Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ale to je stejne jako s detskym zbozim, na cviceni ti bude mit 90% deti obleceni Lidl, kolem domu budou deti drandit na stejnem enduru apod. IKEA neni s vyjimkou kuchyni neni nic moc, ale zase kdyz ma clovek zarizovat dum s malymi detmi, kde neco vezme za sve, tak si to rozmysli, zda tu originalitu tak potrebuje. A ve skutecnosti pro me je dulezite, jak vypada muj domov, ne to, nakolik je stejny nebo se lisi od domovu druhych.
Z ikea máme jen hračka a sklo - to se taky počítá do neoriginality?
Nábytek máme od stolaře, vlastní nápady.
A asi znáš Ikea moc dobře, když na první kouknutí poznáš jejich výrobky.
Originalita nespočívá jen v penězích, věřte mi. Většinu věcí mám z druhé ruky a poupravené k obrazu svému. Jen mě prostě zaráží jak se taková spousta lidí nechala svést k tomu samému, když neustále kolem sebe slyším maminky, jak nechodí nakupovat oblečení tam a tam, protože to budou mít další tři děti ve školce, atd. a že mají totožný byt s dalšími tisíce lidí je jim fuk. Samozřejmě je to na každém z nás, já mám ráda kreativní duše a lidi co jsou svý a dokáží mě něčím překvapit a něčím inspirovat… ![]()
Já se přiznám, že ani nepoznám co je Ikea. Sháněla jsem teď pár věcí a prošla Ikea, Asko, Mobelix a ještě něco a přišlo mi, že tam mají více méně to samé ![]()
Ale zas na druhou stranu některé kousky tam nebyli spatne a neměla bych problém je koupit ![]()
A když si vezmu, že styl který se mi líbí mě, na míru vyjde jeden kousek tolik, jako bych si v Ikee vybavila půl bytu, tak to tam klidně koupím, zas tak bohatá nejsem ![]()
Ale já jsem trosku ujeta na bazary, hlavně protože tam seženu věci z krásného dřeva a ne nějakou preklizku
Velké věci, nemáme i Ikey, např postele, nebo někou obyvací stěnu atd.. ale dekorace ano..
Jako.. jeslti mám dát za tu samou někde v obchodě např 400 kč a tam to stojí 80 kč, tak mě fakt jedno, že někdo má stejný květináč nebo nějakou podložku, nebo jednobarevný hrnek ![]()
Co se mě nelíbí jsou ty jejich světla papírové a jiné a povlečení, ale jako když tam dvakrát do roku jedem, tak si koupím věci spíš malé, spotřební dekorativní.. ale jako celé mísnosti určitě nemáme z Ikey, jenom drobnosti
My nemáme doma z ikey vůbec nic
Žádný nábytek, nádobí, dekorace, osušky…Fakt nic
Kecám, máme! Baterky
Muž má šílenou spotřebu baterek a v Ikee je mají levný a fakt vydrží. Takže ty nám vozí kamarádka ve velkým když tam jede. Mě se tam nelíbí. Přijde mi že tam chodí lidi snad na procházky, posedět si na gaučích a tak.
@Anonymní píše:
Originalita nespočívá jen v penězích, věřte mi. Většinu věcí mám z druhé ruky a poupravené k obrazu svému. Jen mě prostě zaráží jak se taková spousta lidí nechala svést k tomu samému, když neustále kolem sebe slyším maminky, jak nechodí nakupovat oblečení tam a tam, protože to budou mít další tři děti ve školce, atd. a že mají totožný byt s dalšími tisíce lidí je jim fuk. Samozřejmě je to na každém z nás, já mám ráda kreativní duše a lidi co jsou svý a dokáží mě něčím překvapit a něčím inspirovat…
A ono tech 2tis lidi prijde k nam na navstevu? Nebo proc mam resit, jak vypada jejich domov? U toho detskeho obleceni to resim, kdyz na pisku/skolce jsou obleceny „vsechny“ deti stejne. A jeste jedna vec se IkEA neda uprit, jde sladit dum od pudy po vstup, to u jinych retezcu jde tezko. Mne by treba bazarove veci nelakaly prave kvuli tomu kazda pes jina ves.
@Anonymní píše:
Originalita nespočívá jen v penězích, věřte mi. Většinu věcí mám z druhé ruky a poupravené k obrazu svému. Jen mě prostě zaráží jak se taková spousta lidí nechala svést k tomu samému, když neustále kolem sebe slyším maminky, jak nechodí nakupovat oblečení tam a tam, protože to budou mít další tři děti ve školce, atd. a že mají totožný byt s dalšími tisíce lidí je jim fuk. Samozřejmě je to na každém z nás, já mám ráda kreativní duše a lidi co jsou svý a dokáží mě něčím překvapit a něčím inspirovat…
a ty se za to stydíš a nebo proč píšeš furt anonymně? nelze tě brát vážně když si za názorem nestojíš
Ono stejně je to na jedno brdo a Asko a jinými, to je to samé, jenom jiný název…
Mně se Ikea líbí a na období kdy máme malé děti je ideální, variabilní a nebude mi líto to za pár let vyhodit. Časem bych ráda renovovaný vintage nábytek, do domečku ideálně ![]()
Ale prostě jsou teď jiné priority. Ty máš zakladatelko malé děti? ![]()
@Anonymní píše:
No nekdo nema cas obchazet bazary a upravovat si veci k obrazu svemu..nebo ten cas proste radsi investuje jinak..jo ale ve skolce se ty deti potkavaji pak si to povymenuji..doma si nabytek s nekym tezko zamenis..navic ono doplnkama se to da opravdu hodne obzvlastnit
@Anonymní píše:
Jenže ne každý touží po tom být originální
Co z toho?
Mě je srdečně jedno, jestli má dětskou postel dalších x tisíc rodin, pro mě je důležité, že se líbí mě, že je funkční a neutratila jsem za ní zbytečně moc.
Nemám důvod se honit za něčím jedinečným, co se týče nábytku ![]()
No proc lidi nakupuji nabytek a doplnky v ikee? Ze stejneho duvodu, jako obleceni v Pepcu nebo Tchibu, ci potraviny v Penny. Pomer cena/vykon
Osobne myslim, ze byt dela bytem neco docista jineho, nez design nabytku. A ze stejneho duvodu si klidne koupim cyklo kratasy v Lidlu-protoze mi nejde o to, jak u toho vypadam, ale jak se citim
Udelej si byt podle sebe, a nech ostatni, at si ho take udelaji dle svych predstav ![]()
V Ikei jsem nikdy nebyla a nic od nich nemám.
Mám velkou rohovku (spím na ní) a křeslo ze Žluté haly a nábytek po kamarádce. Kupovala si ten moderní, co ho nemusím, a mně se ten její starý líbil, tak mi ho věnovala (a na nový jsem neměla). Děcka mají nějaký polský nábytek, ale kvalitnější postele.
Na serepetičky si nepotrpím, čím míň krámů, tím líp.
Já když jdu někam na návčtěvu, tak jsou pro mě důležitý ty lidi, za kterými jdu. A jestli mi tam bude dobře a budu se dobře bavit, rozhodně neovlivní to, jestli čumim na stěnu z Ikey, na které stojí váza z Ikey. Víceméně jsem asi duševní mrzák, jelikož to zřejmě nepoznam. Zakladatelka má asi pocit, že lidi, co mají doma Ikeu, jsou nějak mentálně slabší.