Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký večer přeji. ![]()
Ráda bych od vás slyšela názor na naši (mou) situaci. S přítelem budeme 2 roky, když jsme se seznámili, stavěl si rodinný dům, s tím, že by chtěl, abych v něm po postavení bydlela s ním. Zní to krásně, že, každá by si přála přijít do hotového, že..
To jsou slova okolí..
Jenže..baracek se dostavil, hodně jsem příteli pomohla s vybavením a přišlo na stěhování. Hůř jsem si zvykala na nové prostředí, mini vesnice, nikde zadní přátelé, rodina.. padla na mě trošku z toho všeho úzkost. Partner má od domů celou rodinu do 5minut, kamarády kolem ![]()
Ale co mě na všem točí a mrzí nejvíc jsou jeho rodiče. Pomohli mu se stavbou a teď si zřejmě dělají na dům nároky tak, že se do všeho pletou, vše chtějí diskutovat a tchán chodí denně na návštěvy. Jelikož jezdím z práce okolo 6h(mám horší spoje, práci jsem si zachovala, i přes dálku) a tchán hned na to přijde každý den okolo půl 7, vykládá to samé, všechny pomluvi, zkritizuje a v 8 odchází. už mě tam netěší vůbec nic.. soukromí žádné, z práce v nemocnici jsem už tak unavená, čas na sebe 0, na partnera začínám být skareda, jsem vyždímana a nešťastná:roll:
Už nevím, kam dal
Příteli každodenní návštěvy otce nevadí? Mluvili jste o tom spolu?
No myslím, že ne každá chce přijít do hotového, ona ti tam totiž pak nepatří ani klika od dveří a můžeš se tam cítit jako ty- rozhodně ne jako doma.
Promluvila bych si s přítelem a podle toho se zařídila.
Pokud se nedokáže s otcem dohodnout na tom, aby to takhle neprobíhalo, tak bych zdrhala, tohle může být jen horší.
Zkus to vysvětlit nějak citlivě partnerovi, jsou to přecejen jeho rodiče… Ať je požádá on, že v týdnu potřebujete nějaký čas také pro sebe, odpočinek atd a navrhněte termín návštěvy…
@SussieS přítel se tomu smeje, prý je jeho táta něco jako jeho bratr ( otci je 70let), sám rodiče navštěvuje taky cca každý den. Ale prý vždy kvůli něčemu důležitému - jednou pro kladívko, pak pro drát, pak jen na chvíli pokecat..
když jsem mu řekla, ze takhle si my dva domov nikdy nevybudujeme, když do všeho budou zasahovat jeho rodiče a ze se raději odstehuji, tak řekl, ze to ví, ze je to špatně, ze začneme znovu.. rodičům řekl, at se do nás nepletou.. První 2 dny byli uraženi a třetí opět přišli „pokecat“ ![]()
@Deni90 Cítím vzájemnou velkou fixaci. Obávám se, že to lepší nebude…
Začala bych asi dost nahlas protestovat… A pokaždé, když bych přišla domů a tchán seděl na návštěvě, ihned bych se vytočila na podpatku a odešla…třeba na čaj, kafe do hospůdky, nevím, zkrátka dokud by tam byl, nevracet se.
A pokud to přítele netrkne atchána taky, asi bych balila kufry. Až jednou budete mít děti, bude to nesnesitelné, tcháni budou o to častěji u vás..
Vymezte jim den, uvař s úsměvem kavčo a něco k tomu, oni lépe pochopí, že jiný den potřebuješ zase pro sebe. Čím dříve je to naučíte, tím lépe. Nebo si dejte vlastní program, třeba kino, bazén, restaurace, kolo atd. Prostě nebudete doma.
A nebo se nechte trochu načapat ![]()
@pannda akorát ze z domu vycházím o půl 6 ráno a přicházím v 6h večer, tak už bych si nejraději jen v klidu udelala veceri, sedla, lehla.. někam pak ještě chodit, to už ani nemám energii ![]()
@dedrichov píše:
Vymezte jim den, uvař s úsměvem kavčo a něco k tomu, oni lépe pochopí, že jiný den potřebuješ zase pro sebe. Čím dříve je to naučíte, tím lépe. Nebo si dejte vlastní program, třeba kino, bazén, restaurace, kolo atd. Prostě nebudete doma.
A nebo se nechte trochu načapat
Neblbni, to už se tchána tuplem nezbaví ![]()
@dedrichov nacapat
tchán je hrozný zvedavec, tohle by ho neodradilo..
@SussieS je to tak, rodiče nejen má nej, stejně tak i on na ně…
Uz nikdy bych neobětovala místo, kde jsem šťastná chlapovi. Tím myslím i to, že bych nebyla v místě, kde jsem nešťastná jenom kvůli chlapovi, na to se mám moc ráda. Jednou jsem si to zkusila a nikdy více, i kdybych měla „obětovat“ vztah.
Stejně to mezi vás vrazí klín a lepší to nebude, to mi věř. Oni to změnit nechtějí a tebe zřejmě neberou vážně, vždyť ses jenom přistěhovala do hotovýho že, tak co bys chtěla víc
Vyřeš to dokud nemáte děti a větší společný majetek.
Taky jsem se stěhovala do hotového… teda nebyla tam kuchyň, tu jsem si mohla nechat vyrobit podle sebe. zezačátku to byla pohádka, postupně byl problém skoro se vším. nikdy více.