Všude samá Ikea

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
17.4.18 15:00
@Moise píše:
zadlužovat se zbytečně kvůli nábytku? :think: :nevim:

myslis stejne tak, jak se lidi zadluzuji kvuli bydleni, nebo autu? Nemyslim si, ze vetsina lidi ma na to koupit si jen tak auto a taky ho splaci.

Pro me to je jednoducha matematika. Bud si koupis nabytek za drahy peniz, par let ho splacis, ale pak ho mas po zbytek zivota, nebo si budes kupovat levny shit kazdych par let, ale pod carou zaplatis za nabytek vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
17.4.18 15:06

Máme fakt velký dům, atypické prostory, zařídili jsme si ho vzdušně, za pár korun. Dílem bazar, hodně truhlář a část pravé Ikea :palec: Vysoká postel, jednoduchá komoda, obyčejná knihovna, levný nábytek pro děti, za mě ideál :palec:
Máme rádi změnu, takže mě by nábytek na dluh a na celý život nic neříkal @warita ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.4.18 15:20
@Fiducia píše:
Máme fakt velký dům, atypické prostory, zařídili jsme si ho vzdušně, za pár korun. Dílem bazar, hodně truhlář a část pravé Ikea :palec: Vysoká postel, jednoduchá komoda, obyčejná knihovna, levný nábytek pro děti, za mě ideál :palec:
Máme rádi změnu, takže mě by nábytek na dluh a na celý život nic neříkal @warita ;)

ja mam taky postel a jednu komodu z ikei.

Levny nabytek pro deti, uhhhh… diky bohu za celodreveny kvalitni, co ma mala u sebe v pokojicku.

Co se tyka nabytku an cely zivot, neni nad nadcasovy styl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
17.4.18 15:45
@warita píše:
myslis stejne tak, jak se lidi zadluzuji kvuli bydleni, nebo autu? Nemyslim si, ze vetsina lidi ma na to koupit si jen tak auto a taky ho splaci.Pro me to je jednoducha matematika. Bud si koupis nabytek za drahy peniz, par let ho splacis, ale pak ho mas po zbytek zivota, nebo si budes kupovat levny shit kazdych par let, ale pod carou zaplatis za nabytek vic.

tak u bydlení je to snad něco jiného, ne? A zadlužovat se kvůli autu považuju za stejnou blbost jako kvůli nábytku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.4.18 15:55
@Moise píše:
tak u bydlení je to snad něco jiného, ne? A zadlužovat se kvůli autu považuju za stejnou blbost jako kvůli nábytku :nevim:

vidis a me to prijde prave rozumne vybavit si dobre domacnost. Konec koncu je to nas domov, clovek by na tom nemel setrit. A kvalitni nabytek, ktery neco vydrzi a nevypada lacine ikeacky je teda zaklad.

My si treba s manzelem na auto vydelame bez problemu, staci si na par mesicu poradne utahnout opasky, dame stranou nejake premie a je to. Vetsina lidi je rada, ze si nasetri na dovolenou a tudiz, pokud auto chteji, musi si to vzit na dluh.

Vzit si neco na uver neni samo o sobe neco spatneho. Podle me spis prijde na to, jestli je clovek dostatecne gramotny, aby dokazal uver splatit a nedostal se do financnich potizi. K tomu patri i mit dostatecnou financni rezervu, pokud by treba na par mesicu prisel o praci. Ale tohle je uz jine tema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
17.4.18 16:19

@warita nadčasový styl mě bude nudit stejně :P Pro děti nábytek ze dřeva, ne díky ;) Nechci řešit každý čárnutí, samolepku a měnící se potřeby naopak vyřešíme něčím trvalejším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
17.4.18 16:37

Hele a neštve tě, že si lid nechávají stavět baráky jeden jako druhý? A to vidí každý, nábytek maximálně tak návštěva.

Podle mě je důležité, aby se ten dotyčný cítil dobře, pokud se v IKEA cítí dobře, může ušetřený čas a peníze investovat do něčeho, co zase baví jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
17.4.18 16:47
@Mishelllll píše:
Najde se někdo se stejným názorem?…Mám pocit, že lidi přestávají být originální, kam se kouknu, všude samá Ikea. Mluvím hlavně o nábytku, to už nikdo nechce mít originálně zařízený byteček nebo domeček, aby když do něj někdo přijde, tak uslyší…wau to je nádhera, kde jsi to sehnala, apod. Kdežto teď kamkoliv přijdu, tak mě čekají stále ty samé věci, které na vás na první pohled křičí IKEA!!! To se to opravdu všem tak líbí…být tak stejní. Miluju originalitu a když někam přijdu hned koukám jak to tam vypadá a co to o člověku vypoví a proto jsem možná proti tomuto řetězci tak strašně zaujatá…ale zajímá mě, jestli to má taky někdo tak. Protože zatím se setkávám jen se samými ikeáckými nadšenci :think: :D

Myslím, že hlavní důvod bude snadná dostupnost a navíc nízká cena, než že by to lidé tak strašně milovali.

• Citovat
  • Upravit
Poison Eve
17.4.18 17:14

Miluji Ikeu a víš proč? Protože bych se nevydržela koukat deset let na stejný obývák. Takže jednou za pět let tam nábytek otočím a peníze mne nebolí :).

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
17.4.18 18:04

Teda ja bych taky nesnesla cumet cely zivot na stejny nabytek, takze zlata Ikea… @Poison Eve

• Citovat
  • Upravit
24798
17.4.18 18:45

@warita Mám z IKEA v jídelně stůl a 4 židle komplet za 2500,– už 10 let a minimálně 10 let ještě mít budu.
Linka (3,5m prac. desky) za nějakých 30 000,– plus spotřebiče rovněž už 10 let slouží, chtělo by to ale nová dvířka (děti se vyřádily :roll: ), jinak korpusy počítám taky těch 10 let ještě zůstanou, nejspíš i déle. - pokud nebudeme měnit dispozici kuchyně, za což ale nábytek nemůže.
Nevím, kolik stála kuchyně a jídelna u vás, ale i kdybych měla mraky peněz, odmítám je vrazit do nábytku.

Jako plus hodnotím logické balení rozloženého nábytku a srozumitelné návody. Šroubovala jsem obývací stěnu odněkud ze Sconta a fakt jsem zuřila - tři skříňky, dovezli jsme tři krabice. Člověk by čekal, že v každé krabici bude jedna skříňka :mrgreen:, mno, takže po celém bytě rozložených milion neoznačených desek… A jako bonus jsme museli reklamovat panty :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16081
17.4.18 19:00
@warita píše:
myslis stejne tak, jak se lidi zadluzuji kvuli bydleni, nebo autu? Nemyslim si, ze vetsina lidi ma na to koupit si jen tak auto a taky ho splaci.Pro me to je jednoducha matematika. Bud si koupis nabytek za drahy peniz, par let ho splacis, ale pak ho mas po zbytek zivota, nebo si budes kupovat levny shit kazdych par let, ale pod carou zaplatis za nabytek vic.

Pro spoustu lidí to tak jednoduchá matematika není, protože do toho vzorce vkládají celou řadu proměnných. Např. Bude se mi styl nábytku líbit celý život? Nebudu si pořizovat v budoucnu např. domácí mazlíčky (nebo děti), kteří by ten nábytek mohli poničit? Budu chtít koukat na nábytek i v případě např. rozvodu a stěhování? Nebudou v budoucnu lepší technologie i v oblasti nábytku (typický případ - nábytek po mé babičce stál její celoživotní úspory a skříně jsou neskutečně bytelné s krásnou kresbou dřeva, ale uživatelsky nepříjemné - vyhovují mi plné výsuvy pro lepší přehlednost, vysouvací věšáky na kalhoty, zasouvací stěna přes knihovnu, která schová TV atd. atd.)?
Je to pro mě stejné jako kdyby mi dal dnes někdo záruku 60let na auto nebo jakoukoliv jinou spotřební věc, ale s tím, že pořizovací cena bude tak vysoká, že potřebuju úvěr. V průběhu těch 60 let možná vyměním auto(cokoliv jiného) častěji a v konečném důsledku zaplatím víc, ale s benefitem, že při každé výměně volím to nejlepší na trhu (a to už to původní není). Ze stejného důvodu nevolím nejdražší spotřebiče (např. pračka/sušička/lednice), ale levnější s prodlouženou zárukou, protože když např. pračku vyměním po osmi letech a ne po patnácti, tak velmi pravděpodobně za model, který má větší úsporu vody i elektřiny, což když vezmu v potaz, tak se mi vyplatí jedna výměna spotřebiče navíc oproti drahým značkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
17.4.18 19:15

@warita úvěr na nabytek 8o to mi zrivna přijde jako pěkný případ finanční negramotnosti…pujcuji si jen na nezbytne věci (pro mě jen bydlení a auto, pokud je pravdu potřeba )

A hlavně to chceš celý život žít v tom samém? Nebo i jen neprestehovat místnost *to dělám tak dvakrát do roka, vyměním doplňky, komodu atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.4.18 19:28
@catherine100 píše:
@warita úvěr na nabytek 8o to mi zrivna přijde jako pěkný případ finanční negramotnosti…pujcuji si jen na nezbytne věci (pro mě jen bydlení a auto, pokud je pravdu potřeba )A hlavně to chceš celý život žít v tom samém? Nebo i jen neprestehovat místnost *to dělám tak dvakrát do roka, vyměním doplňky, komodu atd :think:

nabytek JE nezbytnost a blbost je kupovat ten shit z ikei. Pokud je nabytek krasny a nadcasovy, tak je snad nasnade, ze nebudes mit problem v nem zit cely zivot. Proc taky? Nadcasovost nepodleha modnim trendum.

Co jsi rikala o tech doplncich, to delam taky, to ale neni nabytek a presto dokaze uplne zmenit raz zarizeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
17.4.18 19:44

Já mám IKEA moc ráda. Líbí se mi čistý, jednoduchý styl a poměr cena/výkon je opravdu dobrý, i když bohužel se to poslední dobou horší. Jak obměňují věci, tak je vidět, že jsou už z levnějších materiálů, méně kvalitní. Sice jsou i levnější, ale to, co prodávali dřív mi vyhovovalo více, klidně bych si připlatila.
Není a ani to nemá být nábytek na celý život a je třeba k tomu tak přistupovat. My máme z IKEA většinu nábytku. Máme malé děti a takhle se nemusím ohlížet, jestli se něco zničí nebo ne. Beru to jako takový nábytek „na zkoušku“. Zjistím si, co mi vyhovuje a později, až děti odrostou, si můžu pořídit nějaký kvalitnější.
Navíc teda nevím, kde jinde bych podobný nábytek v čistém minimalistickém stylu sehnala aniž by mě to zruinovalo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák