Všude samá Ikea

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12160
16.4.18 23:02

@Russet Postele maji uplne peckovni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
16.4.18 23:04
@zrcadlo
@zrcadlo píše:
Palec dolů za tu nesmyslnou anonymitu. A podle mě je IKEA kouzelná v tom, že tam seženeš věci, které si můžeš dotvořit tak, aby z toho ta IKEA nekřičela. Mně se naopak několikrát stalo, že se mě lidi ptali, odkud jsem něco vzala, a byli překvapení, že to je z IKEA, akorát je to domalované/použité jinak než v katalogu. Při zařizování bytu i chalupy jsem projela spoustu obrázků typu IKEA hacks, IKEA DIY a narazila na řadu originálních nápadů, které mě inspirovaly.
Za mě je teda nabídka v obchodech Asko nebo Sconto podstatně horší.
:potlesk: Mluvis mi z duse!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12853
16.4.18 23:08

Já v Ikee byla jednou a v podstatě jsem utekla pryč.
Ten způsob, jak je udělaná tak, aby toho člověk prošel co nejvíc. Chvilku jsem šla v domnění, že tam budou jednoduché ukazatele a rychle najdu co hledám.
Později mi někdo řekl, že tam opravdu zkratky jsou, ale rozhodně ne uzpůsobené tak, aby toho člověk, hledající něco konkrétního, prošel co nejméně.
Připadala jsem si nekomfortně jako zákazník. Trošku jako když mi nějaký člověk zavolá a nutí mi blbosti. Byla jsem strašně naštvaná, naštěstí jsme našli rychle nějakého pracovníka, kterému jsem řekla, že chci okamžitě tou nejkratší cestou ven. Naštěstí vyhověl, je mi celkem jedno, co si o tom myslel.
Takže s Ikeou mám zkušenost jenom z bytů známých. Co mě překvapilo je to, že jsem vždy žila v tom, že jsou o fous kvalitnější než většina obdobných řetězců.
Ne, že bych měla moc přehled, ale pokud jsou ty ostatní méně kvalitní, tak snad nemůžou vydržet ani záruční dobu.
Ale na druhou stranu, chápu lidi, že v těch řetězcích nakupují.
Co mají asi tak dělat, vždyť jim v podstatě nikdo nenabízí žádnou variantu, na kterou by běžná průměrně vydělávající rodina měla dost peněz.
A že stačí tvořivost a nápaditost. Jako nevím, tím kvalitní materiály člověk nenahradí.
A spousta lidí tvořivá není, mě nevyjímaje. To není zločin.
A navíc, já Ikeu ráda nemám, ale nevkus vypadá taky jinak.
Nebo jako kde by podle tebe zakladatelko měli lidé nakupovat, když prostě dají dohromady něco přes 30 tisíc a mají hypotéku. A to jsem ještě štědrá, protože při dnešní rozvodovosti je dost samoživitelek nebo samoživitelů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
16.4.18 23:14

Tak tebe bych doma nechtela. Nemam rada navstevy co prijdou a hned koukaji, cumi co doma mame a nemame. Prisli za nami ne? Za osobami co v tom dome/byte ziji ne? A ne se divat co tu mam a nemam. Samozrejme ze se podivaji ale tak normalne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
16.4.18 23:28

Miluju Ikeu od té doby, co jsem tam poprvé ve dvanácti letech vkročila, přesto mám doma jen jednu komodu z druhé ruky. Ikea je pro mě nedostupná vzdáleností. Hrozně bych si přála mít ikeácky vybavený byt v bílé barvě, ale zatím je to každý pes jiná ves, a to už bydlím 6 let. V dostupné vzdálenosti mám Jysk, takže většina nábytku odtamtud. Bohužel, tím, že dokupuju postupně, už se třeba téměř nevyrábí buk, tím jsem tenkrát začínala. Takže ložnici mám převážně v buku, obývák v olši a pokoj v borovici, ale pár kousků i v jiném provedení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.4.18 23:29
@jdukolem píše:
a ty se za to stydíš a nebo proč píšeš furt anonymně? nelze tě brát vážně když si za názorem nestojíš

asi je anonymka podělaná strachy, že na ni IKEA vyšle vraždící komando :mrgreen:.Zakladatelko, to nemáš koule se pod takovou banální diskusi podepsat? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18546
16.4.18 23:42

Mame vybaveni do kuchyne - sklenicky, pribory, talire.. to prakticky komplet. Pak jednu skrin ( az budou decka odrostly, tak nechame udelat skrin na miru dle potreby. Ja treba hodne vesim a manzel zase sklada do policek, co ja vim jak na tom budu decka..)< pak postylku a prebalovak. Zbytek je prakticky jen truhlar, nebo netradicni kousky ruzne poshanene. Nikde se nam nic moc nelibi. Ikeu chapu jako financne dostupne a jednoduche kousky, co nikoho nemuzou urazit. Vetsina veci bila, zivotnost sedacky 5 let atp. pro me takovy design bez napadu. Do bytu bych to moc nechtela, ale treba jako levnejsi a nadcasove vybaveni na chatu, proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
17.4.18 00:07

@Mishelllll Něco z Ikea doma máme, ale jinak máme v podstatě originály :-), manžel si vymýšlí skříňky sám, nechá si jen nařezat dřevo a pak si je udělá podle své představy :-). Myslím že je to i tím, že všude možně je takový styl propagovaný. Hodně se dívám na dětské pokojíčky a třeba mě docela mrzí jak jsou všechny tak sterilní a takové bez nápadu. Ano jsou pěkné na jednu stranu, ale na druhou stranu je to pořád to samé dokola a nemá to podle mě žádný šmrnc :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.4.18 00:12

No, buďme upřímní. Většina smrtelníků není zrovna vybavena dyzajnérským talentem a pokusy o originalitu dopadají dost smutně a rozpačitě. Takže vivat Ikea!

• Citovat
  • Upravit
3681
17.4.18 00:18

Zakladatelka bude pr pracovnice z ikea a svym trapnym prispevkem chtela rozproudit diskusi o tom, jak je naopak ikea skvela… ale zas, ze by to mela ikea zapotrebi?!? :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
17.4.18 06:50

My jsme mladý pár, já ještě studuju a zlatá Ikea. My ji ale máme daleko, což mě opravdu vadí, protože takhle jsme nakupovali v Jysku, a ta kvalita se nedá s Ikeou porovnat. Do dvou let se nám všechen (doslova všechen) nábytek rozpadnul. :roll: V ikee jsem pak pořídila jídelní stůl, komodu a kallax a drží několikanásobně lépe, než Jysk, a taky se i lépe stavěl, vše do sebe krásně zapadalo, ne že si tu díru, tam musíš ještě sám vyvrtat,. protože to udělali jen na půl. Nábytek není pro mě nic, k čemu bych měla nějaký extra vztah, takže jsem radši, když nakoupím pěkný nábytek levně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.4.18 07:24
@Ketris píše:
@Russet Postele maji uplne peckovni :palec:

Syn má tu zmenšenou a už jsem ji otestovala i na sobě a nespadla pode mnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.4.18 07:25
@Gorlami píše:
Zakladatelka bude pr pracovnice z ikea a svym trapnym prispevkem chtela rozproudit diskusi o tom, jak je naopak ikea skvela… ale zas, ze by to mela ikea zapotrebi?!? :think: :)

Já myslím, ze to nemá zapotřebí. Když jsem tam byla, bylo tam natřískáno a v restauraci nahoře taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18546
17.4.18 07:29
@Barbucha3 píše:
My jsme mladý pár, já ještě studuju a zlatá Ikea. My ji ale máme daleko, což mě opravdu vadí, protože takhle jsme nakupovali v Jysku, a ta kvalita se nedá s Ikeou porovnat. Do dvou let se nám všechen (doslova všechen) nábytek rozpadnul. :roll: V ikee jsem pak pořídila jídelní stůl, komodu a kallax a drží několikanásobně lépe, než Jysk, a taky se i lépe stavěl, vše do sebe krásně zapadalo, ne že si tu díru, tam musíš ještě sám vyvrtat,. protože to udělali jen na půl. Nábytek není pro mě nic, k čemu bych měla nějaký extra vztah, takže jsem radši, když nakoupím pěkný nábytek levně.

To je taky pravda. Konferenční stolek Sconto - měnili jsme nějaké díly, protože je měli špatně pochromované. Koupili jsme jej dopoledne, odpoledne s tím jeli tam a oni to chtělo posílat na reklamaci na 30 dnů. Jsme je poslali do… Ať nám z jiné krabice vymění co je špatně a tu ať si pak pošlou kam chtějí. Sedačka Kika - chyběly šrouby, které pak hledali jako přebytky po celém skladu kde Sencor válí. A IKEA skříň, vše v pytlikach do sroubecku, pan vynesl krabice do 4 patra a složil na zem přesne kam jsme chtěli. Díly šly do sebe krásně a skládání se obešlo od jediné nadávky, což je u nás co říct :lol: a záruka 10 na let na PAX skříně..to něco vydržet musí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
17.4.18 08:21

Bohužel pro zakladatelku, on vkus, originalita a styl není o tom, jestli to je nebo není Ikea ;) ani o penězích. A co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhýmu. Teď si zařizujem byt úplně od začátku, kombinujem starý nábytek po babičce s věcma na míru a Ikeou (i kuchyň od nich budeme mít, snad bude furt tak spolehlivá jako ostatní věci :mrgreen: ). Mě třeba zas neba ty ostatní řetězce, nikdy jsem si tam nic nevybrala, v Ikei vyberu skoro vždycky. A když jdu k někomu na návštěvu, fakt okamžitě nelustruju jaký značky má nábytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák