Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
MisaHanuska píše:Nikimu píše:Samuel z ní k Danielovi moc hezky
Holky omlouvám se,že se vám tu tak vkrádám ale s přítelem řeším obdobnou situaci. Naše první dítě je Daniel,ale on chtěl pořád Damiána..tak bylo po mém! Jenže ted vyrukoval s tím,že tentokrát bude po jeho..kluka budeme mít Samuela nebo Dominika,ale s tou holkou......on chce Julii..jako já tomu jménu pořád nemůžu přijít na chut..líbí se mi Terezka,Nelinka,Sarah (říkala bych ji Sárinka) ale on točí jen o JULII..ted dokonce začal točit s jménem Amber („embr“) pořád si říkám jak bych ji říkala zdrobnělinama.. „embí“?holky co myslíte vy?
A co se týká té holčičky, tak ta Julinka mi přijde teda o moc snesitelnější než Amber. Můj kamarád se s Julinkou taky dlouho nemohl srovnat, ale jeho drahá polovic si nedala říct, tak to vyřešil po svém a malé neřekne jinak než Gigi
![]()
![]()
Gigi je kráásný ![]()
PetiteFillette píše:Nikimu píše:S přítelem jsem měla taky problém. Chtěl Lumíra, toho jsem rázně zatrhla, tak si vymyslel Zdeňka. Ze začátku jsem nebyla až tak proti, ale čím častěji jsem si to jméno opakovala, tím víc se mi protivilo. Jenže on si pořád stál za svým. Tak jsem mu vysvětlila, že prostě nemůžu dát svému dítěti jméno, které se mi pomalu ale jistě začíná hnusit. Že mu tak prostě říkat nechci, nechci mít odpor ke jménu svého dítěte. Nakonec to pochopil a začal být přístupný debatě.
Holky omlouvám se,že se vám tu tak vkrádám ale s přítelem řeším obdobnou situaci. Naše první dítě je Daniel,ale on chtěl pořád Damiána..tak bylo po mém! Jenže ted vyrukoval s tím,že tentokrát bude po jeho..kluka budeme mít Samuela nebo Dominika,ale s tou holkou......on chce Julii..jako já tomu jménu pořád nemůžu přijít na chut..líbí se mi Terezka,Nelinka,Sarah (říkala bych ji Sárinka) ale on točí jen o JULII..ted dokonce začal točit s jménem Amber („embr“) pořád si říkám jak bych ji říkala zdrobnělinama.. „embí“?holky co myslíte vy?
Ovšem kamarádka to štěstí na chápavého manžela neměla, tak to vyřešili losováním. Každý 2 jména do klobouku a co vytáhli, to dali. Na to já bych neměla žaludek, prostě bych to prohlášení o jméně nepodepsala. A to jsem taky příteli řekla. Že Zdeňka mu nepodepíšu a basta.
Tak v tomhle já mám zase chápavého přítele..a vím že kdyby miukápla i slzička tak bych nakonec dosáhla svého..jenže mi to příjde nefér abych si pokaždé vydupala to své jméno
asi to bude ta Julinka..jako mě se to jméno vyloženě nehnusí..ale prostě nesedí mi na to dítko naše v břišku
no co třeba to bude kluk a máme vyřešeno
jinakco se týčeLumíra a Zdenka..tyhle jména v rodině máme..a taky bych jim ais nepřišlana chut..koukám,že jste nakonec vybrali krásné jméno ![]()
Nikimu píše:PetiteFillette píše:Tak v tomhle já mám zase chápavého přítele..a vím že kdyby miukápla i slzička tak bych nakonec dosáhla svého..jenže mi to příjde nefér abych si pokaždé vydupala to své jménoNikimu píše:S přítelem jsem měla taky problém. Chtěl Lumíra, toho jsem rázně zatrhla, tak si vymyslel Zdeňka. Ze začátku jsem nebyla až tak proti, ale čím častěji jsem si to jméno opakovala, tím víc se mi protivilo. Jenže on si pořád stál za svým. Tak jsem mu vysvětlila, že prostě nemůžu dát svému dítěti jméno, které se mi pomalu ale jistě začíná hnusit. Že mu tak prostě říkat nechci, nechci mít odpor ke jménu svého dítěte. Nakonec to pochopil a začal být přístupný debatě.
Ovšem kamarádka to štěstí na chápavého manžela neměla, tak to vyřešili losováním. Každý 2 jména do klobouku a co vytáhli, to dali. Na to já bych neměla žaludek, prostě bych to prohlášení o jméně nepodepsala. A to jsem taky příteli řekla. Že Zdeňka mu nepodepíšu a basta.asi to bude ta Julinka..jako mě se to jméno vyloženě nehnusí..ale prostě nesedí mi na to dítko naše v břišku
no co třeba to bude kluk a máme vyřešeno
jinakco se týčeLumíra a Zdenka..tyhle jména v rodině máme..a taky bych jim ais nepřišlana chut..koukám,že jste nakonec vybrali krásné jméno
Děkuju ![]()
mě je vždycky strašně líto, že nikoho nenapadne mít doma Tamarku.. přitom to je tak krásný jméno.. =)
Tak na něj nemusí přece volat Same, ale třeba Semi. S těmahle ne uplně klasicky českýma jménama se dá krásně hrát
I když u té naší Aninky to jde taky moc hezky ![]()
MisaHanuska píše:
Tak na něj nemusí přece volat Same, ale třeba Semi. S těmahle ne uplně klasicky českýma jménama se dá krásně hrátI když u té naší Aninky to jde taky moc hezky
No právě..úplně si představím jakvolám „samí“..na malého taky volám „Daný“ jako ti chlapi mají furt nějaké problémy ![]()
Jo jo, to je pravda, že mají. My třeba nemůžeme mít Honzíka, protože se přece tak nejmenuje,jmenuje se přece Jan. A s Pepíkem je to to samé
![]()
My měli o jméně jasno hned druhý den poté, co jsme se pohlaví dověděli z plodovky. Já měla nápad a manžovi se naštěstí líbil. Ale stejně když jsme pak rodině manžela říkali, že to bude holka, chtěli pro ni vybírat jméno…
. Tak jsme řekli, že je vybráno a šmitec…
. Příště to uděláme stejně. Ale je fakt, že by mělo jméno a příjmení spolu ladit… My máme dlouhé příjmení, takže automaticky vypadla z výběru všechna jména s víc jak dvěma slabikami…
PetiteFillette píše:jizvíková píše:A prababička mu říká oběma jmény, že jí to pořád ještě leží v žaludku?PetiteFillette píše:petite a co já slyším na Kryštof Felix …prababička pořád žvaní, že felix je kočkaVeruš1 píše:Tak mě taky trochu zamrzelo, když mi dobrá kamarádka řekla, že jménem Vendula chci asi svýmu dítěti zkazit život. A na Jindru se tváří 99% lidí divně. Moje máti se mi snažila naznačit, že když končí jméno na CH a příjmení na CH začíná, že jsem blbá, když chci takové dát. Byla rychle uzemněna, a to spolu máme hezký vztahy. Ale co..jsem ráda, že jsme se konečně na něčem shodli s přítelem a ostatní ať mi vlezou na hrb. Rozhodně bych kvůli okolí naše rozhodnutí nezměnila.
Na každé jméno se něco najde a ne každému se bude zamlouvat a je jedno, jestli si jméno vymyslíte nebo to bude klasický jméno, ne každému se zavděčíte. Nicméně si myslím, že rozhodnutí o jménu je věc jen rodičů a ne okolí. I když já se přiznám, že mně názor pár lidí z okolí zajímá, ale jen lidí, kterých já sama si vážím, ostatní jsou mi putna
prababička mu říká petříku ![]()
u nás to bylo dost obdobné..když jsme oznámili náš výběr, tak se všichni zhrozili a začali nás přemlouvat, ať to ještě zvážíme a ať si to rozmyslíme..postupem času se to stupňovalo a bylo to opravdu už dost na hlavu..někteří to dováděli do takových krajností, že dítku budou stejně říkat podle svého..o to se i po porodu pokusili, ale to už jsme zakročili..
příště se jméno určitě dozví všichni až po narození.
S nikym jsme o tom nediskutovali. Jmeno jsme poprve tajili, coz asi bylo dobre, podruhe jsme si neco malo vyslechli - ale zadna hruza. Nemyslim si, ze by do jmena ditete meli co mluvit prarodice. kdyz nam navrhovali nejaka jmena, tak jsem jim rikala „kdyz jste chteli mit josefa, tak jste si meli poridit vic deti“ ![]()
Děkuji za ohlasy. U nás je to ještě složitějším tím, že máme (tchýně má na zahradě) psa Miu
býváme tam tak jednou do měsíce… alleeeee.. to jméno se manželovi líbilo od začátku…takkžee. No psovi ted říkáme RIO
a malá bude Mia..oni si za nějaký ten pátek zvyknou
A do porodu mlžíme ![]()
Když jsme oznámili že první bude Sebastián špatně to nesla nejvíc manžela babička,prý proč nedáme něoc normálního…
švagrová taky rejpala proč endáme třeba to či ono…no nedala jsem se když jsme u druhého oznámili že to bude Oliver už to nikdo nekomentoval
a ted jsem zěvdavá jeslti bude třetí opět kluk jsem někde nic mi do oka nepadlo
tak moc doufám v holčičku ta bude asi Sofinka
PetiteFillette píše: Řekla jsem jim všem hooodně dopředu, že nás ničí názor nezajímá a pokud se jim jména, která vybereme nebudou líbit, ať si to nechají pro sebe, jinak budu zlá a stejně s tím nic nenadělají, protože je to jenom naše věc. Nikdo pak neměl odvahu říct ani pumpičkamate moc krasny jmena! jinak ja si vzdycky delala to ,co jsem uznala za vhodny ja-to byly boje s mati!!!
Prilis netypicke jmeno muze v jistem veku dite trochu vyloucit a udelat z nej terc posmechu pro vsechny Anicky, Honziky a podobne. Pred mnoha a mnoha lety jsem poznala cikane jmenem Kevin. A na zakladce byla holka, u ktere jsem predpokladala, ze Jessica je jen prezdivka. Je videt, na co matky koukaly v tehotenstvi ![]()
Jinak ne ze bych to odsuzovala, to ne, ale vseho s mirou…