Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čím to? Je krásně, sluníčko svítí..
Chápu, že každý má blbej den, ale málokdy vidím úsměv.
Dneska jsem si vyšla sama, ez dětí, s kamarádkou na nákupy. Obě samozřejmě úsměv na tváři. To jste měly slyšet ty poznámky. To samé v obchodě, chápu, že prodavačky jsou utahané, aoe trocha úcty by neuškodila.
Jdu zaplatit věci a jak je mým zvykem, usměju se a řeknu hezky Dobrý den. Prodavačka si nahlas pro sebe řekla: ,,nojo, ty se máš co usmívat, fifleno".
Proč je optimistický člověk považován za „namyšleného, vysmívajícího se“?
Ani nevíte, jak mě potěšila prodavačka v Tesku, která se celou dobu usmívala a byla milá.
No tak na Čechy si stěžuje kde kdo- že jsou zpruzelí, nepříjemní,neuctiví, málo se usmívaj.....
Bohužel, řekla bych, že je to taková neuctivost a neslušnost trochu.....
Všichni máme své problémy, ale obtěžovat ostatní svou blbou náladou? U nás se to dělá ![]()
A když máš dobrou náladu, tak hned lidi závidí
, i tu dobrou náladu
Ahojky,
mě včera paní v Bille řekla něco podobného, odpověděla jsem jí na to: " No jo no, jaký si to uděláš, takový to máš!!" s úsměvem na rtech. Nenech se vytočit. Nemá to cenu.
Na mě ať se lidi mračej, škleběj, já se na ně usmívám.Mám krásnýho a zdravýho syna a jsem zdravá. To je snad pořádný důvod se smát ne? ![]()
A to, že oni jsou nešťastný ,to už je jen a jen jejich problém ![]()
Dobrou noc ![]()
Příspěvek upraven 20.05.11 v 00:05
No, na mě jsou většinou nepříjemný prodavačky ze Slovenska ![]()
byron píše:
No tak na Čechy si stěžuje kde kdo- že jsou zpruzelí, nepříjemní,neuctiví, málo se usmívaj.....
Bohužel, řekla bych, že je to taková neuctivost a neslušnost trochu.....Všichni máme své problémy, ale obtěžovat ostatní svou blbou náladou? U nás se to dělá
A když máš dobrou náladu, tak hned lidi závidí, i tu dobrou náladu
lucineeccka píše:
No, na mě jsou většinou nepříjemný prodavačky ze Slovenska
byron píše:
Bohužel, řekla bych, že je to taková neuctivost a neslušnost trochu.....Všichni máme své problémy, ale obtěžovat ostatní svou blbou náladou? U nás se to dělá
A když máš dobrou náladu, tak hned lidi závidí, i tu dobrou náladu
Tak třeba na Slovensku na mě byly hrozně příjemné.....Fakt mě to překvapilo
Jo, a ještě se třeba některý prodavačky tvářej tak jako, že je obtěžuješ. Si vždycky v duchu říkám : Krávo znuděná, tě asi mrzí, že máš práci, co? Co by za to jiní dali. ![]()
a nejhorší studená sprcha je když se člověk vrací po třech týdnech od moře. to tě ty český prodavačky překvapěj ještě víc ![]()
Když se někdo vyloženě mračí, tak se neusmívám, pač se bojím, že dostanu tečku
Ale jinak taky nemám ráda lidi, co automaticky na otázku- jak se máš, odpovídají -áále stojí to za howno ![]()
Já mám zkušenost opačnou.Když někam vejdu s úsměvem a dobrou náladou tak je nakažlivá.Prodavačka co se tvářila divně náhle komunikuje a usmívá se…lidi kolem na které se usmějete a řeknete třeba jak je dneska krásně se taky dají do řeči a je vidět že jim to nevadí a zvedá náladu.On je asi úsměv a úsměv. ![]()
No
ale možná by stálo za průzkum proč ta nálada v naší republice je špatná?Že by lidi měli existenční starosti?Neměli na nájem na doktora na školy…??že by byli prostě jen unavení tím jak se to tu plácá od nikud nikam?To snad ne?
Nebo v předchotím příspěvku zmiňovaná protivná prodavačka?Třeba má za sebou 12 hodinovou šichtu a těší se domů kde má děti školou povinnéa je prostě utahaná a naštvaná že dělá za 10000čistýho? ![]()
sieta.m píše:
Když se někdo vyloženě mračí, tak se neusmívám, pač se bojím, že dostanu tečkuAle jinak taky nemám ráda lidi, co automaticky na otázku- jak se máš, odpovídají -áále stojí to za howno
Tak to já vždycky řeknu,že se mám perfektně i když třeba nemám dobrý den.Byste se divily,jak to dokáže někoho nakáknout.
Jinak k prodavačkám,ani se nedivím,že jsou věčně bez nálady,bo jsou za málo peněz neustále buzerovány nadřízenými a i často zákazníky.Pracovala jsem v obchodě a už by mě tam nikdo nedostal,udržet si dobrou náladu bylo někdy nemožné.
** jitkabokule**,kde platí 10000 čistýho?Tady teda ne,plácnou smlouvu na 36 hodin týdně za minimální mzdu,děláš 12ti i 13ti hodinové směny za polovic.
Holky, tak já jsem tady za druhou stranu. Pracuji na benzínce. Poslední dobou se lidí usmívá daleko míň. Je vidět, že prostě je v česku blbá nálada. každý má hafo starostí. My MUSÍME mít úsměv na tváři celý den. Ale stává se velice často, že vás tři lidé po sobě seřvou, proč máme tak drahý benzín, proč jim nabízíme tohle a tohle. To vás pak smích přejde. Nedochází jím, že obsluha, která maká za 11 tis s cenama asi moc nehýbá, ale že jen plní své povinnosti. Jen prostě mají vztek a kdo je první na ráně - obsluha. No a pak se prostě na toho čtvrtého neusmívám, protože automaticky čekám, že mě napadne.
Ono to není jednoduché. My jsme ten hromosvod lidí. A ani nějaká školení nás nepřipraví na lidskou zlobu.
Tak holky, prosím, buďte benevolentnější. Třeba tu prodavačku lidi před váma vytočili (nebo jí napadli kvůli nějaké věci, kterou nemůže ovlivnit).
lemaz píše:
Holky, tak já jsem tady za druhou stranu. Pracuji na benzínce. Poslední dobou se lidí usmívá daleko míň. Je vidět, že prostě je v česku blbá nálada. každý má hafo starostí. My MUSÍME mít úsměv na tváři celý den. Ale stává se velice často, že vás tři lidé po sobě seřvou, proč máme tak drahý benzín, proč jim nabízíme tohle a tohle. To vás pak smích přejde. Nedochází jím, že obsluha, která maká za 11 tis s cenama asi moc nehýbá, ale že jen plní své povinnosti. Jen prostě mají vztek a kdo je první na ráně - obsluha. No a pak se prostě na toho čtvrtého neusmívám, protože automaticky čekám, že mě napadne.Ono to není jednoduché. My jsme ten hromosvod lidí. A ani nějaká školení nás nepřipraví na lidskou zlobu.
Tak holky, prosím, buďte benevolentnější. Třeba tu prodavačku lidi před váma vytočili (nebo jí napadli kvůli nějaké věci, kterou nemůže ovlivnit).
když je štve být prodavačkou tak mají dělat něco jinýho. já jim za to nemůžu abych se musela koukat na ty kyselý ksichty. chapu že není každý den posvícení, ale jsou profese který vyžadujou nějaký chování. když se jí to nelíbí, at jde makat na pásovku někam ![]()
lucienne píše:
když je štve být prodavačkou tak mají dělat něco jinýho. já jim za to nemůžu abych se musela koukat na ty kyselý ksichty. chapu že není každý den posvícení, ale jsou profese který vyžadujou nějaký chování. když se jí to nelíbí, at jde makat na pásovku někam
Tak běž jinam. Existují butiky pro horních 10 tis, kde se na tebe bude culit prodavačka hned od dveří. A jestli má provize z tržeb, tak věř, že si tu hubu klidně roztrhne, jen abys nakoupila.
A nechoď do obyčejných obchodů, kde prostě pracujou matky, babičky, které mají potíže zvládat nadutost a drzost kupujících.