Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PaníBovaryová píše: úplně tě chápu. Myslím si, že to není fér a ani pěkné od nich.
Nejsmutnější je, že to nevidí nebo nechce vidět ani manžel. Když doma nadhodim tohle téma je hned oheň na střeše. Přitom on by se pro ně rozkrajel.
@janickaIII píše:
Ty jo, tohle nepochopím. Proč dělali rozdíly mezi syny? Je některý na okraji společnosti nebo je nějak podvedl apod.?
To byli zetove. No je fakt, ze mama a ta jeji sestra, jejiz deti mela babicka celkem rada, otehotnely pred maturitou, coz babicka tezce nesla. Treti dcera otehotnela az po maturite
No a muj otec byl docela agresivni clovek (zmenil se az po rozvodu s mamou, kdyz si nasel jinou pani). Manzel druhe dcery taky nebyl svatousek, ale byl o neco lepsi. No a manzel treti dcery je ukazkovy zetak, strasny vzornak ![]()
Edit: ted si uvedomuju, ze pred babickou asi nikdy agresivni nebyl. Spis ji vadila jeho povaha - byl free a uprimne rikal, co si mysli.
Příspěvek upraven 22.12.20 v 22:25
@janickaIII píše:
Nejsmutnější je, že to nevidí nebo nechce vidět ani manžel. Když doma nadhodim tohle téma je hned oheň na střeše. Přitom on by se pro ně rozkrajel.
takové věci nesmíš říkat natvrdo. Lidé neradi vystupují ze svého zajetého. Můžeš se jenom opatrně správně ptát, ať si na to přijde sám.
@janickaIII píše:
mě to hrozně mrzí kvůli našim dětem. Když vidím, že každé prázdniny jsou druhá vnoučata u nich, berou je na nejrůznější výlety, do muzeí apod. a naše děti je za těžko jednou za 3 měsíce pohostit aspoň domácí babovkou.
Musí být domácí?
@Janča6 píše:
Rikala, ze je jeji povinnost mit rada svoji mamu, protoze je to jeji mama. Ja ji uz v detstvi rikala, ze je to blbost, ze ja mam rada lidi podle toho, jak se chovaji. Ne podle toho, kdo jsou.
city nepodléhají povinnostem. To, o čem máma mluvila je jenom respekt. Kdyby ji měla ráda, řekla by - mám ji ráda, je to moje máma bla bla…
Naštěstí je doba, že už i děti vyjádří rodičům, když se jim jejich chování nelíbí a proč a neriskují zavržení společností. Většinou ![]()
@Venetia píše:
Musí být domácí?
Samozřejmě, že nemusí
může to být i kus starého chleba. Prostě když k nim jednou za 3 měsíce přijedeme na návštěvu, protože oni mají konečně čas, abych nemusela sebou brát jídlo a pití.
@PaníBovaryová píše:
city nepodléhají povinnostem. To, o čem máma mluvila je jenom respekt. Kdyby ji měla ráda, řekla by - mám ji ráda, je to moje máma bla bla…
Naštěstí je doba, že už i děti vyjádří rodičům, když se jim jejich chování nelíbí a proč a neriskují zavržení společností. Většinou
Presne tak. Taky jsem rada za dnesni dobu
A mama uz o svoji mame mluvi uplne jinak. Nenavidi ji, uz k ni nema ani ten respekt.
Příspěvek upraven 22.12.20 v 22:32
@Venetia píše:
Musí být domácí?
Tobě by se nechtělo péct 😆 přiznej se…
@Venetia píše:
Musí být domácí?
musí. A domácí vajíčka! Začni shánět fošny na kurník
![]()
@PaníBovaryová píše:
musí. A domácí vajíčka! Začni shánět fošny na kurník![]()
@Anna766 píše:
Tobě by se nechtělo péct 😆 přiznej se…
Ale klidně.. Jen mne vždycky pobaví ten důraz na pečení domácích babovek, vánočního cukroví s vnoucaty ![]()
Ale zase podnětné, co mne všechno bude čekat.. Od vývaru sestinedelce až po domácí pečení
@Venetia píše:
Ale klidně.. Jen mne vždycky pobaví ten důraz na pečení domácích babovek, vánočního cukroví s vnoucaty
Ale zase podnětné, co mne všechno bude čekat.. Od vývaru sestinedelce až po domácí pečení
Však to nemusíš dělat, kdo tě nutí? Vývar jako šestinedělce mi třeba neudělal vůbec nikdo a žiju.
Zato dnes jsem za pomoci(nejen) vnučky spáchala vosí hnízda a domácí štoly.
Ale baví nás to, nedělám to proto, že se to očekává a musí.
@Venetia píše:
Ale klidně.. Jen mne vždycky pobaví ten důraz na pečení domácích babovek, vánočního cukroví s vnoucaty
no a někdo si vývar šestinedělce interpretuje, že ti ho uvaří ta šestinedělka. Nejlépe několikrát týdně. Nová doba
![]()
@PaníBovaryová píše:
no a někdo si vývar šestinedělce interpretuje, že ti ho uvaří ta šestinedělka. Nejlépe několikrát týdně. Nová doba![]()
Vážně
? Vlastní zkušenost?