Vychytávky do domu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26580
15.9.18 17:42

Tak ja miluju digestor, ktera vede pekne ven, zadny trapny, jen hlasity „vetrak“, okno v kuchyni, z kterho koukam na les, jen mam pred tim krmitka pro ptacky. Podlahy mame drevene, jen kluci v loznicich koberce, kvuli pohodli. Linka granit, mrsknu tam co chci, at je to horke jak chce…Velky suchy sklep je jedna z nejpraktictejsich veci v dome. Jo a velka satna! Mala koupelna hned u dveri na verandu! Zadne radiatory v baraku. No a tu mycku teda radeji dole, deti mi s nadobim pomahaji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
15.9.18 17:45
@Lenka_Hal píše:
Tak ja miluju digestor, ktera vede pekne ven, zadny trapny, jen hlasity „vetrak“, okno v kuchyni, z kterho koukam na les, jen mam pred tim krmitka pro ptacky. Podlahy mame drevene, jen kluci v loznicich koberce, kvuli pohodli. Linka granit, mrsknu tam co chci, at je to horke jak chce…Velky suchy sklep je jedna z nejpraktictejsich veci v dome. Jo a velka satna! Mala koupelna hned u dveri na verandu! Zadne radiatory v baraku. No a tu mycku teda radeji dole, deti mi s nadobim pomahaji ;)

když je okno, tak ani ta digestoř s komínem netřeba. mě děsně irituje to hučení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.9.18 17:46

Za mě: krytý vchod do domu - závětří (prodloužené střecha např.) z důvodu věru, deště, sněhu, prostorné zádveří, žádné 2×2, velká technická místnost, v koupelně dole sprcháč, nahoře vana i sprcháč, dole záchod v koupelně a i zvlášť (zvlášť pro návštěvy, nemusí vidět, co mám v koupelně), dole krom obýváku a kuchyně ještě jeden pokoj (ložnice pro hosty, na stáří, v případě úrazu), schodiště z chodby a ne z obýváku (soukromí, hluk, návštěvy dětí), v kuchyni spíž /velká věž výsuv sice dobrý, ale hrnce s omáčkou nebo plech s buchtou, případně basu piv tam nedám/. Předokenní žaluzie nebo rolety, v koupelně dlažba podobná barvě vlasů, do sprcháče nedávat tmavé obklady /vodní kámen/ a ještě hafo dalších věcí, ale teď už mě nic nenapadá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
15.9.18 17:51
@Helen78 píše:
Za mě: krytý vchod do domu - závětří (prodloužené střecha např.) z důvodu věru, deště, sněhu, prostorné zádveří, žádné 2×2, velká technická místnost, v koupelně dole sprcháč, nahoře vana i sprcháč, dole záchod v koupelně a i zvlášť (zvlášť pro návštěvy, nemusí vidět, co mám v koupelně), dole krom obýváku a kuchyně ještě jeden pokoj (ložnice pro hosty, na stáří, v případě úrazu), schodiště z chodby a ne z obýváku (soukromí, hluk, návštěvy dětí), v kuchyni spíž /velká věž výsuv sice dobrý, ale hrnce s omáčkou nebo plech s buchtou, případně basu piv tam nedám/. Předokenní žaluzie nebo rolety, v koupelně dlažba podobná barvě vlasů, do sprcháče nedávat tmavé obklady /vodní kámen/ a ještě hafo dalších věcí, ale teď už mě nic nenapadá :)

dokonalý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
15.9.18 17:51
@Lama Lama píše:
když je okno, tak ani ta digestoř s komínem netřeba. mě děsně irituje to hučení

No to okno nestaci… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
15.9.18 17:54
@Lenka_Hal píše:

mě jo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31946
15.9.18 17:57
@Lenka_Hal píše:

Ono to asi taky dost závisí na tom jak kdo vaří. Za mě je třeba naprosto otřesná věc varný ostrůvek (jediné kde jsem z toho neviděla bordel byla domácnost, která téměř nevaří a už vůbec nesmaží). Mě by okno taky nestačilo, ale v podstatě jen kvůli mastnotě a vývarům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
15.9.18 18:01
@Nimie píše:
Ono to asi taky dost závisí na tom jak kdo vaří. Za mě je třeba naprosto otřesná věc varný ostrůvek (jediné kde jsem z toho neviděla bordel byla domácnost, která téměř nevaří a už vůbec nesmaží). Mě by okno taky nestačilo, ale v podstatě jen kvůli mastnotě a vývarům.

U nas se vari fakt hodne a jsme low carb, masnym vyrobkum a tukum se nevyhybam, spis naopak :mrgreen: Okno nema sanci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
15.9.18 18:02

@Lenka_Hal co znamená ,, low carb" :)

• Citovat
  • Upravit
116258
15.9.18 18:07

Já si vždy přála bidet a dvě wc. Okno v kuchyni a koupelně mám, na větrání bezva. Líbí se mi kuchyňská deska z kamene, sjednocená dlažba v bytě, oddělené schodiště do podkroví, venkovní žaluzie, šatna, špajz, sklep, kryté parkovací místo, sušička…
Realita - sušička, špajz, sklep. :lol: A jsem ráda za dva velké dřezy, můžu do jednoho při vaření frkat nádobí a druhý mi zůstane např na mytí zeleniny. Kdybych stavěla dům, určitě bych chtěla krbová kamna, ideálně kachlová. Ještě mě napadá elektrický žebřík na ručníky do koupelny a ohřívač talířů do kuchyně. :mrgreen: pak už jen hodinky s vodotryskem. :mrgreen:

Super diskuze. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31946
15.9.18 18:09

Ještě mě tak napadá pohlídat si okna - velikost, umístění… často jsou rozmístěná dost nelogicky. V ideálu by mělo být přirozené světlo všl každé místnosti (jsou na to i programy a tabulky, které usnadní plánování, aby tam bylo dost světla, tepla apod.) a promyslet aspoň přípravu na trochu inteligentnější ovládání domu (už jenom nechat přidat magnety do oken stojí při stavbě pár stovek, potom je to mnohem horší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
15.9.18 18:13
@Makca87 píše:
@Lenka_Hal co znamená ,, low carb" :)

nizkosacharidovka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116258
15.9.18 18:14

@Nimie máš recht, když jsme měnili okna, tak jsme celou noc kreslili na kterou stranu se budou otvírat. Jedno jsme se nemohli dohodnout a teď mě štve, že jsem si neprosadila svou, lepší by bylo opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
15.9.18 18:17
@aiwwa píše:
@Nimie máš recht, když jsme měnili okna, tak jsme celou noc kreslili na kterou stranu se budou otvírat. Jedno jsme se nemohli dohodnout a teď mě štve, že jsem si neprosadila svou, lepší by bylo opačně.

My vysouvame (otevrit jdou jen kvuli umyti), ale tvar bych vybrala jiny, sirsi, ne tak vysoke :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
15.9.18 18:32
@TMana píše:
Políčka ve zdi jsou peklo.

A to jako proč? Za mě super věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek