Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Palec dolů za tu nesmyslnou anonymitu. A podle mě je IKEA kouzelná v tom, že tam seženeš věci, které si můžeš dotvořit tak, aby z toho ta IKEA nekřičela. Mně se naopak několikrát stalo, že se mě lidi ptali, odkud jsem něco vzala, a byli překvapení, že to je z IKEA, akorát je to domalované/použité jinak než v katalogu. Při zařizování bytu i chalupy jsem projela spoustu obrázků typu IKEA hacks, IKEA DIY a narazila na řadu originálních nápadů, které mě inspirovaly.
Za mě je teda nabídka v obchodech Asko nebo Sconto podstatně horší.
No jenom tak pro zajímavost.. Kde jinde kupovat dekorace?? Když ne Ikea, Asko a jiné??
Třeba já nedávno byla v klasickém obchodě- kamaneném dekorace a byla to šílenost.. Prostě takové ty dekorace, co spíš měly naše babičky, přeplácané atd.. Třeba u nás v květinářství mají pěkné dekorace, ale třeba svíčka v nějakém stojanu stojí dvakrát tolik jak v Ikey a když to postavím, tak nikdo neví, odkud to mám..
Za mě, je jedno odkud to je, hlavně jde o to nakombinovat do..
Máme namixovanou Ikeu, bazar a starožitnosti a jsem spokojená. Ať si každý bydlí, jak uzná za vhodné ![]()
Určitě nikoho nehaním, když nakupuje v Ikey, jak jsem psala, je to na každém jedinci. Spíš mě zajímalo kolik se přihlásí lidí, kteří sdílí můj názor a jestli někdo takový vůbec je ![]()
Tak pro mě to je teda o ceně hodně. Jako nechce se mi investovat do sedačky, když ektorp oddělají děcka a kočky úplně stejně
, zatím jsme po pěti letech kupovali jen jiný potah. Jinak originální bydlení máme až moc, retro parkety, retro vypínače, co pamatují ještě moji babičku, a ložnici, co dostala právě babička jako svatební dar ještě před válkou. No a na nočních stolcích mám třeba ty lampičky z Ikea. Koberec Ikea. Moje máma má nábytek od truhláře, za dost peněz a upřímně můj styl to fakt není, navíc když se stěhovala, tak do nového bytu zjistila, že se vůbec nehodí…
Me celkem prekvapuje, kolik lidi na takovou otazku reaguje jako potrefena husa :„my z Ikei doma nic nemame!!!“ ![]()
@Anonymní píše:
Jen mě prostě zaráží jak se taková spousta lidí nechala svést k tomu samému, když neustále kolem sebe slyším maminky, jak nechodí nakupovat oblečení tam a tam, protože to budou mít další tři děti ve školce, atd. a že mají totožný byt s dalšími tisíce lidí je jim fuk.
tak jasně - pokud má více dětí ve školce/škole stejné hadry/boty/hračky, tak je to dost nepraktické, protože dětem a tatínkům se to plete, snadno se pak může stát, že jedno dítko postupně nashromáždí doma tři stejné mikinky, mezitím co další dvě utřou nos. na druhou stranu, návštěva si z mého bytu rohodně domů omylem neodnese židli, protože si ji spletla s tou, kterou má doma ![]()
jinak věř tomu, že kdybych k tobě přišla na návštěvu, tak žádné wau bys ode mne neslyšela, protože mi je naprosto šumák, v čem lidi bydlí. a pokud má někdo problém s tím, v čem bydlím já, tak je to jeho problém, ne můj.
Anonymní, co si budem je to i o penězích..
jako někdo fakt si koupí třeba vánoční dekorace různé za 50 kč pěkné koule jednobarevné, fakt to nejde poznat odkud to máš a to stejné máš dvakrát dražší třeba v kamenném..
Celý byt, dům bych nechtěla, to přiznám, ale nějaké dekorace doplňky a nebo obyčejná jednobarená police… ![]()
Příspěvek upraven 16.04.18 v 21:35
Mám dvě malý děti a díky bohu za ikeu. Nakoupím tam levný nábytek, co mě nebude trhat žíly, když ho děti zničí, a že jim to jde! Mají tam spoustu vychytávek do kuchyně, pro děti a všechno za pár korun. Až mi děti přestanou likvidovat dům a manžel rozbíjet nádobí, nastoupí ty nádherný kousky statožitnýho nábytku a nádobí, co schovávám na půdě. Víš zakladatelko, mě nevadí povrchně zařízený byt, mě vadí povrchní lidi, co podle toho člověka posuzují.
@unuděná tak např různé doplnky do kuchyně, různé třeba před Vánocemi svícny, když někdo chce, a nebo i blbý obraz..
Já chtěla koupit na netu jenom bez rámu a vyjelo mi tam vleký okolo 3 tis, a tam jsme jsem se dívala tak do 1000 kč jsem našla pár kousků
Z Ikea mám kousky, u kterých neřeším extra dlouhou životnost, spíš počítám s výměnou během pár let. Pokoj pro mimino, postel 160 cm… popř. pár menších kusů, kde mi poměr cena/výkon přijde solidní, třeba rozkládací stůl nebo komodu (po pěti letech jak nové). Spoustu velkého nábytku mám od truhláře, postel z masivu na míru v ceně několika ikeáckých… Ale za těch pár kusů se nikterak nestydím a absolutně mě netrápí, že třeba komodu Malm má každá třetí domácnost. Za tu cenu jsem jednou koupila komodu, která byla po dvou letech zralá na smeťák. A oblečení na dítě se snažím mít originální a z Lidlu beru jenom neutrální věci, protože když má pak půlka školky na věšáku stejnou pestrobarevnou mikinu, nijak mě to netěší. Ale tu půlku školky si nezvu domů, tudíž je mi fuk, zda mají doma některý kousek nábytku stejný ![]()
@Janasas tak to se divas spatne
zrovna obrazy ma Ikea dost priserne a predrazene. Mnohem lepe sezenes jinde. Svicen za par kacek vyrobis sama, pokud mas chut ![]()
@zrcadlo píše:
Palec dolů za tu nesmyslnou anonymitu. A podle mě je IKEA kouzelná v tom, že tam seženeš věci, které si můžeš dotvořit tak, aby z toho ta IKEA nekřičela. Mně se naopak několikrát stalo, že se mě lidi ptali, odkud jsem něco vzala, a byli překvapení, že to je z IKEA, akorát je to domalované/použité jinak než v katalogu. Při zařizování bytu i chalupy jsem projela spoustu obrázků typu IKEA hacks, IKEA DIY a narazila na řadu originálních nápadů, které mě inspirovaly.
Za mě je teda nabídka v obchodech Asko nebo Sconto podstatně horší.
je to hlavně o té variabilitě… jinde si vybereš dětský pokoj a máš tam jednu postel, jednu skříň.. atd. A poskládej si to jak chceš. Tady máš asi milion možností, jak se vyřádit a poskládat to v místnosti tak, aby byl využitý prostor. Nevím, kdo jiný na trhu tuto možnost nabízí ![]()
My máme teď celkem nově vybavení dětského pokoje - nepřijde mi to zas tak enormně levné - nechali jsme tam desítku a to v tom nemáme postel ani skříň ![]()
Příspěvek upraven 16.04.18 v 21:45
Jé je, tady se nekdo citi byt necim vic, kdyz nema nabytek z ikea
Jen skoda, ze se stydi svuj nazor rict verejne. A je mi uplne fuk, v cem kdo bydli, vic nez jeho zidle a skrine me zajima clovek samotny.