Problémy s výchovou 10-tileté dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
371
3.11.20 13:15
@Anonymní píše:
A ty ten čas máš vždycky? Vaříš oběd, dítě tě volá, ať si jdeš stavět lego a ty to necháš ležet a jdeš?

Nee, ale urcite to nebudu pouzivat pred deckem, ktere saje jako houba, pokud nechci pak brecet, ze tuhle ubohou frazi 10 lete decko pouziva proti me :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
3.11.20 14:16
@Barfiy píše:
Nee, ale urcite to nebudu pouzivat pred deckem, ktere saje jako houba, pokud nechci pak brecet, ze tuhle ubohou frazi 10 lete decko pouziva proti me :*

Mě to nepřijde jako ubohá fráze, kort u 10ti letého dítěte. A nevidím ani žádný problém, když ji dítě občas taky použije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
3.11.20 15:03
@Anonymní píše:
Ono to ADHD by mě vzhledem k její jiné diagnóze nepřekvapilo, protože bývá jako jedna z pŕidružených poruch - může být i podle doktorky. Jinak naše dětská dceru nepokrytě miluje, zná ji dobře - její dcera je stejně stará a chodily spolu do školky.

Tak když to víš, tak proč se divíš? Podle našeho doktora ty projevy ADHD jsou u holek trochu jiné než u kluků, méně nápadné. Ale ono je to úplně jedno, jestli je to nějaká diagnóza nebo povaha. Kamarádka má otce, je mu přes 70 a stejně si nejsme jisté, jestli je hraniční autista nebo jen podivín :mrgreen:.
Pan manžel by si měl vytáhnout hlavu ze zadku a uvědomit si, ze je to jeho jediné dítě. Tak aby vám holka při první příležitosti neutekla. A až on bude starý a protivný dědek, tak může v domově důchodců mudrovat, proč za ním dcera nechodí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
3.11.20 15:45

Třeba by ti k většímu pochopení pomohlo https://www.csfd.cz/…i/komentare/ případně jiné podobné hrdinky jako tvá dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
4.11.20 01:10
@Anonymní píše:
To přesně děláme - tedy u plánovaných schůzek. Když někoho potkáme jen tak, většinou to neuhlídá. Některým lidem to vadí. Každý není tolerantní a neřekne si " však je to jen dítě".

Pak je otázka jak často je třeba, aby byla zticha. Přijde mi, že to vyžadujete často, to pro ni může být až nemožné splnit. Pak je skutečně potřeba jít krůček po krůčku, prostě trénink. Jako když dáš dítě na gymnastiku - musí začít od jednoduchého a postupovat dál. Vím, že takové děti jsou velmi náročné a pokud ty máš HO a dcera je u toho je to ještě náročnější, to chápu.
Oni ti lidé, které potkáte a není jim to příjemné - to jsou vlastně nevyžádaní lidé, kteří mluví i když o to ten druhý nemusí stát. Tj. od druhých cizích to bereš v pořádku, že tě zastaví, mluví, tím tě vlastně „brzdí“, bez ohledu na to, jestli o to stojíš. A tvoje ještě vcelku malá dcera dělá to stejné a vadí to. Je to dost o tom, co nás společnost naučila vnímat jako normální. Tím neříkám, že nemáte dceru učit slušnému chování, ale že by bylo fajn se na to zkusit podívat i jinýma očima, třeba očima dcery. Možná by vám to mohlo trochu pomoci si vyjít vstříc. Ale z tvých odpovědí mám pocit, že se ohledně toho motáte v kruhu. Nějak si neumím představit, že byste to zvládli sami, když už jste delší dobu všichni v tom problému a fakt je mi líto vaší dcery (věřím, že jí máte rádi),ale ta vaše častá nespokojenost s ní, kdy neví a neumí to změnit ji musí přinášet pocity osamění a bezmoci. To chce fakt odborníka, jestli z ní chcete mít spokojeného a samostatného dospěláka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.20 08:54

@Sexynohy Takhle jsem o tom nikdy nepřemýšlela, díky! :think:

• Citovat
  • Upravit
849
4.11.20 14:28

Mně Tvá dcera připomíná hlavní hrdinku Elsu z knihy Babička pozdravuje o omlouvá se od F. Backmana. Zkuste si třeba jako rodinnou terapii koupit audioknihu a společně poslouchat o nedělních odpoledních :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
1.8.24 23:29

Ahoj zakladatelko, nevím, jestli se tu stále nalézáš. Jen mě napadlo, jak to u vás s dcerou dopadlo. Mám syna (10) a je na tom úplně stejně jako tvoje dcera před pár lety. Jsem z něj už trochu zoufalá. Nedáš vědět? Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
1.8.24 23:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat