Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Scarlett2011 a to ji pak každý rok kupujete další?? a další a co pak až z toho vyroste??
Jako jeslti je to někde zavede a jsou zvyklý, neříkám, že ne, ale tady by mě to přišlo směšné..
navíc věřím, že tady v ČR by levná nebyla, protože by chtěli na ni vydělat a ví, že by si ji rodiče koupit museli..
@Scarlett2011 píše:
Vy me holky snad nectete?
Uniforma je tak levna, ze jich muzes mit treba 20, kdyz budes chtit.
Raději jí koupím 20 ks jiného oblečení.
![]()
@Scarlett2011 A tady je problém. Píšeš lidi vychovaní po celou dobu v liberální společnosti…vem si naši zem v jak krátké generační době prošla toliko změnami. A to se odráží na lidech.To jaká je společnost, vlastně ovlivňuje i stát. Vždyť tady není generace, která by zažila za celý svůj život soc. stabilitu nebo jistotu.Tak co to má v lidech zanechat.
@K.Black píše:
náklady ti sice přibudou, ale na normoš oblečení ti ubydou, protože holčičce třeba v 7 třídě fakt 3 kalhoty nestačí, kluk je věc jiná, ti jsou jednoduší.
ale to jí stejně nebudou stačit i když bude mít uniformu. Ze školy přijde domů a s kamarádkama nepůjde ven v uniformě, ale samozřejmě že v moderním oblečení. Takže toho moderního oblečení bude mít stejně plus k tomu ty uniformy. V konečným důsledku to pouze zvýší náklady a pár lidí si bude myslet, jak to potlačí ve škole šikanu. Ale děti si vždycky najdou věc, kterou budou srovnávat. Třeba za mých školních let si pamatuju, že kdo neměl super vychytaný tamagoči, tak byl hrozně out. Takže dáme od narození všem dětem stejný oblečení, stejné hračky, stejné bydlení aby se nemohlo srovnávat? To nejde, protože v něčem stejně rozdíly budou muset být. A lepší, když se s tím naučí poprat jako dítě, než jako dospělák.
@kvaček píše:
Já už vidím nedělní večery, jak v pár domácnostech máma večer ještě rychle hází do pračky uniformu a ráno brzo vstává, aby ji oprala, protože klik jim bude mít, jednu, dvě??
Jako za mě rozhodně ne.. vidím mámu, jaké to je, když její přítel má do práce dva kusy uniformy pracovní a prostě jaké pak to jsou rychlosti je oprat, když se na to zapomene
no tak to nevím, syn nosí taky „uniformu“ a že bych z toho měla stresy, nemám. Pravidelně si vzpomene večer a ráno to nutně potřebuje, hodím do pračky, za hoďku na ramínka a ráno si to poskládám a může jít
jde o materiál, a kdyby měla být uniforma bavlněná nebo lněná, jsem první proti, ještě abych žehlila
![]()
@cilly souhlas.. 20 kusu oblečení co jinde dítě nosit nebude??? To by mi ušetřilo dvoje kalhoty do školy??
Nevím no…
A stejně si myslím, že to neni v oblečení, ale v přístupu děti, jak je naučíme chovat se k druhým, že třžebas něco mají a druhý ne - aby se nepovyšovaly, jinak uniforma nic nevyřeší
@kvaček píše:
@Scarlett2011 a to ji pak každý rok kupujete další?? a další a co pak až z toho vyroste??
Jako jeslti je to někde zavede a jsou zvyklý, neříkám, že ne, ale tady by mě to přišlo směšné..
navíc věřím, že tady v ČR by levná nebyla, protože by chtěli na ni vydělat a ví, že by si ji rodiče koupit museli..
Tak pro chude lidi verim, ze maji benefity, aby ji meli zadarmo. ![]()
Jinak ano, kupuje se dalsi, kdyz dite vyroste. Stejne jako jine obleceni. Ale pred zacatkem roku se daji sehnat troje kalhoty za 10liber, cca 300Kc. O dost levnejsi, nez normalni obleceni, ktere bys stejne musela koupit, ne? ![]()
@Scarlett2011 A jak jsou ty uniformy střihově? Všechny stejné a jen odlišné barvou? Na střední jsme měli družbu se školou v Anglii a ty jejich uniformy byly dost nevkusné - holky měly skládané sukně a podkolenky. A některé v tom vypadaly fakt směšně, bylo mi jich líto. Na zimu prý měly kalhoty. Z takové vlněné kostkované látky.
@Kla píše:
Jojo bud fiflenky, hlavne matky holcicke, ktere by tezce nesly, ze jejich Julinka neni nejkrasnejsi a nejlepe oblecena ve tride. ja bych to brala z praktickeho hlediska
. Jinak mi to je jedno… Jenom me nebavi porad sledovat ty trendy co zrovna mezi detma frci, takze jsme vlastne lina
To je argument ![]()
@Scarlett2011 píše:
Tak pro chude lidi verim, ze maji benefity, aby ji meli zadarmo.
Jinak ano, kupuje se dalsi, kdyz dite vyroste. Stejne jako jine obleceni. Ale pred zacatkem roku se daji sehnat troje kalhoty za 10liber, cca 300Kc. O dost levnejsi, nez normalni obleceni, ktere bys stejne musela koupit, ne?
děkuji.
A pro po, mě můj muž vyčítá, že jsem ke svým dětem příliš liberální. Mě přijde, že nejsem. A když někam přijdeme, tak ostatní maminy jsou v šoku jak mám hodné děti. Ani ke zdravení nemusím vyzývat. S nástupem do školky se to zhoršilo, ale už zase funguje, chtělo to trpělivost. Snažím se ji vysvětlit, že nemusí dělat vše jako ostatní:nezdravit, huhlat, šišlat - že může být odlišná.
@cilly píše:
Raději jí koupím 20 ks jiného oblečení.![]()
No vidis a ja diteti koupim uniformu, protoze mi stejne nic jineho nezbyva a navic se mi to libi. ![]()
Jinak, pokud by to vyzadovala skola v zemi kde ziju, tak to samozrejme budu respektovat, ale pokud bych o tom mohla rozhodovat, tak vzadnem pripade.