Vychytávky do domu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31940
15.9.18 23:49
@Annci píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, tak jestli už se tě někdo ptal, promiň. Je v pohodě mít pračku a sušičku ve stejné místnosti s uloženým oblečením? Zajímá mě to, protože uvažuju, že bych to měla také tak, ale mám strach, že by případné vlhko mohlo ublížit prádlu ve smyslu vzniku plísní a tak dále.

Ze sušičky vlhkost téměř není, z pračky u nás docela dost, do šatny bych jí osobně dávala jen pokud by tam bylo okno na vyvětrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116254
16.9.18 00:02
@bublinek píše:
Já se přidám, ale s dotazy.
Je tady někdo kdo má na podlaze betonovou stěrku?
A je tu někdo bez myčky nebo sušičky?
Díky

My nemámě myčku, já ráda myju nádobí a hlavně, máme malou kuchyň, nevejde se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.9.18 06:55
@Makca87 píše:
Kávovar beru jako zbytečnost. 1 z 10 lidem, stejně leží doma, nebo v krabici, bo nemají čas a peníze do něj stále kupovat v akci ty kapsle.

Já bych chtěl jenom podotknout, že jestli 1 z 10 lidí leží kávovar nevyužitý, znamená to, že těch zbylých 90 % ho používá, což není zrovna málo… A u normálního kávovaru vychází i s drahou kávou provoz víc než o polovinu levněji než kapsle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
16.9.18 07:17
@Radeck píše:
Já bych chtěl jenom podotknout, že jestli 1 z 10 lidí leží kávovar nevyužitý, znamená to, že těch zbylých 90 % ho používá, což není zrovna málo… A u normálního kávovaru vychází i s drahou kávou provoz víc než o polovinu levněji než kapsle.

To jsem plácla, není to statistika :D ;) . Ale to je se všemi menšími spotřebiči. Mě třeba doma zbytečně leží odšťavňovač, toastovač, elektrický gril, … Použiju ho tak 2 x do roka? :think: domácí pekárnu já používám, ale také vím o hodně lidech, co jim doma jen tak stojí :think: .

• Citovat
  • Upravit
74217
16.9.18 08:43

Nevzdala bych se mycky ani za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
16.9.18 09:05
@Kelsey píše:
Nevzdala bych se mycky ani za nic.

Já taky ne :lol: . Před rokem se nám rozbila a teď budeme kupovat novou. Rok otročím :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
kytkalenka
16.9.18 09:25

Ja napisu co bych udelala jinak - vetsi predsin, protoze do ni nemuzu zajet a zaparkovat kocarek, topeni budto podlahovka nebo radiatory, ale nekombinovat. Na toaletu nebo do koupely okno, ale i vetrak. Zrusila bych balkony, planovala jsem jak tam budu vetrat periny, ale spis tam zijou ptaci, takze mi je akorat po. S temi ptaky a netopyry bych dala velky pozor jake mam podbiti strechy a napojeni na fasadu aby nemeli sanci delat hnizda a lezt do strechy. Pak nadrz na vodu z okapu, kdyz jsme pred par lety zacaly stavet vubec nas nenapadlo, ze budeme resit nedostatek vody ve studni.

• Citovat
  • Upravit
31940
16.9.18 11:07
@Makca87 píše:
To jsem plácla, není to statistika :D ;) . Ale to je se všemi menšími spotřebiči. Mě třeba doma zbytečně leží odšťavňovač, toastovač, elektrický gril, … Použiju ho tak 2 x do roka? :think: domácí pekárnu já používám, ale také vím o hodně lidech, co jim doma jen tak stojí :think: .

No jasně, ale tak to je prostě o tom, jestli to využíváš nebo ne :nevim: myslím, že asi jediný spotřebič, který jsme tak nějak přestali naplno využívat je ruční robot. Měli jsme ho jako první před velkým robotem, je super, ale zpohodlněla jsem, tak většinu věcí dělám v tom velkém. Ale ruční furt zůstává třeba výjimečně na Vánoce apod., některé malé dávky (třeba na palačinky, šlehačku apod.) se to líp dělá malým. Toastovač jede celoročně (naopak bych ocenila větší s nástavcema), gril taky (ale je fakt, že máme fakt pořádný, ne takovou tu pidi plotýnku), sekáček a multifunkční hrnec jsou skoro mí nejoblíbenější :mrgreen: odšťavňovač nemám - ten bych fakt moc nepoužila, stačí mi takové to točící kolečko na citrusy, kávovar plně vytěžují všichni kdo ho mají doma… :nevim: pokud je nevyužíváš, tak nemá cenu si to pořizovat. Ale spousta lidí je normálně používá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31940
16.9.18 11:10

@kytkalenka ta dešťovka je super no. Pokud aspoň trochu prší a je správně nadimenzovaná, tak ušetří té vody docela hodně. Ono to hlavně není jen o nedostatku, ale třeba když je zákaz zalévání, tak z vlastní nádrže klidně zalévat můžeš, studny bohužel fakt vysychají a zalévání z řádu stojí docela dost peněz :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31940
16.9.18 11:16

Ještě mě tak napadlo… když je hotový půdorys a vymyšleno kde co bude, tak je fajn se projít po jednotlivých pokojích a představit si úklid :mrgreen: člověk pak zjistí, že tady u psích misek by dal radši nějaký snadno otíratelný povrch, někde zvednout/posunout nábytek, aby tudy bez problémů projel robot, představit si kudyma pocestuje prádlo a kolik zbytečných kroků navíc to bude obnášet a ták… :mrgreen: jakkoliv to zní jako magořina, ve fázi stavby se dá poměrně pohodlně ještě spousta věcí změnit (třeba přidat vysávací štěrbinu do kuchyně :P) a je fajn mít dům co nejméně údržbový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
16.9.18 22:15

@bublinek Já nemám sušičku. Myčku máme, ale používám ji jen občas, když se nás sejde víc nebo tak, jinak odmývám během vaření. Nedávám tam plastové nádobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
16.9.18 22:16
@xstrasilka píše:
@bublinek Já nemám sušičku. Myčku máme, ale používám ji jen občas, když se nás sejde víc nebo tak, jinak odmývám během vaření.

proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
16.9.18 22:32
@Lama Lama píše:
proč?

Prostě jsem si na ni během 6 let pořádně nezvykla, něco tam dám, pak to potřebuju…Ty plasty tam špatně schnou a některé misky mají prohubeň, ve kterých se drží voda… Ale dneska jsem ji zapnula ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31940
16.9.18 22:52
@xstrasilka píše:
Prostě jsem si na ni během 6 let pořádně nezvykla, něco tam dám, pak to potřebuju…Ty plasty tam špatně schnou a některé misky mají prohubeň, ve kterých se drží voda… Ale dneska jsem ji zapnula ;)

To se všechno většinou řeší lepší náplní, jiným nastavením a lepším uspořádáním :) a pouštět ji můžeš když nic nepotřebuješ, třeba když jdete spát, do práce, na procházku apod. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
17.9.18 07:03
@Nimie píše:
To se všechno většinou řeší lepší náplní, jiným nastavením a lepším uspořádáním :) a pouštět ji můžeš když nic nepotřebuješ, třeba když jdete spát, do práce, na procházku apod. :think:

Pouštím ji obvykle v noci na noční proud, ale když během dne tam dám třeba malý kastrůlek, ve druhém něco mám, zjistím, že tamten potřebuji, tak ho jdu vyndat a umýt… Ale to je jedno, prostě to každý děláme jak mu to vyhovuje. Segra to má podobně, ta pouští myčku jednou za Uherský rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný