Vůbec si přes Vánoce neodpočinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2054
22.12.13 21:48

Je to určitě normální mám to taky, příští rok bude líp, jestli tě to uklidní tak celé moje vánoční pečení se malý (18m) máchal ve dřezu, stačila vařečka a hrnek s vodou a měla jsem klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
22.12.13 21:48

Mám to podobně. mám 3 týdení mimčo a3letou holku… 3letá přes den nespí, žárlí na mimino a dělá brajgl, mimino spí přes den jen vkočáru cca 3 hodiny, jinak vubec. poslední 2 dny by jen visel na koze… do toho manželovi je bklbě, takže ještě koem něho lítat :nevim:
náš dnešní den vypadal takhle - vstát, udělat kakao, zatopit, dát prát prádlo, nakojit, pohrát si s malou, uvařit, dáýt m, alý oběd, nalkojit, umýt nádobí, pověsit prádlo, dát prát další, poklidit, nakojit, oblíct děti a sebe a jít ven, nakoupit, přinést si dříví, nakoji¨t, dát malý sváču, pověsit prádlo, začít chystat večeři, nakojit, dodělat večeři, vykoupat děti, uklidit hračky… do toho průběžně bavit malou, přebalovat, litovat mnžela, chovat mimino, přikládat do kotle, neustále mít malou na očích, protože žárlí a nevim, co jí napadne… ted kojím a vzpomnela jsem si, že jsem ještě nejedla… :nevim: takže chípu, jak ti je, ale věř, že může být hůř :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.12.13 21:49
@Anonymní píše:
Anonymní proto, že mi to přijde citlivé a asi i trochu jako selhání. Že si každý ty svoje děti užívají, ňuňají, mají ten svůj klídek, to domácí útulno a já bych ho nejradši strčila do krabice a poslala někomu na dobírku :DAsi na mě doléhá pořád to „vánoce - klid - odpočinek - pohoda“ jede to ze všech stran a já pořád dokola tu únavnou rutinu.
ále houby :)
nejdůležitější útulno musí být v duši.. smiř se s tím že máš akčňáka, přijmi to a podnikejte zimní výpravy za dobrodružstvím ven.. pozorovat světýlka v oknech a tak je lepší relax než pohádky v tv :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
22.12.13 21:49

Já mám 2 děti 6 a 3 roky a je to lepší než co to bylo loni. Už si spolu zahrají a dokonce vydrží i u pohádky. binec neřeším, radši odpočívám a užívám Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
22.12.13 21:50
@Anonymní píše:
Anonymní proto, že mi to přijde citlivé a asi i trochu jako selhání. Že si každý ty svoje děti užívají, ňuňají, mají ten svůj klídek, to domácí útulno a já bych ho nejradši strčila do krabice a poslala někomu na dobírku :DAsi na mě doléhá pořád to „vánoce - klid - odpočinek - pohoda“ jede to ze všech stran a já pořád dokola tu únavnou rutinu.

Tak já si třeba malovala, že své dítě nebudu plácat ani na něj nebudu křičet. Ha, ha, ha. Taky to na mě někdy dolehne, kdy jsem na něj hnusná, protože mě vytočí, a pak mi to je samozřejmě líto. Tyhle pocity máme všechny, aspoň myslím. Není to ostuda. Je dobře, že si to uvědomuješ. A hlavu vzhůru. To je jen reklama na Vánoce, že je všude klídek. Přitom si myslím, že většina matek je přes Vánoce strhaná, nejdřív peče, uklízí, pak vyvařuje, jo, ještě shání dárky. Pak celá strhaná sedne ke stolu a pak to ještě musí všecko poklidit. A do toho věčné návštěvy. No já teda žádnou pohodu v tomhle nevidím. :D
A neboj, dneska byl už o něco delší den, na Nový rok to dělá 5minut, na Hromnice už bude delší o hodinu. Máš depku, dny jsou krátké, doma máš šídlo, do toho ty Vánoce, uvidíš, bude líp. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
22.12.13 21:53

@atominnka To znám já to měla před 3 lety na vánoce to samé i s tím dřívím a ještě poklízet psy a kolikrát jsem měla na sobě vršek od pyžama celý den a večer jsem přemýšlela jestli je ráno nebo večer :mrgreen: ale přešlo to a už je líp, děti trochu vyrostli a je to lepší a lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
22.12.13 21:53

Zakladatelko a ostatni " zaprahnute" maminy, soucitim s vami ackoli ja to tak nemam a ani bych uprimne nechtela :-( a moje vanoce? :-) upeceno mam linecke, rohlicky a perniky, to staci, uklizim cely rok, tak no stres na vanoce, na zaclony mi nikdo necumi, ani ja na navstevach a pro uplnouu pohodu jezdime k nekterym z rodicu a oni jsou navic radi ze nas muzou pohostit a uzit si vnucku, tak se tesim na pohadky a punc :-) nedelejte si to slozite :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
22.12.13 21:54

A máš doma přes svátky chlapa? Odevzdej mu dítě a i úklid tě bude bavit víc. Nemám to až tak jako ty, ale občas šílím z toho stereotypu, hlavně teď přes zimu. A Vánoce jsou ideální čas k tomu, že to na tebe dolehne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@Anonymní píše:
díky, pomáhá mi to, že mi někdo rozumí, on občas člověk prostě má už všeho dost. Já mám ráda, když je doma normálně poklizeno a teď na vánoce i nějaká ta výzdoba, ale to mě docela nabíjí energií. Štve mě to vytírání a zametání 5× denně pod jídelní židličkou, praní, otírání a všechny tyhle práce pořád dokola a nikde to není vidět. Někdy člověk ten nadhled prostě ztratí a už mu stačí malinko aby vypěnil. :oops:

tak v tomhle ti rozumím velmi, vím jaké to je mít doopravdy živé dítě, takové co se v 18 měsících dostalo za tři zipy do kabelky pro ibuprofen než jsem hřála minutu mlíko na kaši v mikrovlnce…atd atd atd..divím se že nejsem šedivá z něj..ale fakt je to ted o něco lepší v těch 4..no pevný nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6032

Mám taky chlapečka stejného věku a asi i povahy. Do toho čekám druhé mimino - v březnu. Naprosto tě chápu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sai
149
22.12.13 21:58
@Anonymní píše:

Pošli ho na dobírku k nám, mám to stejný, dokonce i stejně starej, ve dvou si vyhrajou líp:-D
Nee vážně… Přišlo mi, že do posledního bodu popisuješ mé dítko… Sotva se uklidí jeden kout, v druhým už je bordel:-) holt prostě já to beru tak, že buďme rádi za divočáky, kdyby seděli v koutě, tak by se nám to taky nelíbilo :kytka: oni to umí vrátit jinak :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
22.12.13 21:59

Měla bys to vidět dnes u nás! :lol: Jedno dítě vstalo s řevem v 5, vzbudilo druhé a možná i půl paneláku! Chlap odjel na stavbu, nutně spěchal-podezírám ho, že prostě utekl :lol:

Když nekňourala až řvala jedna, dohnala to druhá… já tady finišovala s cukrovím, kynuly vánočky, utíkaly kroupy po sporáku a připalovala se slanina :mrgreen:

V 9 ráno už jsem byla tak na nervy, že jsme musely prostě ven… tam se to trochu zklidnilo, ovšem cestou domů padla na starší pochopitelně únava a jelo se nanovo… podařilo se mi to tu zkoordinovat a donutit ke spaní až kolem 3. odpoledne, tím pádem usnuly zas až před chvílí :roll: :)

Poslední dny to bylo lítání, pečení, vaření, úklid… na děti jsem převážně sama, tak jsem na leccos zvyklá, ale dnes se to nějak za posledný dny nakupilo a měla byste vidět, jak to tu vypadalo… to ke zvládnutí situace mělo hódně daleko :mrgreen:

Příští rok bude určitě líp :palec:, pokud nepřibyde druhé :P

Držím pěsti, ať si to užijete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
22.12.13 22:02

Nenapekla jsem, úklid jsem řešila dnes navečer (horní část domu) a zítra (spodní část domu), štědrovečerní večeře bude, dárečky téměř zabaleny a NO STRESS. Jsem zvyklá na sterilní bílý dům beze smítka a vše na milimetr na svém místě, tak to na mě občas padne, jak to tu s dítětem vypadá, ale prdím na to. Bude to tu uklizené, pěkné, chaotické, cukroví od maminky, výzdoba bude a brouček bude šplhat po všem v dosahu a já budu nevyspaná a je mi to fuk a fuck :lol:.

• Citovat
  • Upravit
11592
22.12.13 22:05

Jo, když se někdy kouknu kolem, tak si říkám- bordel v bytě- šťastné dítě :) Odejdu z místnosti do nějaké, kde to není tak strašné, to taky pomáhá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
22.12.13 22:11

Mám dvě děti, 20m a 8týdnů. Upřímně musím říct, že letos jsem toho zvládla víc, než kdykoli předtím. Mám napečeno, že nevím, komu to nacpu :lol: v rámci možností uklizeno, zítra ještě teda jedu k našim upéct vánočky, pak domů udělat salát a pak ještě k manželovo dědovi, ale to už bude pohodička, těším se, až 24 ustrojíme stromek, co na něj prcek řekne, na dárečky a tak, přeci jen to vnímá víc, jak loni. No a pak budou ty pohádky, kakao a cukroví :jazyk: Nevím, proč by si maminky nemohly udělat ten hezkej vánoční klídek. Mimčo bude snad spinkat a starší si, pravda, vcelku vystačí sám, může se povalovat se mnou nebo si tu s něčím hrát, zavřu nás do obýváku a je to :mrgreen: (upozorňuju, že mám opravdu velmi živé a vzteklé dítě, jen si to prostě užívám, jednou na to budu ráda vzpomínat :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí