Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dostat na holou od cizího na veřejnosti je teda silný kafe… ale kdyby to byl můj kluk, dostal by ještě ode mě a pánovi se šel omluvit, že si na něj otvíral hubu.
Lepší holý zadek, než někdo zraněný nedejbože zabitý v autě.
@lucenka píše:
Takže raději nechat spratka házet kameny a nechat ho ohrožovat lidi v autech![]()
osobně bych kluka upozornila, že volám policii, tu bych zavolala pokud by nepřestal, to mohl udělat i kterýkoliv řidič, který ho viděl. Bavíme se čistě hypoteticky, nikdo z nás neví, zda se to skutečně stalo a jak se to stalo.
@mojmira píše:
jo, řešení je vysvětlování![]()
no já bych to chtěla slyšet od ní - jak by ona řešila onu konkrétní situaci. Umím si představit několik možností, většina tady zazněla, ale chtěla bych slyšet její řešení, ne obecné plky o tom, jak je bití špatné.
@Hanney píše:
osobně bych kluka upozornila, že volám policii, tu bych zavolala pokud by nepřestal, to mohl udělat i kterýkoliv řidič, který ho viděl. Bavíme se čistě hypoteticky, nikdo z nás neví, zda se to skutečně stalo a jak se to stalo.
No, mě by spíš zajímalo, jak bys to řešila jako máma toho dítěte. ![]()
Příspěvek upraven 25.02.15 v 14:31
@Hanney píše:
upozorníš kluka, že voláš policii, dostane se ti krásného pojmenování, kluk zdrhne a ty budeš mít na krku zbytečný výjezd policie. Bezvca řešení, kluk se tím jistě polepšil. ![]()
@neumisa Asi tak, já bych tu PČR volala taky, ale neupozorňovala bych, dala bych si pozor, aby to neslyšel a ještě si ho natočila
![]()
Na holou urcite NE, pres kalhoty na zadek ano, to bych neresila…
@ptacak píše:
@neumisa Asi tak, já bych tu PČR volala taky, ale neupozorňovala bych, dala bych si pozor, aby to neslyšel a ještě si ho natočila![]()
však jo, to beru - ale oznámit spratkovi, že na něj volám policii - to mě fakt pobavilo. Představa, že tam pokorně čeká, než se orgáni dovalí… ono jim to občas trvá i pár hodin, že…
S pánem souhlasím, stáhnutí gatí a naplácání je sice přes čáru, já bych to neudělala, ale řekla bych, že je to 1000× výchovnější než to, že by zavolal policii, ta by ho odvlekla domů, tam by se mu pohrozilo a po čase, jako by se nic nestalo. Někteří ty kluci, jsou fakt drzí spratci, co si neuvědomují, co mohou způsobit..Takhle si to jistě zapamatuje..
@Hanney píše:
Ty, jo, to je příhoda. Bych se studem propadla do Východního Německa, stát se mi tohle. Nepříjemné to je z více pohledů - za prvé kvůli tomu, že dítě napadla taková nebezpečná ptákovina - kde se to v něm vůbec vzalo? Za druhé že nedbal na napomenutí a že mu cizí člověk pár uštědřil a za třetí, že mu cizí člověk na veřejným místě svlíkl trenky. Všechno by se to ve mě mlelo, klukovi bych zmalovala pr… ještě sama a pak bych ho týden nepustila do školy, aby se o mě nezajímala sociálka srkzevá domácí násilí.
Stejně, výchova x genetika je mi trošku záhadou, znám jednu rodinku, oba rodiče slušňáci, zaměstnaní, jako ze škatulky, jejich dcera je svědomitá, pracovitá - brigáda už při škole, vzorňačka, a syn je lempl, od čtrnácti vykrádačky aut a jiné lotroviny, pak diagnosťák a v dospělosti střídavě „sedí“ a střídavě pokračuje v „bysnyse“, co v mládí načal. Nechápu… ![]()