Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@skoromamuška píše:
Když jsem naposledy zapoměla zavřít dveře na záchod tak si v něm malý namáčel piškoty, jo a týden předtím tam míchal vodu ovladačem od TV takže KLÍÍÍÍÍD…
@sonam píše:
Zavriet dvere nepomoze vzdy, maly si otvori a kluce sme schovali, aby sa niekde nezamkol. Ked je chvilku ticho, mozem si byt takmer ista, ze mi rozbalil toaletak, hodil ho do zachoda, vybral a porozbaloval vlozky, vybral ozehlene veci zo skrin, pripadne si robi trampolinu z postelesamozrejme ho priebezne kontrolujem a vacsinu dna sa mu venujem, ale je sikulko
minule sme boli doma OBAJA s manzelom a maly nam prepol trubu, kde sa pieklo kura, na 280 stupnov bez toho, aby sme si to vsimli.
U nas teda funguje telka, vtedy rychlo nieco porobim, tiez maly rad pomaha, vtedy je dobry, vykladame mycku, zameta, utiera handrickou, vesiame pradlo a pod. Ale tiez musime chodit von, inak je nevybehany a vystraja.
Co sa tyka Vianoc, vypustila som vacsinu pecenia, urobime s manzelom len polievku, rybu, salat, a nazdobime stromcek. Mam len dva kolace. Na upratovanie sme sa vykaslali.
Věřím, že už je dneska zakl. líp
a v nouzi nejvyšší spoléhám na alkohol, ten nezklamal nikdy ![]()
@Granda píše:
Záchod bohužel zavřít nemůžu, jsou tam potkani a neni tam skoro okno, takže tma. A byli by chudáci celý den ve tmě. K veceru je to lepší, to jim zavřu a rozsvitim. Ale na potkanech má wc kočka. Takže je to nerealny. A v kuchyni dcere nemáme.
Tak v tom případě si musíš porovnat priority. Jestli budeš vytvářet pohodu potkanům, nebo se stresovat s otevřeným záchodem - který bych mimochodem nesnesla nezavřený, i kdybych děti neměla.
A co chlap… já když padám na hubu, tak pomůže, uklidí aspoň roztahané hračky… NEmám sice tak akční dítě, ale druhá mladší mi dává od narození taky dost zabrat a teĎ má zase nějaký období… nějak jsem si asi zvykla.
Ale já si dva dny odpočinu, budeme u našich a u manželových rodičů, tak si děti rozeberou dědové a bábičky ![]()
Jojo, vsechny to zname. Ja pravidelne jednou denne ignoruju tak minimalne 20minut obe deti I binec doma a neco si ctu a piju caj. Jinak bych z toho zblbla. Az prestanu kojit, tak to vidim vecer na panaka:-)
@hanka.br. píše:
Tak v tom případě si musíš porovnat priority. Jestli budeš vytvářet pohodu potkanům, nebo se stresovat s otevřeným záchodem - který bych mimochodem nesnesla nezavřený, i kdybych děti neměla.
Tak jednou jsem si je vzala na starost, tak se o ne postaram. Ne ze potřebují mít zavřeny záchod, tak prostě bude i kdyby meli potkani oslepnout…
To radši vyhodim štětku ![]()
@Anonymní píše:
Tak už je zase líp![]()
Dopoledne jsme byli na procházce a spojili to s obědem v restauraci, po obědě malej 3 hodiny spal, tak jsem si řádně nalila vaječňáku a taky na hodinku usnula a koukala na kousek nějakého amerického vánočního filmu. Odpoledne přijel manžel a pak jsme dávali stromeček do stojánku a dala jsme vařit brambory, uvařila brambory na salát, malej sice pořád pobíhal a mám rozdrobený cukroví po sedačce, ale už to není takovej psychickej amok jako včera. Pak malej vydržel asi 20 minut v řidličce a jedl hrozny a koukáme na Dařbujána a Pandrholu.
Už je líp, ale v ty krizový dny by člověk utekl na Sibiř.Teď se už půl hodiny kluci spolu koupou a pak půjde prcek spát. Já udělám salát, manžel ozdobí stromek.