Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
A mně zase vadí, jak jsou všechny ty rádoby designové interiéry z lamina. Fuuuuuj. Do dvou let se to oloupe a je to hnus fialovej. Takové lidi nepovažuju za originální, ale naopak za stádo, co si pořídí to, „co se nosí“. Zlatá Ikea proti tomu.
Ale ať si každý má doma co chce, ne?
@jdukolem píše:
proč anonym? nepíšeš nic intimního pokud tedy nepočítáme že to že nemáš ráda ikeu je intimní![]()
![]()
za mě - mám ikeu ráda, líbí se mi jejich nápady a hlavně cena… paradoxně mám z ikea jen postel a malý nábytek v pokojíčku - stůl židli a poličky… ale baví mě jejich kuchyňské drobnosti alá kořenky, baví mě levné svíčky které fakt voní, povlaky na polštáře v akci, polštáře za 79 kterých mi není líto když je kocour roztrhá a ulítávám na jejich jídle- kuličky z koně jsou ňam
V tech kulickach se nedavno nasel nejaky trus ne? Jinak fuj konsky maso ![]()
Zarizovala jsem skoro cely novy byt na podzim a byla jsem znechucena snad v kazdem velkem obchodaku, nejenom v Ikeii
Mame postel z Ikeii a pradelnik. Ale jinak se mi tam taky nic nelibilo… Kuchyn jsme vybrali nakonec Sconto a obyvak Asko. Nejhorsi bylo vybrat nejakou obyvaci stenu. Absolutne vsude, ale fakt vsude maji bile skrinky v dubovem korpusu na tisic zpusobu
Zas aby jsme si nechali delat vsechno original od nejakeho truhlare, tak tak bohaty nejsme. Na zakazku mam akorat satni skrine a stalo to majlant.
Z IKEA nemáme žádný nábytek, jejich styl se mi nelíbí. Máme veškery nábytek na míru doplněny restaurovanymi starožitnosti. Nemyslím, že nábytek na míru je výrazně dražší. U IKEA mě právě překvapilo, že ty ceny nejsou až tak lidové jak bych myslela. Co máme z IKEA je váleček na chlupy, asi nějaké svíčky.
Mam Ikeu moc rada. Nesmim tam moc jezdit, protoze neni mozne, abych tam neutratila penize
. Vzdycky nutne neco potrebujeme.
Nabytek vetsinu mame doma, ze od truhlare delane na miru. Ale decka ve svych pokojich maji vysoke skrine Pax, stoly pracovni, koberec atd. doplnky. Casem se vymeni za vestavne skrine, ale nahoda, ze i tyhle v Ikee koupene pasuji do vsech tri pokoju, ze vypadaji, jako vestavne. My mame v loznici jejich komodu a do satny vzdy neco najdu.
Nejvic objevim do kuchyne a na indukci. Miluji jejich panve, protoze na ne pasuji i poklice, takze maji bonusove body.
@růžový achát píše:
Náš nábytek je všechen vyrobený na míru od truhlárů, z Ikei mám svíčky, a pár kusů nadobí… nemam ale s Ikeou problém…, je to moc šikovná firma.My máme velmi atypický byt, takže k nám se to moc nehodí
A jak atypicky? Rozlohou, nebo zarizenim?
Okruh mám ráda. Máme obrovský dům a jeho vybavení něco stálo. Takže máme kombinaci IKEA a věci na míru. Třeba všechny postele máme ze světa spánku. Takže cena velká, všechny z masivu. Kuchyň máme IKEA upravenou truhlářem, chtěla jsem lesk a ten by byl míru opravdu drahý. Skříně máme všechny PAX s posuvem a nedám na ně dopustit. Místo polic výjezdní koše. Dvě knihovny na míru od truhláře. Komodu v ložnici masívní z IKEA. Proti ikee prostě nic nemám, podle mě o hodně lepší než Asko a pod. Jo a stůl v jídelně máme od Wolfmobel z Rakouska i se židlemi a ten byl hodně drahej.
@Celeste97 píše:
Jo já to vidím třeba v Prostřeno, každá domácnost má stejnou obývací stěnu z Ikey
To jsme zrejme originalni, my nemame obyvaci stenu vubec… ani zaclony, zavesy, cicoviny apod… Lustry mame designove a originalni, loznici na miru ze dreva, vestvene skrine apod. take na miru a zbytek vicemene Ikea… ovsem ani z Ikea nemame uplne to stejne jako vsichni, aspon jsem o tom presvedcena.
Příspěvek upraven 16.04.18 v 22:25
@Lucie_Sx tak Ikea ma vetsinu levneho nabytku taky z lamina
jako knihovna za litr nebo kuchyn az dvacet fakt nebude z masivu ![]()
@unuděná píše:
@Lucie_Sx tak Ikea ma vetsinu levneho nabytku taky z laminajako knihovna za litr nebo kuchyn az dvacet fakt nebude z masivu
Jiste, ale kdyz se nekdo chlubi, ze ma nabytek na miru a je taky a lamina, tak v tom nejak nevidim ten rozdil…tedy krome ceny. Pak je prece fuk, jesti je na miru, nebo z Ikey.
I v Ikee ale maji nektere lepsi kousky ( i kdyz driv to bylo lepsi, mam pocit)
Miluju Ikeu, přesto mám jen jeden kus nábytku, ale fakt tam chodím ráda. Když mi někdo tvrdí, že nesnáší Ikeu, je to často poznat, jaká je to póza, vymezit se proti zbytku. Ono je jednoduché říct nemam rad Ikeu, ok a kam pak člověk jde nakupovat? Do XXX Lutz, v tom lepším pripade
Samozřejmě že jsou lidi, kteří jedou v jiných, dražších produktech, pak třeba chápu, že si nechtějí zasí. at interiér nábytkem z IKEA, ale většina lidí, jejichž interiéry znám a líbí se mi (a uznávám jejich vkus) mají citlivě zkombinovane dražší kousky, něco bazar, něco ikea..A nikdy by neřekli fuj ikea, protože třeba i chápou tu filozofii. Třeba že IKEA nevozí vzduch v kamionech, to je třeba si uvědomit, proč je všechno na prkynka rozmontovane. Také pro ně často navrhuji uznávání návrháři, co se třeba nedá říct o doplňcích z jiných řetězců, kde je nějaký okopirovany univerzál. Proč všichni lezou do IKEA? Protože je to tam dobrý prostě. Jde o to jen umět kombinovat a nemit omezené názory ![]()
My třeba máme od nich velké šatní skříně v ložnici a pokojích a spokojenost do chodby sem chtěla něco „lepsiho“ a katastrofa sice na míru ale drahý nefunkční dveře nedolehaji po 10 letech komplet na výměnu šatní skříně z ikei úplně v pohodě fungují. Ostatní spíše doplňky a v obýváku jsme tedy použili taky základ a upravili něco nechali dodělat hlavně tedy z finančních důvodů odmítla sem dát za obýváku x desítek tisíc úplně zbytečné. Sedačku máme už 12 let a kupujeme jen nový potahy to děti a zviratka trochu likvidují. Ale každý si to má udělat tak jak mu to vyhovuje a líbí.
@Mishelllll píše:
Najde se někdo se stejným názorem?…Mám pocit, že lidi přestávají být originální, kam se kouknu, všude samá Ikea. Mluvím hlavně o nábytku, to už nikdo nechce mít originálně zařízený byteček nebo domeček, aby když do něj někdo přijde, tak uslyší…wau to je nádhera, kde jsi to sehnala, apod. Kdežto teď kamkoliv přijdu, tak mě čekají stále ty samé věci, které na vás na první pohled křičí IKEA!!! To se to opravdu všem tak líbí…být tak stejní. Miluju originalitu a když někam přijdu hned koukám jak to tam vypadá a co to o člověku vypoví a proto jsem možná proti tomuto řetězci tak strašně zaujatá…ale zajímá mě, jestli to má taky někdo tak. Protože zatím se setkávám jen se samými ikeáckými nadšenci![]()
Já ani nepoznám, co je IKEA a co není, takže mi to je srdečně jedno a ani jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, at má každý doma to, co chce ![]()
@alisekR píše:
Okruh mám ráda. Máme obrovský dům a jeho vybavení něco stálo. Takže máme kombinaci IKEA a věci na míru. Třeba všechny postele máme ze světa spánku. Takže cena velká, všechny z masivu. Kuchyň máme IKEA upravenou truhlářem, chtěla jsem lesk a ten by byl míru opravdu drahý. Skříně máme všechny PAX s posuvem a nedám na ně dopustit. Místo polic výjezdní koše. Dvě knihovny na míru od truhláře. Komodu v ložnici masívní z IKEA. Proti ikee prostě nic nemám, podle mě o hodně lepší než Asko a pod. Jo a stůl v jídelně máme od Wolfmobel z Rakouska i se židlemi a ten byl hodně drahej.
Presne u nas. Kuchyn, obyvak, interier dvere, podlaha atd., vse po dostaveni na zakazku, aby to ladilo k sobe a nebylo polatane, taky to dost stalo. A pokoje jsou delane, aby meli nabytek, ale uz to moc nestalo, ale hezky, ciste vypadalo, dobre se udrzovalo. Do jedne velke, prostorne Ikee skrine v pokoji vleze hromada veci, hracek, her, skolacce uceni do supliku. Nemusi byt pokoj zaskladany x nabytkem.
Mne zase fascinuje, kdyz vrstevnici, kteri jsou celkem inteligentni a nemaji hluboko kapsy, maji zarizeny byt nevkusne jak u stare babky - typu velka obyvaci stena s cicovinama na polickach, rohova calounena lavice v kuchyni, vsude povesene obrazky, decky. Obri nevkusna sedacka. Rustikalni kuchyn v novostavbe a barevne steny…