Všude samá Ikea

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9012
17.4.18 08:47
@Kelsey píše:
Presne u nas. Kuchyn, obyvak, interier dvere, podlaha atd., vse po dostaveni na zakazku, aby to ladilo k sobe a nebylo polatane, taky to dost stalo. A pokoje jsou delane, aby meli nabytek, ale uz to moc nestalo, ale hezky, ciste vypadalo, dobre se udrzovalo. Do jedne velke, prostorne Ikee skrine v pokoji vleze hromada veci, hracek, her, skolacce uceni do supliku. Nemusi byt pokoj zaskladany x nabytkem.

Přesně, máme obravdu obr obývák a vestavnou knihovnu v nice ve zdi, pak velký stůl z Wolfmobel pluas ratanové židle kombinace s masivem. Sedačku máme z normálního nábytku, co je zde u nás, už ji máme 8 let a je netknutá, má dřevěnou kostru, je tuhá a velká, skáčou na ní dvě děti :mrgreen: Křeslo máme ušáka na zakázku. Jinak jednu velkou masiv Ikea komodu, jejíž série už se nevyrábí. Ikea má kvalitní kování a spoje, i když u některých komod spadla kvalita dolů, zřejmě kvůli udržitelnosti cen. Ale i tak se to nedá srovnávat s dalšími řetězci. My máme všechny komody a noční stolky a prádelník Hemnes. Ano a v bílé barvě :mrgreen: Máme světlé tony v celém domě. Kdybych se tu nechtěla nechat profláknout, tak dám fotky. A ano, návštěvy, co přijdou obdivují naše vybavení. :lol: Nevidím na tom nic špatného. Mimo to, jeden čas jsem si hodně kupovala jeden časopis o bydlení a tam byl vždy rozhovor s nějakou zahraniční osobností z desing světa, která žije u nás a víte co?? Většina tam při komentářích fotek svých bytů a domů přiznávala kousky z IKea. :think: A to jsou evidetně lidé, co si mohou koupit cokoliv :think: Vždy jsem to v těch rozhovorech s manželem záměrně hledali.
Nevídím nic špatného na kombinacích levných a drahých věcí. My máme postel za 40tis. Naše děti každý postel za 20 a k tomu máme holt komody za 5tis. z IKEA a je mi srdečně šumák, co si kdo myslí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.4.18 08:50
@Mishelllll píše:
Najde se někdo se stejným názorem?…Mám pocit, že lidi přestávají být originální, kam se kouknu, všude samá Ikea. Mluvím hlavně o nábytku, to už nikdo nechce mít originálně zařízený byteček nebo domeček, aby když do něj někdo přijde, tak uslyší…wau to je nádhera, kde jsi to sehnala, apod. Kdežto teď kamkoliv přijdu, tak mě čekají stále ty samé věci, které na vás na první pohled křičí IKEA!!! To se to opravdu všem tak líbí…být tak stejní. Miluju originalitu a když někam přijdu hned koukám jak to tam vypadá a co to o člověku vypoví a proto jsem možná proti tomuto řetězci tak strašně zaujatá…ale zajímá mě, jestli to má taky někdo tak. Protože zatím se setkávám jen se samými ikeáckými nadšenci :think: :D
:zed: :zed: :zed: Aby jsi se nezbláznila. :zed: :zed: :zed:
Stejně je sem jen nastrčená, aby měli admini něco do článků, jinak to není možný.
  • Citovat
  • Upravit
36504
17.4.18 09:01

Ikea nábytek - líbivý, levný a nekvalitní. Doplňky OK, na těch se nedá nic zkazit. Já však razím zásadu - nejsem tak bohatá, abych si kupovala levné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
17.4.18 09:37

@Mishelllll Ikeu mám ráda, hlavně jejich doplňky které jsou levné. Doma mám krásnou komodu a pár doplňků. Za mě je IKEA super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
17.4.18 09:46

U nás doma je originální to, že je nám jedno, jak vypadá, takže ani nevíme, jak se ty věci z IKEA jmenují, tyjo nějaký pax, co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2029
17.4.18 09:55

Zlatá Ikea, v prosinci jsme se stěhovali, já byla v 9 měsíci, přítel byl hodně v práci a navíc ještě ve starém bytě v úplně jiném městě a tak všechno bylo na mě. Naštěstí byly potřeba jen drobnosti jako komoda, křeslo, taburet, deky, koberec, příbory, skleničky, noční stolky apod. Všechno jsem objednala přes Ikea e-shop, doprava mě vyšla na tolik, kolik bychom stejně na benzínu projeli kdybychom se tam vypravili. Věděla jsem jakou čekat kvalitu. Vše mi dovezli, vynosili do bytu. Obývák jsem doladila stolečky z Tchiba, polštářky z Tesca a všichni mi to chválí. Myslím, že je to každého věc, jsme mladí, konečně jsme po těch x letech strávených po podnájmevh ve svém. Každý nějak začíná… :), nedovolila bych si někoho kritizovat. Byt obvykle lidé zařizují podle finančních možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
17.4.18 10:05

No mě je upřímně úplně jedno zda má doma někdo nábytek z Ikea, nebo ne. Ani to nepoznám a nezkoumám. Snad tam chodím kvůli těm lidem a ne kvůli tomu zda mě se tam líbí. Nechápu lidi co řeší co kdo má doma a odkud to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.4.18 10:07
@Mishelllll píše:
Najde se někdo se stejným názorem?…Mám pocit, že lidi přestávají být originální, kam se kouknu, všude samá Ikea. Mluvím hlavně o nábytku, to už nikdo nechce mít originálně zařízený byteček nebo domeček, aby když do něj někdo přijde, tak uslyší…wau to je nádhera, kde jsi to sehnala, apod. Kdežto teď kamkoliv přijdu, tak mě čekají stále ty samé věci, které na vás na první pohled křičí IKEA!!! To se to opravdu všem tak líbí…být tak stejní. Miluju originalitu a když někam přijdu hned koukám jak to tam vypadá a co to o člověku vypoví a proto jsem možná proti tomuto řetězci tak strašně zaujatá…ale zajímá mě, jestli to má taky někdo tak. Protože zatím se setkávám jen se samými ikeáckými nadšenci :think: :D

nejses sama, taky se mi Ikea prici, i kdyz teda mam z ikei postel a jednu komodu. S obojim jsem spokojena. Ale obyvaci pokoj mam z masivniho palisandroveho dreva ve stylu anglicky kolonial. Konferencni stolek je z indonesie, taky palisandr. Je fakt, ze to u mne vypada hodne jinak :D Jsem tomu rada, nesnasim uniformitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.4.18 10:12

@K92

nedovolila bych si někoho kritizovat. Byt obvykle lidé zařizují podle finančních možností.

:palec: :palec: Také to mám takhle. :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
kytkalenka
17.4.18 10:30

My mame satnu, detske pokoje, kuchyn Ikea. Libi se mi ze si muzu nakombinovat ruzne velikosti i design dvirka podle sebe. Za par let vymenim dvirka treba u kuchyne a bude jak nova. Loznici mame Hülsta a na to ze stala co zbytek dohromady tak uplny zazrak to neni. Me se zase nelibi Kika, mame z nic neutralni sedacku ale jinak je to az moc preplacane.

• Citovat
  • Upravit
21593
17.4.18 10:50
@K92 píše:
Byt obvykle lidé zařizují podle finančních možností.

nerekla bych, ze to je uplne tak. Hodne lidi nema tu predstavivost, nema zajem se tim zabyvat, jak by se to dalo udelat jinak, nema vyvinuty vlastni vkus a necha se vest tim, co maji vsichni ostatni doma. A kdyz maji vsichni doma ikeu, tak i on bude mit ikeu.

Ono to mimo jine souvisi i s tim konzumnim stylem zivota. Myslim, ze i sama ikea sveho casu hlasala, ze jejich nabytek je zamyslen na 3-5let max, pak si prece koupis novy moderni. Super, to je ten „spravny pristup“, jen at zivotni prostredi upi a narika, hlavne ze mame doma kazde 3 roky modernu.

Koupit si na miru vyrobeny nabytek ze dreva stoji majland. O tom zadna. Ne kazdy na to ma, ale existuje prece neco, cemu se rika UVER. A kdyz se rozpocitaji naklady takoveho nabytku na cely zivot, tak bych si dovolila tipnout, ze to vyjde levneji, nez kazdych 5 let kupovat novou ikeu. Dale, masivni dreveny nabytek z jednoho kusu prezije i stehovani, zatimco ikeacky nabytek se jen tak rozmontovat a zase smontovat neda, bez toho, aby nebyl cely rozviklany.

Ale to si holt musi kazdy promyslet sam, do ceho a jak chce investovat sve penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
17.4.18 12:18

Tak IKEA má luxusně zpracované úložné prostory, ať to jsou skříně pay, kde si člověk nakombinuje vnitřek dle svého, tak tedy vnitřek kuchyní je výborný, co se mi líbí, je ta variabilita, i když skončí výroba jedné řady, da se doplnit nástupcem a vesměs to není poznat. My po čtyřech letech rozšiřovali část kuchyně a úplně bez problémů nám pasuje jiná řada.
Někdo tu psal o té rozloze, ano, pokud tam člověk párkrát nezabrousil, je většinou nucen projít celý obchodak, já už rovnou jdu cíleně, i když před časem na cernaku prestavovali a to jsem byla vedle, ale zase už vím kudy to zkrátit ať nemusím procházet všechno, to je bohužel marketing, stejně jsem byla ztracená kdysi v kika a už tam nepachnu, do Lutzu jsem se neodvazila.
Jinak mi je srdečně jedno co má kdo doma za nábytek, ono čekat na nábytek od truhláře taky není kolikrát ok a že znám ze svého okolí pár lidi které truhlář vysplouch, rozdelal práci a nedodelal, další řemeslník se do toho moc nehrnul, nechtěl dodělávat práci po jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
17.4.18 12:39
@Burj Chalifa píše:
asi je anonymka podělaná strachy, že na ni IKEA vyšle vraždící komando :mrgreen:.Zakladatelko, to nemáš koule se pod takovou banální diskusi podepsat? ;)

Spíš letáky, celou haldu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56276
17.4.18 14:42
@warita píše:
nerekla bych, ze to je uplne tak. Hodne lidi nema tu predstavivost, nema zajem se tim zabyvat, jak by se to dalo udelat jinak, nema vyvinuty vlastni vkus a necha se vest tim, co maji vsichni ostatni doma. A kdyz maji vsichni doma ikeu, tak i on bude mit ikeu.

Ono to mimo jine souvisi i s tim konzumnim stylem zivota. Myslim, ze i sama ikea sveho casu hlasala, ze jejich nabytek je zamyslen na 3-5let max, pak si prece koupis novy moderni. Super, to je ten „spravny pristup“, jen at zivotni prostredi upi a narika, hlavne ze mame doma kazde 3 roky modernu.

Koupit si na miru vyrobeny nabytek ze dreva stoji majland. O tom zadna. Ne kazdy na to ma, ale existuje prece neco, cemu se rika UVER. A kdyz se rozpocitaji naklady takoveho nabytku na cely zivot, tak bych si dovolila tipnout, ze to vyjde levneji, nez kazdych 5 let kupovat novou ikeu. Dale, masivni dreveny nabytek z jednoho kusu prezije i stehovani, zatimco ikeacky nabytek se jen tak rozmontovat a zase smontovat neda, bez toho, aby nebyl cely rozviklany.

Ale to si holt musi kazdy promyslet sam, do ceho a jak chce investovat sve penize.

zadlužovat se zbytečně kvůli nábytku? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
17.4.18 14:49

Děkuji za reakce…některé se sice stočili jiným směrem…nebo si je spíš někdo poupravil podle sveho, ale nevadí…pár lidí mě pochopilo a ví o co tu jde. Mějte se krásně a ať máte spoustu inspirace do dalších dní :mavam: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák