jako pretvarka? Mozna pretvarka neni uplne nejvhodnejsi slovo, mozna spise jako obrana? Obrana pred tim ukazat svou pravou tvar - plnou strachu, uzkosti a pesimistickych scenaru.

Take pred lidmi, stejne jako ja, hrajete, ze jste v pohode a pritom to tak vubec neni? Nechcete ukazat sve prave zranene a ustrasene ja, protoze by to znamenalo, ze jste slabi a ostatni by vami kvuli tomu opovrhovali? Popripade by se s vami (uzkostnym vystrasenym pesimistou) nechteli stykat? Koho totiz bavi byt s takovym clovekem? :(

To není o přetvářce. Nevím, proč bych ale měla otravovat šíré okolí, svým težkym údělem. Je to za jedny peníze. Usmát se a na otázku, jak se máš, odpovědět dobře, není přetvářka. Ti, co mě znají, tak vědí, co všechno si vleču životem. A říkají, že si ke mně chodí pro sílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
20.8.21 11:49
@Anonymní píše:

Nehraju si, ze jsem v pohode, ale proste myvam dobrou nalady :) :nevim:.

A jasne, ze nebudu kazdymu cpat, co me trapi..To si myslim, ze skoro kazdy clovek se s tim sveruje jen svym nejblizsim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
20.8.21 12:39

Nepřetvařuji se nikdy! Jsem věčně usmívající se optimista, už od malička mi říkají sluníčko :mrgreen:… s negativními, nasr. anými a věčně si stěžujícími lidmi, se prostě nebavím :jazyk:!

• Citovat
  • Upravit
2377
20.8.21 15:30

Já myslím, že každému rozumnému člověku je jasné, že život není pohádka na růžovém obláčku pro nikoho. Každý má svoje starosti, trápení, i když to tak nemusí navenek vypadat. To, že si nestěžuju na potkání, není přetvářka, ale normální chování. S kamarády se spíš chci odreagovat, pobavit se a ne se bavit o vážných věcech. Samozřejmě nějaké bližší osobě se svěřím, ale fňukat na každém rohu, to fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
20.8.21 17:09
@Anonymní píše:
@Cizinka 999 a jak to ze nemas uz ty depky a uzkosti? Co se stalo?

Pracovala jsem na sobě a Therapie, plus leky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová