Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím vás všechny:srdce:,
Po prázdninách nastupuji na střední, a kvůli špatným spojům jsem se rozhodla jít na intr.;)
Tak by se vás chtěla zeptat jaký byl první den na intru? A popřípadě jak to na tom intru chodí?:nevim:
Byla jsem na tom intru na prohlídce, takže jsem viděla nějaké pokoje, kuchyňku, a koupelnu:dance:.
Dále potom vím od té paní vychovatelky co mě tam provedla, že si můžu přivézt třeba vlastní povlečení, polštáře a nějaké jídlo které si mám podepsat a dát do společné ledničky.:D Ale to ne tak nějak vše co vím…:roll:
Už jsem zde četla nějaké diskuze na tohle téma, ale nic moc jsem se tam nedozvěděla, tak zakládám novou diskuzi s tím že doufám, že se dozvím něco víc…:mrgreen:
Nějak nevím co přesně by tě zajímalo, protože každý intr má své zvyky… Později odpoledne mě tam naši dovezli, dala jsem si věci do pokoje, vybrala postel, dostala jsem instrukce kam jít vyřídit kartu na stravu, řád apod. a pak jsme se šli podívat po okolí kde je nějaký obchod nebo tak. Když jsem přišla zpět na pokoj, byly tam už mé spolubydlící, seznámila jsem se s nimi, vybalila věci a to je tak asi vše..Ráno se šlo do školy..
Tak spíš se zeptej asi konkrétněji co tě zajímá ![]()
První dny jsou taková rozkoukávačka, spřátelíš se s holkama s kterými budeš na pokoji a doufej, že si budete vyhovovat a nebudeš muset v průběhu roku měnit pokoj. Pokud tam jdeš s nějakou kamrádkou ze základky nebo stejného města, tak se jde domluvit, aby Vás dali na stejný pokoj.
Jinak já strávila na intru 4 roky v Hradci a jen v prváku, protože jsem chytila fakt špatnou spolubydlící, tak jsem měla záchvaty, že radši bude jezdit několik hodin vlakem než tam být. Ale po půl roce jsem šla ke kamarádkám ze třídy a od té doby až do maturity to byly fajn časy ![]()
V pokoji kde budete 2 - 3 je důležité si sednout stylem kdy se učit, kdy bavit a kdy spát a je strašně důležité to mít nastavené podobně. Právě z tohoto důvodu jsem měla problém s první spolubydlící, protože ona přišla ze školy ve 2 do 11 až půlnoci spala a pak si rozsvítila a šla se učit. Což pro mě bylo strašný a teď jsem jen doufala, že toho bude mít málo, protože jinak klidně svítila až do 4 do rána a v tom spát je nic moc. Bohužel se s ní nijak dohodnout nešlo a tak jsem šla jinam
@Terulína XD nás překvapilo, že je potřeba mít vlastní příbor
![]()
tak rodiče museli koupit 1 ks příboru v tom městě
Můj první den intru vyšel podobně, vyřidili jsme formality a důležité věci a seznámila jsem se s holkama.
@stinga píše:
@Terulína XD nás překvapilo, že je potřeba mít vlastní příbor![]()
Jo, jo, holka ho na intr musí mít taky. Už ho máme koupenej. ![]()
@PetraJ píše:
Jo, jo, holka ho na intr musí mít taky. Už ho máme koupenej.
mamka byla trochu naštvaná, že nám to nedali vědět dopředu - musela hledat v cizím městě prodejnu kuch. potřeb a doma jsme měli tři kopy příborů - tak se mohl prostě vzít z domu
Mě překvapilo to že jak se víc poznáte tak tam furt někdo chodí otravovat
@stinga píše:
mamka byla trochu naštvaná, že nám to nedali vědět dopředu - musela hledat v cizím městě prodejnu kuch. potřeb a doma jsme měli tři kopy příborů - tak se mohl prostě vzít z domu
Tak my to už měli někde napsaný, že ho maj mít. Ale co překvapilo mě, že vyřídit přihlášku na intr je snad horší než vyřizovat hypotéku. Jsem vyplňovala a podepisovala snad deset papírů. ![]()
Jinak mě se třeba na Interu líbilo to že jsme ho měli na zámku a mohli jsme večer sedavat na nádvoří
Na stránkách školy není řád? To by měl. Teď jsem si přečetla ten z naší školy a po deseti letech jsem si hezky zavzpomínala ![]()
Tý jo, vzpomínám, jak jsem takhle v čerstvých 14 letech poprvé přifrčela na intr - bylo to ještě před revolucí, hnusné městečko, intr byl bývalý klášter a na pokoji nás bylo 10. Nakonec to byly 4 úžasné roky, na které nikdy nezapomenu. Neboj, bude to fajn
!
@Terulína XD už je to pár let, co jsem byla na intru, ale úplně první den jsem si donesla věci na pokoj, seznámila se se spolubydlícíma a pak šla s našima ještě na jídlo. Pak jsem se ubytovala a četla jsem si, sem tam něco prohodila s holkama a večer jsem se šla umýt a spát. Další den jsem šla do školy, potom jsme měli schůzku s vychovatelkou, která nám znova řekla co a jak a další den nás vzala na procházku po městě, abychom věděli, kde co je. Bože to byly krásný roky.
@stinga píše:
@Terulína XD nás překvapilo, že je potřeba mít vlastní příbor![]()
to by mě překvapilo taky, ačkoli já ho pak na pokoji měla, protože někdy byla studená večeře nebo jsem si třeba něco dobrého přinesla z města, takže kromě hrnečku jsme měla příbor, talíř, talířek a misku. Ovšem jinak byl samozřejmě erár v jídelně.